Vorige | Volgende
Verkocht

Swammerdamstraat 33A Amsterdam

Vraagprijs € 875.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ***

Een heerlijk licht dubbel bovenhuis van circa 116 m² met een eigen opgang vanaf de straat. De woning heeft drie slaapkamers, een balkon en de mogelijkheid tot het realiseren van een dakterras van circa 33 m². In de nabijgelegen fietsberging zijn vijf eigen fietsenplaatsen aanwezig. Het appartementengebouw uit 2005 ligt nabij een kindvriendelijk pleintje in de Swammerdambuurt. Een populaire omgeving nabij de Weesperzijde, op steenworp afstand van de binnenstad en de Pijp. In de nabijheid van winkels en goede restaurants en cafés aan de rivier de Amstel. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer (tram/metro).

Indeling
Begane grond
Eigen entree vanaf de begane grond. Via de vaste trap gaat u naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
De woonkamer ligt aan de straatzijde en de woonkeuken aan de achterzijde met toegang tot het balkon, gelegen op het oosten met uitzicht op het autovrije Leeuwenhoekplein.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis met oven, afzuigkap, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Zowel de woonkamer als de keuken hebben grote ramen waardoor dit fijne lichte ruimtes zijn. Vanuit de woonkamer met werkhoek is er een doorloop naar de keuken en de keuken is ook vanuit de hal te bereiken. Op de gehele verdieping ligt een houten vloer. Op de gang zit een inbouwkast, de meterkast en een toilet met fonteintje. Via de vaste trap gaat u naar de derde verdieping.

Derde verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt een grote slaapkamer van 20 m² en aan de achterzijde liggen de twee andere slaapkamers. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafel en toilet. Op de overloop is een bergruimte waar de CV-ketel hangt en een opstelplaats voor de wasmachine en droger. De gehele woning is voorzien van hardhouten kozijnen voorzien van dubbele, isolerende beglazing.
Bij het Leeuwenhoekplein is een gemeenschappelijke fietsenberging waar deze woning vijf eigen, vaste fietsenplaatsen heeft.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VVE) ’t Oliphantspad A (Swammerdamstraat 33 t/m 39) telt acht woningen. Het professionele beheer wordt uitgevoerd door VVE NL. De servicekosten bedragen voor de woning € 173,86 per maand.
De fietsenberging maakt deel uit van de VvE ’t Oliphantspad B en dat beheer wordt eveneens gedaan door VVE NL. De servicekosten bedragen € 11,13 per maand.

Bijzonderheden
• Dubbel bovenhuis van circa 116 m² gelegen op de tweede- en derde verdieping
• Eigen opgang vanaf de straat
• Balkon op het oosten grenzend aan de woonkeuken
• Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
• Energielabel A
• Mogelijkheid realiseren dakterras van 6,30 x 5,20 meter (toestemming VvE)
• Gemeenschappelijke fietsenberging met vijf eigen, vaste fietsenplaatsen
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten bedragen in totaal € 184,49 per maand
• De WOZ waarde is € 912.000,-
• Populaire woonomgeving nabij de Weesperzijde en Amstel
• Nabij uitvalswegen en op loopafstand van bus-, tram- en metrohaltes
• Erfpacht afgekocht t/m 15-12-2053; Aanvraag eeuwigdurende erfpacht is gedaan

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt in de Swammerdambuurt, nabij het Leeuwenhoekplein, een gewilde woonomgeving bij de Weesperzijde op steenworp afstand van de binnenstad en de Amstel. Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel en Dauphine, diverse theaters o.a. Theater Carré en Nationale Opera & Ballet, stadsparken o.a. Sarphatipark en Oosterpark, verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd. Er zijn een aantal goede (basis)scholen in de buurt.
Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend met onder andere de tram en metro. Op loopafstand bevinden zich de metrostations Wibautstraat en Weesperplein. Met de auto bent u binnen tien minuten op de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en destijds besloten deze woning te kopen?
Ik heb de woning in het najaar van 2003 gekocht naar aanleiding van een presentatie van Amsterdamse nieuwbouwprojecten in het Rosarium van het Amstelpark. Na jarenlang gehuurd te hebben, was het nu tijd om de markt van koopwoningen te betreden. Het project ’t Oliphantspad sprong er direct uit qua degelijke nieuwbouw, positionering in de stad nabij alle belangrijke voorzieningen en bereikbaarheid. De oplevering was anderhalf jaar later en ik herinner mij – zittende aan het raam van De Ysbreeker (van voor de grote verbouwing) en kijkende naar de ondergaande zon en de lichtjes aan de overkant van de Amstel – het gelukzalige gevoel … hoe bevoorrecht om binnenkort te kunnen wonen in deze buurt! Een samenloop van privéomstandigheden maakte dat wij uiteindelijk als gezin met twee dochters hebben gewoond in en genoten van huis en buurt.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De woning is ruim en heel erg licht. De ochtendzon op het balkon met uitzicht op het autovrije plein; de stilte in en rond het huis; de bijzonder degelijke bouw; de goede isolatie waardoor de temperatuur ’s winters tegen geringe kosten behaaglijk en zomers opvallend koel is; de veiligheid van de woning; de actieve en financieel gezonde Vereniging van Eigenaren … het zijn allemaal voordelen en pluspunten van dit appartement en kleinschalige appartementencomplex.
En tja, dan de buurt. Het is bijna clichématig de vele pluspunten op te noemen … in alle beschrijvingen van te koop staande woningen in de Swammerdambuurt passeert het gebruikelijke rijtje de revue: van supermarkt tot kwalitatief hoogstaande horeca; de ligging, vrijwel aan de Amstel en vlak bij de Pijp, de Albert Cuypmarkt en de Utrechtsestraat; dicht bij het centrum en op loopafstand van culturele hoogtepunten als Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Toch wil ik hier twee andere punten extra belichten, een algemene en een meer persoonlijke.
Het algemene punt heeft met bereikbaarheid te maken. Het was en is telkens weer verbazingwekkend hoe snel je met het openbaar vervoer naar vrijwel elk deel van de stad kunt reizen. Metrolijnen en trams brengen je in een oogwenk naar verschillende treinstations, ziekenhuizen, culturele instellingen en restaurants. In de 18 jaar dat we in de Swammerdambuurt wonen hebben we nooit problemen gehad met parkeren … als het onverhoopt op straat niet lukt dan kunnen we altijd terecht in de twee parkeergarages van Q-park (inbegrepen in de parkeervergunning). Ondanks de centrale ligging van de Swammerdambuurt ben je snel op de ringwegen van de stad Amsterdam.
Het tweede punt heeft te maken met de persoonlijke ontmoetingen in de buurt. De vriendelijke contacten met de buren in ons appartementencomplex hebben ook een nuttige functie, maar daarnaast zijn er veelvuldige begroetingen en gesprekken met de andere buren… van de zeilmaker naast ons pand tot de kapper op de hoek; en van de organisatoren van sporadische straatborrels tot de leden van een buurtcomité waarmee ik de laatste jaren de 4 mei herdenking op het autovrije deel van de Swammerdamstraat organiseer. De kleinschaligheid van de Swammerdambuurt heeft als voordeel dat de saamhorigheid onder buurtbewoners relatief groot is.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
De dochters zijn uit huis en de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Mijn echtgenote is geboren in Friesland en getogen op Ameland en koestert al langer de wens om terug te keren. Ikzelf ben als geboren en getogen Amsterdammer toe aan een nieuwe uitdaging. En beiden willen wij de hectiek van de stad inruilen voor de rust van het dorpsleven en de pracht van de natuur. We hebben 18 jaar met heel veel plezier in deze fijne woning en geweldige buurt geleefd, verdriet ondervonden maar vooral ook veel gelukkige momenten gekend. Het is tijd om een nieuwe fase te beginnen.


***

A wonderfully light double upper house of approximately 116 m² with a private entrance from the street. The house has three bedrooms, a balcony and the possibility to realize a roof terrace of approximately 33 m². There are five private bicycle spaces in the limited bicycle shed. The apartment building from 2005 is located near a child-friendly square in the Swammerdambuurt. A popular area near the Weesperzijde, a short distance from the city center and the Pijp. In the vicinity of shops and good restaurants and cafes on the river Amstel. Easily accessible by both car and public transport (tram/metro).

Layout
Ground floor
Private entrance from the ground floor. Via the large staircase you go to the second floor.

Second floor
The living room is on the street side and the kitchen at the rear with access to the balcony, located on the east with a view of the car-free Leeuwenhoekplein.
The kitchen is equipped with various built-in appliances such as a 4-burner gas stove with oven, extractor hood, fridge freezer and dishwasher. Both the living room and the kitchen have large windows, making these nice light spaces. From the living room with work area there is a passage to the kitchen and the kitchen can also be reached from the hall. There is a wooden floor on the entire floor. In the hallway there is a built-in cupboard, the meter cupboard and a toilet with hand basin. Via the large staircase you go to the third floor.

Third floor
Landing with access to all rooms. At the front is a large bedroom of 20 m² and at the rear are the two other bedrooms. The bathroom has a bath, walk-in shower, sink and toilet. On the landing is a storage room with the central heating boiler and space for the washing machine and dryer. The entire house is equipped with hardwood frames with double, insulating glazing.
At Leeuwenhoekplein there is a communal bicycle shed where this house has five private bicycle spaces.

Owners Association
The Owners' Association (VVE) 't Oliphantspad A (Swammerdamstraat 33 to 39) has eight apartments. The professional management is carried out by VVE NL. The service costs for the house are € 173.86 per month.
The bicycle shed is part of the VvE 't Oliphantspad B and that management is added by VVE NL. The service costs are € 11.13 per month.


Particularities
• Double upper house of approximately 116 m² located on the second and third floor
• Private entrance from the street
• East-facing balcony adjacent to the kitchen
• Hardwood frames with double glazing
• Energy label A
• Possibility to realize roof terrace of 6.30 x 5.20 meters (permission VvE)
• Communal bicycle shed with five private, fixed bicycle spaces
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan
• Service costs total € 184.49 per month
• The WOZ value is € 912,000.
• Popular residential area near the Weesperzijde and Amstel
• Close to arterial roads and within walking distance of bus, tram and metro stops
• Long lease surrendered until 15-12-2053; Application for perpetual leasehold has been made

Environment and accessibility
The apartment is located in the Swammerdambuurt, near the Leeuwenhoekplein, a popular residential area near the Weesperzijde a stone's throw from the city center and the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. De Pijp with the lively Albert Cuyp market is located directly across the Amstel Bridge. All amenities are within walking or cycling distance, such as well-known cafes and restaurants including De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel and Dauphine, various theaters including Theater Carré and National Opera & Ballet, city parks including Sarphatipark and Oosterpark, various (neighborhood) shops . A large Albert Heijn is located within walking distance. There are a number of good (primary) schools in the area.
Very well served by both public transport and car. The connection to the city is more than excellent, including the tram and metro. The metro stations Wibautstraat and Weesperplein are within walking distance. You can reach the Ring A10 within ten minutes by car.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and when did you decide to buy this house?
I bought the house in the autumn of 2003 following a presentation of Amsterdam new construction projects in the Rosarium of the Amstelpark. After years of renting, it was now time to enter the market for owner-occupied homes. The 't Oliphantspad project immediately stood out in terms of solid new construction, positioning in the city near all important facilities and accessibility. The completion was a year and a half later and I remember – sitting at the window of De Ysbreeker (before the major renovation) and watching the setting sun and the lights on the other side of the Amstel – the blissful feeling … how privileged to soon be can live in this neighborhood! A confluence of private circumstances meant that we, as a family with two daughters, eventually lived in and enjoyed the home and neighbourhood.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
The house is spacious and very light. The morning sun on the balcony overlooking the car-free square; the silence in and around the house; the particularly solid construction; the good insulation, which means that the temperature is pleasant in winter at low cost and remarkably cool in summer; the safety of the home; the active and financially sound Association of Owners ... these are all advantages and plus points of this apartment and small-scale apartment complex.
And well, the neighborhood. It is almost clichéd to list the many plus points ... in all descriptions of homes for sale in the Swammerdambuurt, the usual list passes in review: from supermarket to high-quality catering; the location, almost on the Amstel and close to the Pijp, the Albert Cuyp market and the Utrechtsestraat; close to the center and within walking distance of cultural highlights such as Royal Theater Carré and the Hermitage. However, I would like to highlight two other points here, one general and one more personal.
The general point has to do with accessibility. It was and is always amazing how quickly you can travel to almost any part of the city by public transport. Metro lines and trams take you to various train stations, hospitals, cultural institutions and restaurants in the blink of an eye. In the 18 years that we have lived in the Swammerdambuurt, we have never had any problems with parking ... if it does not work out on the street, we can always go to the two pa

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
maisonnette
Type woning
maisonnette
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2005
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²
Inhoud
365 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2021
Ketel type
Intergas HRE 28/24
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2033-03-21

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9399
Eigendomssituatie
erfpacht
Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9397
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren, parkeervergunningen

VVE informatie

Appartement bijdrage
184.49
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English text below ***

Een heerlijk licht dubbel bovenhuis van circa 116 m² met een eigen opgang vanaf de straat. De woning heeft drie slaapkamers, een balkon en de mogelijkheid tot het realiseren van een dakterras van circa 33 m². In de nabijgelegen fietsberging zijn vijf eigen fietsenplaatsen aanwezig. Het appartementengebouw uit 2005 ligt nabij een kindvriendelijk pleintje in de Swammerdambuurt. Een populaire omgeving nabij de Weesperzijde, op steenworp afstand van de binnenstad en de Pijp. In de nabijheid van winkels en goede restaurants en cafés aan de rivier de Amstel. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer (tram/metro).

Indeling
Begane grond
Eigen entree vanaf de begane grond. Via de vaste trap gaat u naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
De woonkamer ligt aan de straatzijde en de woonkeuken aan de achterzijde met toegang tot het balkon, gelegen op het oosten met uitzicht op het autovrije Leeuwenhoekplein.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis met oven, afzuigkap, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Zowel de woonkamer als de keuken hebben grote ramen waardoor dit fijne lichte ruimtes zijn. Vanuit de woonkamer met werkhoek is er een doorloop naar de keuken en de keuken is ook vanuit de hal te bereiken. Op de gehele verdieping ligt een houten vloer. Op de gang zit een inbouwkast, de meterkast en een toilet met fonteintje. Via de vaste trap gaat u naar de derde verdieping.

Derde verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt een grote slaapkamer van 20 m² en aan de achterzijde liggen de twee andere slaapkamers. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafel en toilet. Op de overloop is een bergruimte waar de CV-ketel hangt en een opstelplaats voor de wasmachine en droger. De gehele woning is voorzien van hardhouten kozijnen voorzien van dubbele, isolerende beglazing.
Bij het Leeuwenhoekplein is een gemeenschappelijke fietsenberging waar deze woning vijf eigen, vaste fietsenplaatsen heeft.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VVE) ’t Oliphantspad A (Swammerdamstraat 33 t/m 39) telt acht woningen. Het professionele beheer wordt uitgevoerd door VVE NL. De servicekosten bedragen voor de woning € 173,86 per maand.
De fietsenberging maakt deel uit van de VvE ’t Oliphantspad B en dat beheer wordt eveneens gedaan door VVE NL. De servicekosten bedragen € 11,13 per maand.

Bijzonderheden
• Dubbel bovenhuis van circa 116 m² gelegen op de tweede- en derde verdieping
• Eigen opgang vanaf de straat
• Balkon op het oosten grenzend aan de woonkeuken
• Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
• Energielabel A
• Mogelijkheid realiseren dakterras van 6,30 x 5,20 meter (toestemming VvE)
• Gemeenschappelijke fietsenberging met vijf eigen, vaste fietsenplaatsen
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten bedragen in totaal € 184,49 per maand
• De WOZ waarde is € 912.000,-
• Populaire woonomgeving nabij de Weesperzijde en Amstel
• Nabij uitvalswegen en op loopafstand van bus-, tram- en metrohaltes
• Erfpacht afgekocht t/m 15-12-2053; Aanvraag eeuwigdurende erfpacht is gedaan

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt in de Swammerdambuurt, nabij het Leeuwenhoekplein, een gewilde woonomgeving bij de Weesperzijde op steenworp afstand van de binnenstad en de Amstel. Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel en Dauphine, diverse theaters o.a. Theater Carré en Nationale Opera & Ballet, stadsparken o.a. Sarphatipark en Oosterpark, verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd. Er zijn een aantal goede (basis)scholen in de buurt.
Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend met onder andere de tram en metro. Op loopafstand bevinden zich de metrostations Wibautstraat en Weesperplein. Met de auto bent u binnen tien minuten op de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en destijds besloten deze woning te kopen?
Ik heb de woning in het najaar van 2003 gekocht naar aanleiding van een presentatie van Amsterdamse nieuwbouwprojecten in het Rosarium van het Amstelpark. Na jarenlang gehuurd te hebben, was het nu tijd om de markt van koopwoningen te betreden. Het project ’t Oliphantspad sprong er direct uit qua degelijke nieuwbouw, positionering in de stad nabij alle belangrijke voorzieningen en bereikbaarheid. De oplevering was anderhalf jaar later en ik herinner mij – zittende aan het raam van De Ysbreeker (van voor de grote verbouwing) en kijkende naar de ondergaande zon en de lichtjes aan de overkant van de Amstel – het gelukzalige gevoel … hoe bevoorrecht om binnenkort te kunnen wonen in deze buurt! Een samenloop van privéomstandigheden maakte dat wij uiteindelijk als gezin met twee dochters hebben gewoond in en genoten van huis en buurt.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De woning is ruim en heel erg licht. De ochtendzon op het balkon met uitzicht op het autovrije plein; de stilte in en rond het huis; de bijzonder degelijke bouw; de goede isolatie waardoor de temperatuur ’s winters tegen geringe kosten behaaglijk en zomers opvallend koel is; de veiligheid van de woning; de actieve en financieel gezonde Vereniging van Eigenaren … het zijn allemaal voordelen en pluspunten van dit appartement en kleinschalige appartementencomplex.
En tja, dan de buurt. Het is bijna clichématig de vele pluspunten op te noemen … in alle beschrijvingen van te koop staande woningen in de Swammerdambuurt passeert het gebruikelijke rijtje de revue: van supermarkt tot kwalitatief hoogstaande horeca; de ligging, vrijwel aan de Amstel en vlak bij de Pijp, de Albert Cuypmarkt en de Utrechtsestraat; dicht bij het centrum en op loopafstand van culturele hoogtepunten als Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Toch wil ik hier twee andere punten extra belichten, een algemene en een meer persoonlijke.
Het algemene punt heeft met bereikbaarheid te maken. Het was en is telkens weer verbazingwekkend hoe snel je met het openbaar vervoer naar vrijwel elk deel van de stad kunt reizen. Metrolijnen en trams brengen je in een oogwenk naar verschillende treinstations, ziekenhuizen, culturele instellingen en restaurants. In de 18 jaar dat we in de Swammerdambuurt wonen hebben we nooit problemen gehad met parkeren … als het onverhoopt op straat niet lukt dan kunnen we altijd terecht in de twee parkeergarages van Q-park (inbegrepen in de parkeervergunning). Ondanks de centrale ligging van de Swammerdambuurt ben je snel op de ringwegen van de stad Amsterdam.
Het tweede punt heeft te maken met de persoonlijke ontmoetingen in de buurt. De vriendelijke contacten met de buren in ons appartementencomplex hebben ook een nuttige functie, maar daarnaast zijn er veelvuldige begroetingen en gesprekken met de andere buren… van de zeilmaker naast ons pand tot de kapper op de hoek; en van de organisatoren van sporadische straatborrels tot de leden van een buurtcomité waarmee ik de laatste jaren de 4 mei herdenking op het autovrije deel van de Swammerdamstraat organiseer. De kleinschaligheid van de Swammerdambuurt heeft als voordeel dat de saamhorigheid onder buurtbewoners relatief groot is.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
De dochters zijn uit huis en de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Mijn echtgenote is geboren in Friesland en getogen op Ameland en koestert al langer de wens om terug te keren. Ikzelf ben als geboren en getogen Amsterdammer toe aan een nieuwe uitdaging. En beiden willen wij de hectiek van de stad inruilen voor de rust van het dorpsleven en de pracht van de natuur. We hebben 18 jaar met heel veel plezier in deze fijne woning en geweldige buurt geleefd, verdriet ondervonden maar vooral ook veel gelukkige momenten gekend. Het is tijd om een nieuwe fase te beginnen.


***

A wonderfully light double upper house of approximately 116 m² with a private entrance from the street. The house has three bedrooms, a balcony and the possibility to realize a roof terrace of approximately 33 m². There are five private bicycle spaces in the limited bicycle shed. The apartment building from 2005 is located near a child-friendly square in the Swammerdambuurt. A popular area near the Weesperzijde, a short distance from the city center and the Pijp. In the vicinity of shops and good restaurants and cafes on the river Amstel. Easily accessible by both car and public transport (tram/metro).

Layout
Ground floor
Private entrance from the ground floor. Via the large staircase you go to the second floor.

Second floor
The living room is on the street side and the kitchen at the rear with access to the balcony, located on the east with a view of the car-free Leeuwenhoekplein.
The kitchen is equipped with various built-in appliances such as a 4-burner gas stove with oven, extractor hood, fridge freezer and dishwasher. Both the living room and the kitchen have large windows, making these nice light spaces. From the living room with work area there is a passage to the kitchen and the kitchen can also be reached from the hall. There is a wooden floor on the entire floor. In the hallway there is a built-in cupboard, the meter cupboard and a toilet with hand basin. Via the large staircase you go to the third floor.

Third floor
Landing with access to all rooms. At the front is a large bedroom of 20 m² and at the rear are the two other bedrooms. The bathroom has a bath, walk-in shower, sink and toilet. On the landing is a storage room with the central heating boiler and space for the washing machine and dryer. The entire house is equipped with hardwood frames with double, insulating glazing.
At Leeuwenhoekplein there is a communal bicycle shed where this house has five private bicycle spaces.

Owners Association
The Owners' Association (VVE) 't Oliphantspad A (Swammerdamstraat 33 to 39) has eight apartments. The professional management is carried out by VVE NL. The service costs for the house are € 173.86 per month.
The bicycle shed is part of the VvE 't Oliphantspad B and that management is added by VVE NL. The service costs are € 11.13 per month.


Particularities
• Double upper house of approximately 116 m² located on the second and third floor
• Private entrance from the street
• East-facing balcony adjacent to the kitchen
• Hardwood frames with double glazing
• Energy label A
• Possibility to realize roof terrace of 6.30 x 5.20 meters (permission VvE)
• Communal bicycle shed with five private, fixed bicycle spaces
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan
• Service costs total € 184.49 per month
• The WOZ value is € 912,000.
• Popular residential area near the Weesperzijde and Amstel
• Close to arterial roads and within walking distance of bus, tram and metro stops
• Long lease surrendered until 15-12-2053; Application for perpetual leasehold has been made

Environment and accessibility
The apartment is located in the Swammerdambuurt, near the Leeuwenhoekplein, a popular residential area near the Weesperzijde a stone's throw from the city center and the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. De Pijp with the lively Albert Cuyp market is located directly across the Amstel Bridge. All amenities are within walking or cycling distance, such as well-known cafes and restaurants including De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel and Dauphine, various theaters including Theater Carré and National Opera & Ballet, city parks including Sarphatipark and Oosterpark, various (neighborhood) shops . A large Albert Heijn is located within walking distance. There are a number of good (primary) schools in the area.
Very well served by both public transport and car. The connection to the city is more than excellent, including the tram and metro. The metro stations Wibautstraat and Weesperplein are within walking distance. You can reach the Ring A10 within ten minutes by car.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and when did you decide to buy this house?
I bought the house in the autumn of 2003 following a presentation of Amsterdam new construction projects in the Rosarium of the Amstelpark. After years of renting, it was now time to enter the market for owner-occupied homes. The 't Oliphantspad project immediately stood out in terms of solid new construction, positioning in the city near all important facilities and accessibility. The completion was a year and a half later and I remember – sitting at the window of De Ysbreeker (before the major renovation) and watching the setting sun and the lights on the other side of the Amstel – the blissful feeling … how privileged to soon be can live in this neighborhood! A confluence of private circumstances meant that we, as a family with two daughters, eventually lived in and enjoyed the home and neighbourhood.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
The house is spacious and very light. The morning sun on the balcony overlooking the car-free square; the silence in and around the house; the particularly solid construction; the good insulation, which means that the temperature is pleasant in winter at low cost and remarkably cool in summer; the safety of the home; the active and financially sound Association of Owners ... these are all advantages and plus points of this apartment and small-scale apartment complex.
And well, the neighborhood. It is almost clichéd to list the many plus points ... in all descriptions of homes for sale in the Swammerdambuurt, the usual list passes in review: from supermarket to high-quality catering; the location, almost on the Amstel and close to the Pijp, the Albert Cuyp market and the Utrechtsestraat; close to the center and within walking distance of cultural highlights such as Royal Theater Carré and the Hermitage. However, I would like to highlight two other points here, one general and one more personal.
The general point has to do with accessibility. It was and is always amazing how quickly you can travel to almost any part of the city by public transport. Metro lines and trams take you to various train stations, hospitals, cultural institutions and restaurants in the blink of an eye. In the 18 years that we have lived in the Swammerdambuurt, we have never had any problems with parking ... if it does not work out on the street, we can always go to the two pa

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
maisonnette
Type woning
maisonnette
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2005
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²
Inhoud
365 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2021
Ketel type
Intergas HRE 28/24
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2033-03-21

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9399
Eigendomssituatie
erfpacht
Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9397
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren, parkeervergunningen

VVE informatie

Appartement bijdrage
184.49
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Swammerdamstraat 33A Amsterdam

naar Swammerdamstraat 33A Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand