Vorige | Volgende
Verkocht

Welnastraat 527 Amsterdam

Vraagprijs € 250.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below **

In het complex Villa Mokum bevindt zich op de zesde verdieping een instapklare studio die hoogwaardig is afgewerkt en van alle gemakken is voorzien. Het heeft een Frans balkon, openslaande deuren en een vrij uitzicht. Het complex uit 2014 heeft twee liften, een fietsenstalling, een binnentuin en diverse gemeenschappelijke zonnige terrassen. Villa Mokum ligt in het hippe Amstelkwartier tegenover het metrostation Spaklerweg en op loopafstand van het Amstelstation. Ook uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Aan het eind van de straat bevindt zich de mooie recreatie strook langs de Amstel en achter het complex bevindt zich een gloednieuw park.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree met ruime hal ga je met de lift naar de zesde verdieping.

De woning ligt aan het einde van de galerij, waardoor er niet veel mensen om je heen wonen en je dus veel privacy en rust hebt. Als je de woning binnenkomt bevindt zich aan de ene kant de meterkast met voldoende groepen, de badkamer met douchehoek, wastafelmeubel en toilet. Ook is daar de draaibare kastenwand van het italiaanse LGM (ontwerp Pierluigi Colombo), waarin aan de achterzijde het bed slim is weggewerkt met ernaast een kledingkast. Handig en multifunctioneel dus.
De bank, bedkast en alle andere kasten blijven achter en zijn inbegrepen in de verkoopprijs.

Aan de andere kant van de studio ligt het keukenblok voorzien van Zanussi inbouwapparatuur, waaronder een wasmachine, inductie kookplaat, RVS afzuigkap, koelkast met vriesvak en een combi-oven. Boven het keukenblok zijn additionele kastjes geplaatst zodat de ruimte optimaal benut wordt. Het woongedeelte heeft openslaande deuren met Frans balkon met een heerlijk vrij uitzicht en de ochtendzon. Voor de eigen voordeur kun je heerlijk van de middagzon (zuidwesten) genieten.

Het complex beschikt over een afgesloten fietsenstalling met 2 eigen fietsen plaatsen. Naast de (overdekte) terrassen is er ook een gemeenschappelijke binnentuin.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Villa Mokum gebouw 1 en 4 (ondersplitsing) telt 348 woningen, 45 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door MVGM. Er is een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). De servicekosten bedragen € 48,42 per maand. Voorschot stookkosten is € 75,- per maand.

Bijzonderheden woning
• Goed onderhouden, praktisch ingedeelde studio van 29 m²
• Opgeleverd in 2014
• Ligt op de zesde verdieping
• Frans balkon op het oosten met openslaande deuren
• Videofooninstallatie
• Dubbele (isolerende) HR-beglazing
• Goed geïsoleerde woning met Sonair luchtverversingsinstallatie
• Laminaatvloer met vloerverwarming
• Keuken voorzien van o.a. wasmachine
• Energielabel A
• Erfpachtcanon bedraagt € 2.253,51 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd
• WOZ waarde € 269.000,- (peildatum 1-1-2022)

Bijzonderheden gebouw
• Fietsenstalling in de onderbouw met 2 gereserveerde plekken
• Twee liften aanwezig
• Gemeenschappelijke tuin met diverse zitplekken
• Diverse dakterrassen
• Actieve VVE met een professioneel beheerder

Villa Mokum
Het woongebouw Villa Mokum is in 2011-2014 gebouwd en bestaat uit 627 studio’s, waarvan 348 als koopwoningen, commerciële ruimten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage. Villa Mokum is ontworpen door Kapman Architecten in opdracht van AM. Het gebouw heeft een fraaie gemeenschappelijke binnentuin en diverse dakterrassen op de verdiepingen. In 2016 won het project de Nieuwbouwprijs van de gemeente Amsterdam.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Amstelkwartier is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar inmiddels ook al vele hot spots kent die ook door niet-bewoners van de wijk worden bezocht, zoals de recreatiestrook aan de Amstel met de restaurants George Marina, l’Osteria en tHuis aan de Amstel, maar ook de Stadshaven Amstelkwartier, Roeivereniging RIC en niet te vergeten de fiets- en wandelroute langs de Amstel, de ene kant de stad in en de andere kant de stad uit. Het nieuwe Bella Vistapark heeft als middelpunt de monumentale historische watertoren.

Het appartement ligt binnen de ring en is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto ben je via de Spaklerweg met 5 minuten op de Ringweg A10. De metrohalte ligt aan de overkant en het is slechts 1 halte naar het NS station Amstel. Met de fiets ben je binnen 10 minuten midden in het Centrum.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoner hier met veel plezier woont en waarom heeft zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik heb de woning gekocht in 2014. Het was voor mij belangrijk dichtbij het Amstelstation te wonen, zodat ik snel en gemakkelijk met de trein naar mijn moeder kon, die toen al wat gezondheidsproblemen had. Ook de korte fietsafstand naar de binnenstad speelde een grote rol. Verder vond ik het een mooi gebouw met mooie duurzame materialen, wat een prettig gevoel geeft als je in de algemene ruimtes bent. De actieve VvE zorgt ervoor dat de algemene ruimtes goed onderhouden en schoongemaakt worden. De woning zelf is zeer goed geïsoleerd, waardoor je nauwelijks last hebt van buitenrumoer. Er is een luchtverversingssysteem aanwezig dat continu frisse lucht van buiten aantrekt.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De buurt is hip en in ontwikkeling: er komen steeds meer leuke restaurantjes en aparte culturele plekken. Er is veel groen in de buurt (o.a. Park Somerlust) en de rivier de Amstel is om de hoek. tHuis aan de Amstel en l’Osteria zijn twee leuke eetplekken op loopafstand.
Het is prettig wonen in dit huis, deels doordat de studio is ingericht door een styliste. Zij heeft van een kleine woning een ruim en uniek plekje weten te maken.
Samen hebben we gekozen voor een wandbrede afbeelding van (een deel van) het schilderij van Van Gogh genaamd ‘Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer’, waarbij het behang in spiegelbeeld is afgedrukt zodat het zeilbootje naar buiten lijkt te varen. In tegenstelling tot wat je verwacht, lijkt deze afbeelding de studio ruimer te maken.

Dan het allerbelangrijkste wat juist deze studio een prettige woonplek maakt is de positie binnen het gebouw. Gelegen aan het einde van de galerij, waardoor er niet veel woningen om je heen zijn en eventuele overlast dus beperkt blijft. Fijn als je graag vroeg naar bed gaat! De ligging is bijna bovenin het gebouw, wat zich vertaalt in een ruim en vrij uitzicht. En voor je eigen voordeur kun je in de middagzon (zuidwesten) zitten op een uniek open stuk van de galerij.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Inmiddels woon ik in het buitenland en gebruik ik de woning te weinig om hem nog te behouden. Met pijn in het hart zal ik ‘m verkopen. Ik heb er met heel veel plezier gewoond.

***

On the sixth floor of the Villa Mokum complex is a ready-to-use studio with a high-quality finish and all modern conveniences. It has a French balcony, French doors and an unobstructed view. The 2014 complex has two lifts, bicycle storage, a courtyard garden and several communal sunny terraces. Villa Mokum is located in the trendy Amstel Quarter opposite the Spaklerweg metro station and within walking distance of Amstel Station. Also easily accessible by car, bicycle and public transport. At the end of the street is the beautiful recreational strip along the Amstel River and behind the complex is a brand new park.

Layout
In the communal entrance with spacious hall, you will find two elevators to the sixth floor.

The apartment is located at the end of the gallery, which means not many people live around you and provides plenty of privacy and peace. Upon entering the studio, on one side you will find the meter cupboard with sufficient electrical groups, the bathroom with shower, washbasin and toilet. Also in the apartment is the revolving wardrobe by Italian company LGM (design Pierluigi Colombo), in which the bed is cleverly hidden at the back with a wardrobe on the other side of it. Handy and multifunctional.
The sofa, revolving bed plus cabinet and all other cupboards stay behind and are included in the sale price.

On the other side of the studio is the kitchen unit fitted with Zanussi appliances, including a washing machine, induction cookplate, stainless steel extractor hood, fridge-freezer and combination oven. Above the kitchen unit, additional cupboards have been placed to make optimal use of the space. The living area has French balcony doors with lovely open views and morning sun. You can enjoy the afternoon sun (southwest) from your own front door.

The complex has an enclosed bicycle storage with two reserved spots for bikes. In addition to the (covered) terraces, there is also a communal courtyard garden.

Home Owners Association
The Home Owners Association (VvE) Villa Mokum building 1 and 4 (subsplit) has 348 flats, 45 parking spaces and a commercial space. There is an active VvE and the professional management is done by MVGM. A multi-year maintenance plan (MJOP) is in place, with a large reserve. Service costs are € 48,42 per month. Advance heating costs are € 75, - per month.

Special features of the house
Well maintained, practical studio of 29 m²
Completed in 2014
Located on the sixth floor
French balcony facing east with French doors
Videophone installation
Double (insulating) HR glazing
Well-insulated house with Sonair ventilation system
Laminated floor with underfloor heating
Kitchen equipped with washing machine
Energy label A
Leasehold rent (erfpacht) amounts to € 2.253,51 per year and is indexed annually
WOZ value € 269.000,- (reference date 1-1-2022)

Building particulars
Bicycle storage in the basement with 2 reserved places
Two elevators present
Shared garden with various seating areas
Various roof terraces
Active home owners association with a professional management company

Villa Mokum
Built in 2011-2014, the Villa Mokum residential building consists of 627 studios, of which 348 are for sale, commercial spaces on the ground floor and an underground car park. Villa Mokum was designed by Kapman Architects on behalf of AM. The building has a beautiful communal courtyard garden and several outdoor terraces on the floors. In 2016, the project won the Nieuwbouwprijs of the municipality of Amsterdam.

Surroundings and accessibility
The Amstelkwartier is an area that is still in the process of development, but by now already has many hot spots that are also visited by non-residents of the district, such as the recreational strip along the Amstel with the restaurants George Marina, l'Osteria and tHuis aan de Amstel, but also the Stadshaven Amstelkwartier, rowing club RIC and, last but not least, the cycling and walking route along the Amstel, one way into the city and the other way out of the city. The new Bella Vistapark has the monumental historic water tower as its focal point.

The apartment is located within the Amsterdam ring road and can easily be reached by both car and public transport. By car, getting to the A10 ring road via Spaklerweg takes only 5 minutes. The metro stop is across the street and it is just 1 stop to the Amstel train station. By bike, you can be in the centre of town within 10 minutes.

Seller’s notes
What makes the current occupant enjoy living here and why did they decide to sell the property?

When did you purchase the property and why did you decide to buy this property then?

I bought the property in 2014. It was important for me to live close to Amstel station, so I could quickly and easily take the train to visit my mother, who was having health problems. The short cycling distance to the city centre also played a role.
Furthermore, I thought it was a beautiful building with nice sustainable materials, which generates a good feeling when you are in the communal areas. The active HOA (VvE) ensures that the common areas are well
maintained and cleaned. The house itself is very well insulated, so you are
barely bothered by outside noise. There is an air ventilation system that continuously pulls fresh air from outside even when the windows are closed.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighbourhood?
The neighbourhood is hip and developing: there are ever more nice restaurants and special cultural places. The neighbourhood has a lot of greenery e.g. in Bella Vista Park and the river Amstel is just around the corner.
tHuis aan de Amstel and l'Osteria are two great restaurants within walking distance.

Living in this house is pleasant, partly because the studio has been decorated by a stylist. She has turned a small studio into a spacious and unique place.
Together, we chose a wall-wide image of (part of) Van
Gogh’s 'Seascape at Les Saintes-Maries-de-la-Mer', with the wallpaper printed in mirror image so that the sailboat appears to be sailing outwards. Contrary to expectations, this image makes the studio seem more spacious.

However, the most important thing that makes this very studio a pleasant place to live is its position within the building. Located at the end of the gallery, there are not many houses around you and this limits noise pollution.
A great thing if you like to go to bed early! The location is almost
at the top of the building, which translates into spacious and unobstructed views. And in front of your own front door you can sit in the afternoon sun (southwest) on a unique open section of the gallery.

Why are you leaving/why is the property for sale?
I now live abroad and use the house too little to keep it.
It is with pain in my heart that I am selling it. I have thoroughly enjoyed living there.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2014
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
frans balkon, lift, mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak

Bijzonderheden

Bijzonderheden
gestoffeerd

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
29 m²
Inhoud
96 m³

Indeling

Aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dubbel glas, volledig geisoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming, vloerverwarming geheel
Warmwater installatie
stadsverwarming

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2025-07-01

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam AG 1561
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

VVE informatie

Appartement bijdrage
48.42
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English text below **

In het complex Villa Mokum bevindt zich op de zesde verdieping een instapklare studio die hoogwaardig is afgewerkt en van alle gemakken is voorzien. Het heeft een Frans balkon, openslaande deuren en een vrij uitzicht. Het complex uit 2014 heeft twee liften, een fietsenstalling, een binnentuin en diverse gemeenschappelijke zonnige terrassen. Villa Mokum ligt in het hippe Amstelkwartier tegenover het metrostation Spaklerweg en op loopafstand van het Amstelstation. Ook uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Aan het eind van de straat bevindt zich de mooie recreatie strook langs de Amstel en achter het complex bevindt zich een gloednieuw park.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree met ruime hal ga je met de lift naar de zesde verdieping.

De woning ligt aan het einde van de galerij, waardoor er niet veel mensen om je heen wonen en je dus veel privacy en rust hebt. Als je de woning binnenkomt bevindt zich aan de ene kant de meterkast met voldoende groepen, de badkamer met douchehoek, wastafelmeubel en toilet. Ook is daar de draaibare kastenwand van het italiaanse LGM (ontwerp Pierluigi Colombo), waarin aan de achterzijde het bed slim is weggewerkt met ernaast een kledingkast. Handig en multifunctioneel dus.
De bank, bedkast en alle andere kasten blijven achter en zijn inbegrepen in de verkoopprijs.

Aan de andere kant van de studio ligt het keukenblok voorzien van Zanussi inbouwapparatuur, waaronder een wasmachine, inductie kookplaat, RVS afzuigkap, koelkast met vriesvak en een combi-oven. Boven het keukenblok zijn additionele kastjes geplaatst zodat de ruimte optimaal benut wordt. Het woongedeelte heeft openslaande deuren met Frans balkon met een heerlijk vrij uitzicht en de ochtendzon. Voor de eigen voordeur kun je heerlijk van de middagzon (zuidwesten) genieten.

Het complex beschikt over een afgesloten fietsenstalling met 2 eigen fietsen plaatsen. Naast de (overdekte) terrassen is er ook een gemeenschappelijke binnentuin.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Villa Mokum gebouw 1 en 4 (ondersplitsing) telt 348 woningen, 45 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door MVGM. Er is een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). De servicekosten bedragen € 48,42 per maand. Voorschot stookkosten is € 75,- per maand.

Bijzonderheden woning
• Goed onderhouden, praktisch ingedeelde studio van 29 m²
• Opgeleverd in 2014
• Ligt op de zesde verdieping
• Frans balkon op het oosten met openslaande deuren
• Videofooninstallatie
• Dubbele (isolerende) HR-beglazing
• Goed geïsoleerde woning met Sonair luchtverversingsinstallatie
• Laminaatvloer met vloerverwarming
• Keuken voorzien van o.a. wasmachine
• Energielabel A
• Erfpachtcanon bedraagt € 2.253,51 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd
• WOZ waarde € 269.000,- (peildatum 1-1-2022)

Bijzonderheden gebouw
• Fietsenstalling in de onderbouw met 2 gereserveerde plekken
• Twee liften aanwezig
• Gemeenschappelijke tuin met diverse zitplekken
• Diverse dakterrassen
• Actieve VVE met een professioneel beheerder

Villa Mokum
Het woongebouw Villa Mokum is in 2011-2014 gebouwd en bestaat uit 627 studio’s, waarvan 348 als koopwoningen, commerciële ruimten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage. Villa Mokum is ontworpen door Kapman Architecten in opdracht van AM. Het gebouw heeft een fraaie gemeenschappelijke binnentuin en diverse dakterrassen op de verdiepingen. In 2016 won het project de Nieuwbouwprijs van de gemeente Amsterdam.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Amstelkwartier is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar inmiddels ook al vele hot spots kent die ook door niet-bewoners van de wijk worden bezocht, zoals de recreatiestrook aan de Amstel met de restaurants George Marina, l’Osteria en tHuis aan de Amstel, maar ook de Stadshaven Amstelkwartier, Roeivereniging RIC en niet te vergeten de fiets- en wandelroute langs de Amstel, de ene kant de stad in en de andere kant de stad uit. Het nieuwe Bella Vistapark heeft als middelpunt de monumentale historische watertoren.

Het appartement ligt binnen de ring en is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto ben je via de Spaklerweg met 5 minuten op de Ringweg A10. De metrohalte ligt aan de overkant en het is slechts 1 halte naar het NS station Amstel. Met de fiets ben je binnen 10 minuten midden in het Centrum.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoner hier met veel plezier woont en waarom heeft zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik heb de woning gekocht in 2014. Het was voor mij belangrijk dichtbij het Amstelstation te wonen, zodat ik snel en gemakkelijk met de trein naar mijn moeder kon, die toen al wat gezondheidsproblemen had. Ook de korte fietsafstand naar de binnenstad speelde een grote rol. Verder vond ik het een mooi gebouw met mooie duurzame materialen, wat een prettig gevoel geeft als je in de algemene ruimtes bent. De actieve VvE zorgt ervoor dat de algemene ruimtes goed onderhouden en schoongemaakt worden. De woning zelf is zeer goed geïsoleerd, waardoor je nauwelijks last hebt van buitenrumoer. Er is een luchtverversingssysteem aanwezig dat continu frisse lucht van buiten aantrekt.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De buurt is hip en in ontwikkeling: er komen steeds meer leuke restaurantjes en aparte culturele plekken. Er is veel groen in de buurt (o.a. Park Somerlust) en de rivier de Amstel is om de hoek. tHuis aan de Amstel en l’Osteria zijn twee leuke eetplekken op loopafstand.
Het is prettig wonen in dit huis, deels doordat de studio is ingericht door een styliste. Zij heeft van een kleine woning een ruim en uniek plekje weten te maken.
Samen hebben we gekozen voor een wandbrede afbeelding van (een deel van) het schilderij van Van Gogh genaamd ‘Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer’, waarbij het behang in spiegelbeeld is afgedrukt zodat het zeilbootje naar buiten lijkt te varen. In tegenstelling tot wat je verwacht, lijkt deze afbeelding de studio ruimer te maken.

Dan het allerbelangrijkste wat juist deze studio een prettige woonplek maakt is de positie binnen het gebouw. Gelegen aan het einde van de galerij, waardoor er niet veel woningen om je heen zijn en eventuele overlast dus beperkt blijft. Fijn als je graag vroeg naar bed gaat! De ligging is bijna bovenin het gebouw, wat zich vertaalt in een ruim en vrij uitzicht. En voor je eigen voordeur kun je in de middagzon (zuidwesten) zitten op een uniek open stuk van de galerij.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Inmiddels woon ik in het buitenland en gebruik ik de woning te weinig om hem nog te behouden. Met pijn in het hart zal ik ‘m verkopen. Ik heb er met heel veel plezier gewoond.

***

On the sixth floor of the Villa Mokum complex is a ready-to-use studio with a high-quality finish and all modern conveniences. It has a French balcony, French doors and an unobstructed view. The 2014 complex has two lifts, bicycle storage, a courtyard garden and several communal sunny terraces. Villa Mokum is located in the trendy Amstel Quarter opposite the Spaklerweg metro station and within walking distance of Amstel Station. Also easily accessible by car, bicycle and public transport. At the end of the street is the beautiful recreational strip along the Amstel River and behind the complex is a brand new park.

Layout
In the communal entrance with spacious hall, you will find two elevators to the sixth floor.

The apartment is located at the end of the gallery, which means not many people live around you and provides plenty of privacy and peace. Upon entering the studio, on one side you will find the meter cupboard with sufficient electrical groups, the bathroom with shower, washbasin and toilet. Also in the apartment is the revolving wardrobe by Italian company LGM (design Pierluigi Colombo), in which the bed is cleverly hidden at the back with a wardrobe on the other side of it. Handy and multifunctional.
The sofa, revolving bed plus cabinet and all other cupboards stay behind and are included in the sale price.

On the other side of the studio is the kitchen unit fitted with Zanussi appliances, including a washing machine, induction cookplate, stainless steel extractor hood, fridge-freezer and combination oven. Above the kitchen unit, additional cupboards have been placed to make optimal use of the space. The living area has French balcony doors with lovely open views and morning sun. You can enjoy the afternoon sun (southwest) from your own front door.

The complex has an enclosed bicycle storage with two reserved spots for bikes. In addition to the (covered) terraces, there is also a communal courtyard garden.

Home Owners Association
The Home Owners Association (VvE) Villa Mokum building 1 and 4 (subsplit) has 348 flats, 45 parking spaces and a commercial space. There is an active VvE and the professional management is done by MVGM. A multi-year maintenance plan (MJOP) is in place, with a large reserve. Service costs are € 48,42 per month. Advance heating costs are € 75, - per month.

Special features of the house
Well maintained, practical studio of 29 m²
Completed in 2014
Located on the sixth floor
French balcony facing east with French doors
Videophone installation
Double (insulating) HR glazing
Well-insulated house with Sonair ventilation system
Laminated floor with underfloor heating
Kitchen equipped with washing machine
Energy label A
Leasehold rent (erfpacht) amounts to € 2.253,51 per year and is indexed annually
WOZ value € 269.000,- (reference date 1-1-2022)

Building particulars
Bicycle storage in the basement with 2 reserved places
Two elevators present
Shared garden with various seating areas
Various roof terraces
Active home owners association with a professional management company

Villa Mokum
Built in 2011-2014, the Villa Mokum residential building consists of 627 studios, of which 348 are for sale, commercial spaces on the ground floor and an underground car park. Villa Mokum was designed by Kapman Architects on behalf of AM. The building has a beautiful communal courtyard garden and several outdoor terraces on the floors. In 2016, the project won the Nieuwbouwprijs of the municipality of Amsterdam.

Surroundings and accessibility
The Amstelkwartier is an area that is still in the process of development, but by now already has many hot spots that are also visited by non-residents of the district, such as the recreational strip along the Amstel with the restaurants George Marina, l'Osteria and tHuis aan de Amstel, but also the Stadshaven Amstelkwartier, rowing club RIC and, last but not least, the cycling and walking route along the Amstel, one way into the city and the other way out of the city. The new Bella Vistapark has the monumental historic water tower as its focal point.

The apartment is located within the Amsterdam ring road and can easily be reached by both car and public transport. By car, getting to the A10 ring road via Spaklerweg takes only 5 minutes. The metro stop is across the street and it is just 1 stop to the Amstel train station. By bike, you can be in the centre of town within 10 minutes.

Seller’s notes
What makes the current occupant enjoy living here and why did they decide to sell the property?

When did you purchase the property and why did you decide to buy this property then?

I bought the property in 2014. It was important for me to live close to Amstel station, so I could quickly and easily take the train to visit my mother, who was having health problems. The short cycling distance to the city centre also played a role.
Furthermore, I thought it was a beautiful building with nice sustainable materials, which generates a good feeling when you are in the communal areas. The active HOA (VvE) ensures that the common areas are well
maintained and cleaned. The house itself is very well insulated, so you are
barely bothered by outside noise. There is an air ventilation system that continuously pulls fresh air from outside even when the windows are closed.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighbourhood?
The neighbourhood is hip and developing: there are ever more nice restaurants and special cultural places. The neighbourhood has a lot of greenery e.g. in Bella Vista Park and the river Amstel is just around the corner.
tHuis aan de Amstel and l'Osteria are two great restaurants within walking distance.

Living in this house is pleasant, partly because the studio has been decorated by a stylist. She has turned a small studio into a spacious and unique place.
Together, we chose a wall-wide image of (part of) Van
Gogh’s 'Seascape at Les Saintes-Maries-de-la-Mer', with the wallpaper printed in mirror image so that the sailboat appears to be sailing outwards. Contrary to expectations, this image makes the studio seem more spacious.

However, the most important thing that makes this very studio a pleasant place to live is its position within the building. Located at the end of the gallery, there are not many houses around you and this limits noise pollution.
A great thing if you like to go to bed early! The location is almost
at the top of the building, which translates into spacious and unobstructed views. And in front of your own front door you can sit in the afternoon sun (southwest) on a unique open section of the gallery.

Why are you leaving/why is the property for sale?
I now live abroad and use the house too little to keep it.
It is with pain in my heart that I am selling it. I have thoroughly enjoyed living there.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2014
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
frans balkon, lift, mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak

Bijzonderheden

Bijzonderheden
gestoffeerd

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
29 m²
Inhoud
96 m³

Indeling

Aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dubbel glas, volledig geisoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming, vloerverwarming geheel
Warmwater installatie
stadsverwarming

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2025-07-01

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam AG 1561
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

VVE informatie

Appartement bijdrage
48.42
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Welnastraat 527 Amsterdam

naar Welnastraat 527 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand