Vorige | Volgende
Verkocht

Mariotteplein 44hs Amsterdam

Vraagprijs € 1.050.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below **

Op één van de mooiste plekjes van de Watergraafsmeer verkopen wij dit charmante jaren-30 benedenhuis. Deze ruime en lichte woning van 108 m² heeft drie ruime slaapkamers en een grote zonnige achtertuin. De woning heeft veel mooie originele details en is in 2022 onder architectuur uitgebouwd. Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht. Aan de voorzijde heb je een vrij uitzicht over het Mariotteplein, het meest gezellige speelplein van de hele wijk.

De woning ligt in de zeer gewilde wijk Watergraafsmeer, aan het vernieuwde speelplein, met alle denkbare voorzieningen in de buurt. Zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. In enkele minuten bereik je het Amstelstation of de ring A10. De woning ligt in een rustige en kindvriendelijke woonomgeving en is toch slechts op 20 minuten fietsen van het stadscentrum. Kortom, een geweldige plek in de grote stad waar je je kinderen veilig en onbezorgd kunt laten opgroeien.

Indeling
Via de entree kom je door een origineel betegeld tochthalletje in de ruime hal. Vanuit deze hal is er toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met inbouwkasten en een mooie originele schouw. Deze kamer en suite is middels de glas-in-lood schuifdeuren verbonden met de woonkeuken aan de achterzijde met eveneens inbouwkasten.

De moderne open keuken (Tulp) is voorzien van een natuurstenen aanrechtblad (graniet) en heeft diverse inbouwapparatuur zoals een 6-pits gasfornuis (Boretti), een vaatwasser, een dubbele koelkast (Bosch) en een kast met draaiplateaus. Via de openslaande deuren is er toegang tot de royale tuin. Deze goed onderhouden en zonnige tuin ligt op het zuidoosten en is voorzien van een waterkraan en een tuinberging van circa 11 m².

De woning heeft drie ruime slaapkamers. De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn in 2022 uitgebouwd met veel ramen waardoor dit grote en lichte ruimtes zijn geworden. De beide kamers geven toegang tot de tuin. De derde slaapkamer met inbouwkast bevindt zich aan de voorzijde.

De moderne badkamer (2022) is voorzien van een inloopdouche met een regendouche, dubbele wastafel, designradiator en heeft vloerverwarming. Er is een apart toilet met fonteintje. In de hal bevinden zich de trapkast met de elektrameter, een garderobekast, een diepe voorraadkast en een kast voor de wasmachine en droger. Door de gehele woning ligt een originele houten visgraat vloer.

Bijzonderheden
• Woonoppervlakte circa 108 m² (meetrapport beschikbaar)
• Totale perceeloppervlakte circa 210 m2
• 3 ruime slaapkamers
• Bouwjaar 1930
• De woning is in 2022 uitgebouwd
• Grote zonnige achtertuin (zuidoosten) met tuinberging
• Nieuwe badkamer met vloerverwarming (2022)
• Authentieke details, en suite, glas-in-loodramen en schouwen
• Hardhouten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing
• De (buiten)kozijnen en voordeuren zijn in 2022 geschilderd
• Energielabel C
• WOZ waarde € 762.000,- (peildatum 1 januari 2023, op basis van 93 m²)
• Kleinschalige, actieve VvE met professioneel beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten bedragen € 220,- per maand
• Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht
• Toplocatie in de Watergraafsmeer
• Prachtige (vernieuwde) speeltuin aan het Mariotteplein
• Nabij de sportvelden Middenmeer, Park Frankendael, Oosterpark en Flevopark
• Nabij de winkels aan de Middenweg, Christiaan Huygensplein en winkelcentrum Oostpoort

Omgeving en bereikbaarheid
De woning ligt in de Watergraafsmeer, een geliefde woonomgeving voor gezinnen. De wijk is ruim opgezet met brede stoepen, veel groen en is zeer kindvriendelijk. Het heeft de gemoedelijke sfeer van een dorp gecombineerd met alle gemakken van de grote stad. Het Mariotteplein is in de Watergraafsmeer een begrip, met haar prachtige speeltuin met zandbak, speeltoestellen, voetbalveld en een kinderopvang.

In de buurt zijn diverse goede basisscholen, kinderopvang en op loopafstand liggen de sportvelden Middenmeer met voetbal-, hockey- en tennisclubs en natuurlijk de Jaap Eden schaatsbaan.

Voor de dagelijkse boodschappen en fijne speciaalzaken zijn er de winkels aan de Middenweg, Christiaan Huygensplein en winkelcentrum Oostpoort. In de buurt zijn ook goede restaurants en gezellige cafés. Zowel in het nabijgelegen Park Frankendael, het Flevopark als de landelijke Ringdijk kun je genieten van al het groen en de rust.

De bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer is erg goed. Op de Middenweg zijn tram- en bushaltes en de NS stations Amstel, Muiderpoort en Science Park zijn op fietsafstand. De Ring A-10 is binnen enkele minuten bereikbaar en het centrum van Amsterdam ligt op fietsafstand.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier woont en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
We hebben de woning in 2008 gekocht omdat we gezinsuitbreiding kregen. We zagen in de woning en de buurt veel potentie en mogelijkheden voor ons jonge gezin. Het is een heerlijk rustige en veilige plek om je kinderen te laten opgroeien. Daarnaast vonden we het geweldig dat het huis in een wijk met rustige dorpse sfeer ligt maar waar je binnen enkele minuten de drukkere Middenweg kunt opzoeken. En als je uit wilt gaan ben je op de fiets binnen 20 minuten in het stadscentrum. Woningen in Amsterdam hebben vaak maar één van deze voordelen en hier heb je beide.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Het huis is de unieke combinatie tussen originele details uit de jaren 30 en modern gemak en comfort. Het is een van de laatste woningen in de straat waar de oorspronkelijke details uit 1930 nog zijn bewaard (glas in lood, schouwen en tegeltjes). Het huis blijft koel bij de zomerhitte en is warm genoeg in de wintermaanden. De buren zijn fijn en er heerst een gemoedelijke sfeer op straat. Veel kinderen spelen hier dagelijks op de stoep. Het is een fijne plek voor een gezin met kinderen. In de grote zonnige tuin kun je kinderfeestjes en BBQ’s houden. Ondanks de weelderige begroeiing is er voldoende ruimte om op het grasveldje een tent, trampoline, zandbak of zwembadje op te zetten.

Meerdere basisscholen (5MW, Sint Lidwina, WSV) zijn praktisch aan de overkant, je kan lopend je kind naar school brengen elke ochtend. En voor buiten spelen hoef je alleen maar de straat over te steken. Het speelplein leeft enorm op met goed weer, er worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen en bewoners. Zo worden er jaarlijks een zomerfeest en nieuwsjaarsborrel georganiseerd. Daarnaast is het heerlijk wandelen en sporten in Park Frankendael, de kinderboerderij is om de hoek en Jeugdland, de Jaap Edenbaan, meerdere voetbalverenigingen en hockeyclub Athena zijn op een paar minuten fietsafstand. De warme bakker zit letterlijk op de hoek en meerdere goede winkels bevinden zich op loopafstand. Tijdens Koningsdag is er in de Watergraafsmeer een levendige vrijmarkt en zijn er optredens en attracties voor kinderen, o.a. aan de Hogeweg, Bredeweg en Linnaeusparkweg.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
De kinderen zijn inmiddels ouder en we hebben nieuwe plannen gemaakt.


***

In one of the most beautiful spots of the Watergraafsmeer, we sell this charming 1930s ground floor house. This spacious and bright house of 108 m² has three spacious bedrooms and a large sunny backyard. The house has many beautiful original details and has been architecturally expanded in 2022. Leasehold is perpetual. At the front you have a nice view of the Mariotteplein, the most pleasant playground in the entire neighborhood.

The house is located in the Watergraafsmeer, on the renovated playground, with all imaginable amenities nearby. Very easily accessible by both car and public transport. In a few minutes you can reach the Amstel Station or the A10 ring road. The house is located in a quiet and child-friendly residential area and yet only 20 minutes by bike from the city center. In short, a great place in the big city where you can let your children grow up safe and carefree.

Layout
Through the entrance you come through an original tiled draft door into the spacious hall. From this hall there is access to all rooms. At the front of the house is the living room with fitted wardrobes and a beautiful original fireplace. This room and suite is through the stained-glass sliding doors connected to the kitchen at the rear also with fitted wardrobes.

The modern open kitchen (Tulip) is equipped with a natural stone countertop (granite) and has several appliances such as a 6-burner gas stove (Boretti), a dishwasher, a double fridge (Bosch) and a cabinet with turntables. Through the French doors there is access to the spacious garden. This well maintained and sunny garden is located on the southeast and has a water tap and a garden shed of approximately 11 m².

The house has three spacious bedrooms. The two bedrooms at the rear were expanded in 2022 with many windows making these large and bright rooms have become. Both rooms give access to the garden. The third bedroom with built-in wardrobe is located at the front.

The modern bathroom (2022) has a walk-in shower with a rain shower, double sink, design radiator and has floor heating. There is a separate toilet with hand basin. In the hall are the stairs cupboard with the electric meter, a closet cupboard, a deep pantry and a closet for the washer and dryer. Throughout the house is a beautiful wooden floor.

Highlights:
- Living area approximately 108 m² (measurement report available)
- Total plot area approximately 210 m2
- 3 large bedrooms
- Built in 1930
- The house is built in 2022
- Large sunny backyard (southeast) with garden shed
- New bathroom with underfloor heating (2022)
- Authentic details, en suite, stained glass windows and fireplaces
- Hardwood window frames with mostly double glazing
- The (exterior) window frames and front doors are painted in 2022
- Energy label C
- Small-scale, active VvE with professional administrator and multi-year maintenance plan
- Service costs are € 220, - per month
- Ground lease is perpetual
- Prime location in the Watergraafsmeer
- Beautiful (renovated) playground at the Mariotteplein
- Near the sports fields Middenmeer, Park Frankendael, Oosterpark and Flevopark
- Near the stores on the Middenweg, Christiaan Huygensplein and shopping center Oostpoort

Environment and accessibility
The house is located in the Watergraafsmeer, a popular residential area for families. The neighborhood is spacious with wide sidewalks, lots of greenery and is very child friendly. It has the friendly atmosphere of a village combined with all the conveniences of the big city. The Mariotteplein is well known in Watergraafsmeer, with its beautiful playground with sandbox, playground equipment, soccer field and a childcare center.

Nearby are several good elementary school, child care and within walking distance are the sports fields Middenmeer with soccer, field hockey and tennis clubs and of course the Jaap Eden skating rink.

For daily shopping and fine specialty stores there are the stores on the Middenweg, Christiaan Huygensplein and shopping center Oostpoort. Nearby are also good restaurants and cozy cafes. Both in the nearby Park Frankendael, the Flevopark and the rural Ringdijk you can enjoy all the greenery and tranquility.

Accessibility by both car and public transport is very good. On the Middenweg are streetcar and bus stops and the NS stations Amstel, Muiderpoort and Science Park are within cycling distance. The Ring A-10 can be reached within minutes and the center of Amsterdam is within cycling distance.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the home? Seller tells.

When did you buy the home and why did you decide to buy this property then?
We bought the home in 2008 because we were expanding our family. We saw a lot of potential and possibilities in the home and the neighborhood for our young family. It is a wonderfully quiet and safe place for your children to grow up. We also loved that the house is in a neighborhood with a quiet village atmosphere but where you can get to the busier Middenweg within minutes. And if you want to go out you can be in the city center within 20 minutes by bike. Homes in Amsterdam often have only one of these advantages and here you have both.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
The house is the unique combination between original 1930s details and modern convenience and comfort. It is one of the last homes on the street that still retains the original 1930s details (stained glass, fireplaces and tile). The house stays cool in the summer heat and is warm enough in the winter months. The neighbors are nice and there is a friendly atmosphere on the street. Many children play on the sidewalk here daily. It is a nice place for a family with children. In the large sunny garden you can have children's parties and BBQs. Despite the lush vegetation, there is enough space on the lawn to set up a tent, trampoline, sandbox or pool.

Several elementary schools (5MW, Saint Lidwina, WSV) are practically across the street, you can walk your child to school every morning. And for outdoor play, all you have to do is cross the street. The playground livens up tremendously with good weather, various activities are organized for children and residents. For example, a summer party and New Year drinks are organized every year. In addition, it is great walking and sports in Park Frankendael, the petting farm is around the corner and Jeugdland, the Jaap Edenbaan, several soccer clubs and field hockey club Athena are a few minutes by bike. The bakery is literally on the corner and several good stores are within walking distance. During Kings Day there is a lively free market in the Watergraafsmeer and there are performances and attractions for children, including at the Hogeweg, Bredeweg and Linnaeusparkweg.

Why are you leaving/why is the house for sale?
The children are now older and we have made new plans.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Type woning
benedenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1930
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
ja
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
108 m²
Inhoud
402 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
dubbele wastafel, inloopdouche, vloerverwarming
Keuken type
half open keuken, inbouwapparatuur

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2022
Ketel type
Remeha
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2034-03-01

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Watergraafsmeer B 4216
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
92 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidoost
Totale oppervlakte
92 m²

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout

VVE informatie

Appartement bijdrage
220
Periodieke bijdrage
nee
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English text below **

Op één van de mooiste plekjes van de Watergraafsmeer verkopen wij dit charmante jaren-30 benedenhuis. Deze ruime en lichte woning van 108 m² heeft drie ruime slaapkamers en een grote zonnige achtertuin. De woning heeft veel mooie originele details en is in 2022 onder architectuur uitgebouwd. Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht. Aan de voorzijde heb je een vrij uitzicht over het Mariotteplein, het meest gezellige speelplein van de hele wijk.

De woning ligt in de zeer gewilde wijk Watergraafsmeer, aan het vernieuwde speelplein, met alle denkbare voorzieningen in de buurt. Zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. In enkele minuten bereik je het Amstelstation of de ring A10. De woning ligt in een rustige en kindvriendelijke woonomgeving en is toch slechts op 20 minuten fietsen van het stadscentrum. Kortom, een geweldige plek in de grote stad waar je je kinderen veilig en onbezorgd kunt laten opgroeien.

Indeling
Via de entree kom je door een origineel betegeld tochthalletje in de ruime hal. Vanuit deze hal is er toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met inbouwkasten en een mooie originele schouw. Deze kamer en suite is middels de glas-in-lood schuifdeuren verbonden met de woonkeuken aan de achterzijde met eveneens inbouwkasten.

De moderne open keuken (Tulp) is voorzien van een natuurstenen aanrechtblad (graniet) en heeft diverse inbouwapparatuur zoals een 6-pits gasfornuis (Boretti), een vaatwasser, een dubbele koelkast (Bosch) en een kast met draaiplateaus. Via de openslaande deuren is er toegang tot de royale tuin. Deze goed onderhouden en zonnige tuin ligt op het zuidoosten en is voorzien van een waterkraan en een tuinberging van circa 11 m².

De woning heeft drie ruime slaapkamers. De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn in 2022 uitgebouwd met veel ramen waardoor dit grote en lichte ruimtes zijn geworden. De beide kamers geven toegang tot de tuin. De derde slaapkamer met inbouwkast bevindt zich aan de voorzijde.

De moderne badkamer (2022) is voorzien van een inloopdouche met een regendouche, dubbele wastafel, designradiator en heeft vloerverwarming. Er is een apart toilet met fonteintje. In de hal bevinden zich de trapkast met de elektrameter, een garderobekast, een diepe voorraadkast en een kast voor de wasmachine en droger. Door de gehele woning ligt een originele houten visgraat vloer.

Bijzonderheden
• Woonoppervlakte circa 108 m² (meetrapport beschikbaar)
• Totale perceeloppervlakte circa 210 m2
• 3 ruime slaapkamers
• Bouwjaar 1930
• De woning is in 2022 uitgebouwd
• Grote zonnige achtertuin (zuidoosten) met tuinberging
• Nieuwe badkamer met vloerverwarming (2022)
• Authentieke details, en suite, glas-in-loodramen en schouwen
• Hardhouten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing
• De (buiten)kozijnen en voordeuren zijn in 2022 geschilderd
• Energielabel C
• WOZ waarde € 762.000,- (peildatum 1 januari 2023, op basis van 93 m²)
• Kleinschalige, actieve VvE met professioneel beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten bedragen € 220,- per maand
• Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht
• Toplocatie in de Watergraafsmeer
• Prachtige (vernieuwde) speeltuin aan het Mariotteplein
• Nabij de sportvelden Middenmeer, Park Frankendael, Oosterpark en Flevopark
• Nabij de winkels aan de Middenweg, Christiaan Huygensplein en winkelcentrum Oostpoort

Omgeving en bereikbaarheid
De woning ligt in de Watergraafsmeer, een geliefde woonomgeving voor gezinnen. De wijk is ruim opgezet met brede stoepen, veel groen en is zeer kindvriendelijk. Het heeft de gemoedelijke sfeer van een dorp gecombineerd met alle gemakken van de grote stad. Het Mariotteplein is in de Watergraafsmeer een begrip, met haar prachtige speeltuin met zandbak, speeltoestellen, voetbalveld en een kinderopvang.

In de buurt zijn diverse goede basisscholen, kinderopvang en op loopafstand liggen de sportvelden Middenmeer met voetbal-, hockey- en tennisclubs en natuurlijk de Jaap Eden schaatsbaan.

Voor de dagelijkse boodschappen en fijne speciaalzaken zijn er de winkels aan de Middenweg, Christiaan Huygensplein en winkelcentrum Oostpoort. In de buurt zijn ook goede restaurants en gezellige cafés. Zowel in het nabijgelegen Park Frankendael, het Flevopark als de landelijke Ringdijk kun je genieten van al het groen en de rust.

De bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer is erg goed. Op de Middenweg zijn tram- en bushaltes en de NS stations Amstel, Muiderpoort en Science Park zijn op fietsafstand. De Ring A-10 is binnen enkele minuten bereikbaar en het centrum van Amsterdam ligt op fietsafstand.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier woont en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
We hebben de woning in 2008 gekocht omdat we gezinsuitbreiding kregen. We zagen in de woning en de buurt veel potentie en mogelijkheden voor ons jonge gezin. Het is een heerlijk rustige en veilige plek om je kinderen te laten opgroeien. Daarnaast vonden we het geweldig dat het huis in een wijk met rustige dorpse sfeer ligt maar waar je binnen enkele minuten de drukkere Middenweg kunt opzoeken. En als je uit wilt gaan ben je op de fiets binnen 20 minuten in het stadscentrum. Woningen in Amsterdam hebben vaak maar één van deze voordelen en hier heb je beide.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Het huis is de unieke combinatie tussen originele details uit de jaren 30 en modern gemak en comfort. Het is een van de laatste woningen in de straat waar de oorspronkelijke details uit 1930 nog zijn bewaard (glas in lood, schouwen en tegeltjes). Het huis blijft koel bij de zomerhitte en is warm genoeg in de wintermaanden. De buren zijn fijn en er heerst een gemoedelijke sfeer op straat. Veel kinderen spelen hier dagelijks op de stoep. Het is een fijne plek voor een gezin met kinderen. In de grote zonnige tuin kun je kinderfeestjes en BBQ’s houden. Ondanks de weelderige begroeiing is er voldoende ruimte om op het grasveldje een tent, trampoline, zandbak of zwembadje op te zetten.

Meerdere basisscholen (5MW, Sint Lidwina, WSV) zijn praktisch aan de overkant, je kan lopend je kind naar school brengen elke ochtend. En voor buiten spelen hoef je alleen maar de straat over te steken. Het speelplein leeft enorm op met goed weer, er worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen en bewoners. Zo worden er jaarlijks een zomerfeest en nieuwsjaarsborrel georganiseerd. Daarnaast is het heerlijk wandelen en sporten in Park Frankendael, de kinderboerderij is om de hoek en Jeugdland, de Jaap Edenbaan, meerdere voetbalverenigingen en hockeyclub Athena zijn op een paar minuten fietsafstand. De warme bakker zit letterlijk op de hoek en meerdere goede winkels bevinden zich op loopafstand. Tijdens Koningsdag is er in de Watergraafsmeer een levendige vrijmarkt en zijn er optredens en attracties voor kinderen, o.a. aan de Hogeweg, Bredeweg en Linnaeusparkweg.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
De kinderen zijn inmiddels ouder en we hebben nieuwe plannen gemaakt.


***

In one of the most beautiful spots of the Watergraafsmeer, we sell this charming 1930s ground floor house. This spacious and bright house of 108 m² has three spacious bedrooms and a large sunny backyard. The house has many beautiful original details and has been architecturally expanded in 2022. Leasehold is perpetual. At the front you have a nice view of the Mariotteplein, the most pleasant playground in the entire neighborhood.

The house is located in the Watergraafsmeer, on the renovated playground, with all imaginable amenities nearby. Very easily accessible by both car and public transport. In a few minutes you can reach the Amstel Station or the A10 ring road. The house is located in a quiet and child-friendly residential area and yet only 20 minutes by bike from the city center. In short, a great place in the big city where you can let your children grow up safe and carefree.

Layout
Through the entrance you come through an original tiled draft door into the spacious hall. From this hall there is access to all rooms. At the front of the house is the living room with fitted wardrobes and a beautiful original fireplace. This room and suite is through the stained-glass sliding doors connected to the kitchen at the rear also with fitted wardrobes.

The modern open kitchen (Tulip) is equipped with a natural stone countertop (granite) and has several appliances such as a 6-burner gas stove (Boretti), a dishwasher, a double fridge (Bosch) and a cabinet with turntables. Through the French doors there is access to the spacious garden. This well maintained and sunny garden is located on the southeast and has a water tap and a garden shed of approximately 11 m².

The house has three spacious bedrooms. The two bedrooms at the rear were expanded in 2022 with many windows making these large and bright rooms have become. Both rooms give access to the garden. The third bedroom with built-in wardrobe is located at the front.

The modern bathroom (2022) has a walk-in shower with a rain shower, double sink, design radiator and has floor heating. There is a separate toilet with hand basin. In the hall are the stairs cupboard with the electric meter, a closet cupboard, a deep pantry and a closet for the washer and dryer. Throughout the house is a beautiful wooden floor.

Highlights:
- Living area approximately 108 m² (measurement report available)
- Total plot area approximately 210 m2
- 3 large bedrooms
- Built in 1930
- The house is built in 2022
- Large sunny backyard (southeast) with garden shed
- New bathroom with underfloor heating (2022)
- Authentic details, en suite, stained glass windows and fireplaces
- Hardwood window frames with mostly double glazing
- The (exterior) window frames and front doors are painted in 2022
- Energy label C
- Small-scale, active VvE with professional administrator and multi-year maintenance plan
- Service costs are € 220, - per month
- Ground lease is perpetual
- Prime location in the Watergraafsmeer
- Beautiful (renovated) playground at the Mariotteplein
- Near the sports fields Middenmeer, Park Frankendael, Oosterpark and Flevopark
- Near the stores on the Middenweg, Christiaan Huygensplein and shopping center Oostpoort

Environment and accessibility
The house is located in the Watergraafsmeer, a popular residential area for families. The neighborhood is spacious with wide sidewalks, lots of greenery and is very child friendly. It has the friendly atmosphere of a village combined with all the conveniences of the big city. The Mariotteplein is well known in Watergraafsmeer, with its beautiful playground with sandbox, playground equipment, soccer field and a childcare center.

Nearby are several good elementary school, child care and within walking distance are the sports fields Middenmeer with soccer, field hockey and tennis clubs and of course the Jaap Eden skating rink.

For daily shopping and fine specialty stores there are the stores on the Middenweg, Christiaan Huygensplein and shopping center Oostpoort. Nearby are also good restaurants and cozy cafes. Both in the nearby Park Frankendael, the Flevopark and the rural Ringdijk you can enjoy all the greenery and tranquility.

Accessibility by both car and public transport is very good. On the Middenweg are streetcar and bus stops and the NS stations Amstel, Muiderpoort and Science Park are within cycling distance. The Ring A-10 can be reached within minutes and the center of Amsterdam is within cycling distance.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the home? Seller tells.

When did you buy the home and why did you decide to buy this property then?
We bought the home in 2008 because we were expanding our family. We saw a lot of potential and possibilities in the home and the neighborhood for our young family. It is a wonderfully quiet and safe place for your children to grow up. We also loved that the house is in a neighborhood with a quiet village atmosphere but where you can get to the busier Middenweg within minutes. And if you want to go out you can be in the city center within 20 minutes by bike. Homes in Amsterdam often have only one of these advantages and here you have both.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
The house is the unique combination between original 1930s details and modern convenience and comfort. It is one of the last homes on the street that still retains the original 1930s details (stained glass, fireplaces and tile). The house stays cool in the summer heat and is warm enough in the winter months. The neighbors are nice and there is a friendly atmosphere on the street. Many children play on the sidewalk here daily. It is a nice place for a family with children. In the large sunny garden you can have children's parties and BBQs. Despite the lush vegetation, there is enough space on the lawn to set up a tent, trampoline, sandbox or pool.

Several elementary schools (5MW, Saint Lidwina, WSV) are practically across the street, you can walk your child to school every morning. And for outdoor play, all you have to do is cross the street. The playground livens up tremendously with good weather, various activities are organized for children and residents. For example, a summer party and New Year drinks are organized every year. In addition, it is great walking and sports in Park Frankendael, the petting farm is around the corner and Jeugdland, the Jaap Edenbaan, several soccer clubs and field hockey club Athena are a few minutes by bike. The bakery is literally on the corner and several good stores are within walking distance. During Kings Day there is a lively free market in the Watergraafsmeer and there are performances and attractions for children, including at the Hogeweg, Bredeweg and Linnaeusparkweg.

Why are you leaving/why is the house for sale?
The children are now older and we have made new plans.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Type woning
benedenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1930
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
ja
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
108 m²
Inhoud
402 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
dubbele wastafel, inloopdouche, vloerverwarming
Keuken type
half open keuken, inbouwapparatuur

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2022
Ketel type
Remeha
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2034-03-01

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Watergraafsmeer B 4216
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
92 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidoost
Totale oppervlakte
92 m²

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout

VVE informatie

Appartement bijdrage
220
Periodieke bijdrage
nee
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Mariotteplein 44hs Amsterdam

naar Mariotteplein 44hs Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand