Vorige | Volgende

Leo Hornstraat 57 Amsterdam

Vraagprijs € 650.000 k.k.

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English below**

Een ideaal gelegen driekamer maisonnette van circa 101 m² met een zonnig balkon aan de woonkamer met open keuken. Daarnaast is er nog een berging op de begane grond. De woning ligt op een hoek en heeft geen buren boven en beneden.
Het appartement ligt in het wooncomplex Nautilus met lift en veel extra voorzieningen; er is een gemeenschappelijke binnentuin, twee gemeenschappelijke dakterrassen, een theaterzaal, een expositieruimte met bar en een logeerkamer. Vanuit de bewoners worden er activiteiten georganiseerd, zoals film avonden, yoga en concerten.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree met lift ga je naar de tweede verdieping, waar aan het einde van de galerij de entree van de woning ligt. De buitenruimte voor de woningentree is, gezien de ligging voor de woning een tweede balkon.
Tweede verdieping:
Entree/gang met garderobe, meterkast en wasmachineruimte. Op deze verdieping zijn de twee slaapkamers. Van de slaapkamer aan de achterzijde is het mogelijk twee slaapkamers te maken, de slaapkamer aan de voorzijde heeft tevens een eigen entree deur en huisnummer (wonen en werken). De badkamer is voorzien van een ligbad, inloop douche en een wastafelmeubel. Er is een apart toilet met fontein.
Derde verdieping:
De doorzon woonkamer heeft vrije hoogte van 2.67, een erker aan de achterkant en een open keuken. Het keukenblok heeft 1,5 spoelbak, inductie kookplaat, afzuigkap, oven, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Het ruime zonnige balkon ligt aan de woonkamer.
Begane grond
Een eigen berging.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Nautilus bestaat uit 43 leden. De administratie wordt deels in eigen beheer gedaan en deels door Munnik B.V. Er is een Huishoudelijk Reglement.
De servicekosten bedragen € 208,00 per maand.

Voorzieningen
Verwarming: WKO installatie: vloerverwarming en -koeling en zonnepanelen
Ventilatie: Balansventilatie
Elektrische installatie Er zijn 8 elektragroepen met aardlekschakelaar
Lift

Bijzonderheden woning
• Maisonnette gelegen op een hoek
• Geen buren boven en beneden
• Zonnig balkon aan de woonkamer
• Berging op de begane grond
• Energielabel A, index 0.74
• HR++ isolatieglas
• Opgeleverd in 2016
• CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)
• Gemeenschappelijk binnentuin en 2 gemeenschappelijke dakterrassen.
• Theaterzaal, expositie-café, gemeenschappelijke keuken, logeerruimte
• Individueel woongenot met gemeenschappelijkheid.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Zeeburgereiland is een gebied dat nog steeds in ontwikkeling is.
De Sportheldenbuurt, waar de woning is gelegen, zal naar verwachting eind 2022 helemaal gereed zijn. Zo zijn ze nog bezig met het realiseren van de fontein naast het gebouw. Inmiddels is er een AH-supermarkt, zijn er medische en tandheelkundige voorzieningen, een kinderdagverblijf, verschillende basisscholen en twee BSO’s. In de Espressofabriek kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, brunchen bij Bluey’s, even relaxen bij stadstrand Kaap met speeltuin voor de kinderen, eten bij restaurant van Landmarkt, tevens een supermarkt met topkwaliteit producten voornamelijk uit de regio. In de drie silo’s, ooit ten dienste van de rioolwaterzuivering, zal onder andere een filmtheater, evenementenruimte, wellnes, fittnes en horeca worden gevestigd.
De Sportheldenbuurt doet zijn naam eer aan: Er is een urban sport zone met de grootste outdoor skatebaan van Europa. Tevens zijn er nog heel veel andere sport- en speelvoorzieningen aanwezig, waar volop gebruik van wordt gemaakt.

Het appartement is gelegen binnen de ring en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de ring A10 (afslag s114) en via de Piet Heintunnel of de Amsterdamse brug in de Indische buurt.

De tram lijn 26 brengt u binnen 12 minuten op het Centraal Station. Met de fiets bent u binnen 10 minuten midden in de Indische buurt.

VERKOPER VERTELT:
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik kocht deze woning in 2014, toen het nog gebouwd moest worden. Het was een groot avontuur; het was destijds een van de eerste gebouwen die op Zeeburgereiland gebouwd werden, en het initiatief tot bouwen was opgezet door een groep idealistische mensen. Ik vond het leuk en spannend om dit avontuur gezamenlijk aan te gaan, en mee te helpen om het huis vorm te geven zoals we het wilden. Het bleek een schot in de roos te zijn; ik heb hier met heel veel plezier 5 jaar gewoond.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Zeeburgereiland is inmiddels echt tot bloei gekomen. Van een grote lege vlakte is het getransformeerd tot een levendige, diverse wijk met allerlei faciliteiten. Voor de sportliefhebbers is er een groot sportpark en outdoor skatepark aangelegd. Ook is het een zeer kindvriendelijke buurt; er zijn wel 6 speeltuinen op het eiland, een Montessori kinderopvang/basisschool, en voortgezet onderwijs. Via de brug naar Noord ben je in no time in Durgerdam en de rest van Waterland, waar je heerlijke fietstochten kan maken.
De verbindingen zijn ook geweldig: met tram 26 (op 4 minuten loopafstand) ben je binnen 5 minuten in IJburg, en binnen 11 minuten op Amsterdam Centraal. Extra handig is dat je je fiets in de tram kan meenemen. Bovendien is de ring A10 vlakbij.
Het gebouw Nautilus is voor mij ook een heel fijne baken geweest. Er is een perfecte balans van gezamenlijkheid en privacy; iedereen kent elkaar en mag profiteren van de gemeenschappelijke ruimtes en initiatieven, maar men laat elkaar ook met rust.
Een meerwaarde van deze specifieke woning vond ik dat hij in een hoek is gesitueerd, waardoor mensen niet constant langs lopen. Bovendien is er maar aan één kant buren (onder zit de zaal en boven zit het dakterras), waardoor muziek en/of geluid maken geen probleem is.
Op het balkon valt nagenoeg de hele dag zon, en vanuit deze hoek heb je een mooi uitzicht op de grote binnentuin.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Ik kocht het huis destijds alleen; inmiddels heb ik een partner en een kind.
We merkten dat we met de tijd andere wensen begonnen te krijgen die aansloten op onze gezamenlijke behoeftes, en beseften dat we buiten de stad wilden gaan wonen.
We wilden proberen te verhuizen voordat onze dochter naar de basisschool zou gaan, zodat de verandering voor haar een minimale impact zou hebben. Dit is gelukt; we hebben een huis gevonden in het dorp Ilpendam.

**English**

An ideally located three-room maisonette of approximately 101 m² with a sunny balcony to the living room with open kitchen. In addition, there is a storage room on the ground floor. The property is on a corner and has no neighbors upstairs and downstairs.
The apartment is located in the Nautilus residential complex with elevator and many additional amenities; there is a communal courtyard garden, two communal roof terraces, a theatre hall, an exhibition space with bar and a guest room. Activities are organized by the residents, such as movie nights, yoga and concerts.

Classification
Through the communal entrance with elevator you go to the second floor, where at the end of the gallery is the entrance of the house. The outdoor space for the residential entrance is, given the location in front of the house, a second balcony.
Second floor: Entrance / corridor with wardrobe, meter cupboard and washing machine room. On this floor are the two bedrooms. From the bedroom at the rear it is possible to make two bedrooms, the bedroom at the front also has its own entrance door and house number (living and working). The bathroom has a bath, walk-in shower and a washbasin. There is a separate toilet with fountain.
Third floor: The living room has a free height of 2.67, a bay window at the back and an open kitchen. The kitchen unit has 1.5 sink, induction hob, extractor hood, oven, a fridge / freezer and a dishwasher. The spacious sunny balcony is located on the living room.
Ground floor A private storage room.

Association of Owners The Nautilus Owners' Association (VvE) consists of 43 members. The administration is partly done in-house and partly by Munnik B.V. There are internal regulations.

Facilities Heating: ATES installation: underfloor heating and cooling and solar panels
Ventilation: Balance ventilation
Electrical installation There are 8 electricity groups with earth leakage circuit breaker
Lift

Property details
• Maisonette located on a corner
• No neighbors upstairs and downstairs
• Sunny balcony to the living room
• Storage room on the ground floor
• Energy label A, index 0.74
• HR++++ insulating glass
• Completed in 2016
• CPO project (Collective Private Commissioning)
• Communal courtyard and 2 communal roof terraces.
• Theatre hall, exhibition-café, communal kitchen, guest room
• Individual living pleasure with commonality.

Environment and accessibility
Zeeburgereiland is an area that is still under development. The Sportheldenbuurt, where the house is located, is expected to be completely ready by the end of 2022. For example, they are still working on the realization of the fountain next to the building. There is now an AH supermarket, medical and dental facilities, a nursery, several primary schools and two BSO's. In the Espressofabriek you can go for a delicious cup of coffee, brunch at Bluey's, relax at city beach Kaap with playground for the children, eat at restaurant of Landmarkt, also a supermarket with top quality products mainly from the region. In the three silos, once at the service of the sewage treatment plant, a film theater, event space, wellnes, fitness and catering will be located. The Sportheldenbuurt lives up to its name: There is an urban sports zone with the largest outdoor skate rink in Europe. There are also many other sports and play facilities available, which are fully used. The apartment is located within the ring road and easily accessible by both car and public transport. By car you are within a few minutes on the ring A10 (exit s114) and via the Piet Heintunnel or the Amsterdam bridge in the Indische buurt. The tram line 26 takes you to Central Station within 12 minutes. By bike you are within 10 minutes in the middle of the Indian neighborhood.

SELLER TELLS:
What makes the current residents live here with great pleasure and why did they decide to sell the house?
When did you buy the house and why did you decide to buy this property?
I bought this house in 2014, when it still had to be built. It was a great adventure; at the time, it was one of the first buildings to be built on Zeeburgereiland, and the initiative to build was set up by a group of idealistic people. I found it fun and exciting to embark on this adventure together, and to help shape the house the way we wanted it. It turned out to be a hit; I have lived here with great pleasure for 5 years.

What makes living in this house and in this neighborhood so pleasant?
Zeeburgereiland has now really blossomed. It has been transformed from a large empty area into a lively, diverse neighborhood with all kinds of facilities. For sports enthusiasts there is a large sports park and outdoor skate park. It is also a very child-friendly neighborhood; there are 6 playgrounds on the island, a Montessori childcare/primary school, and secondary education. Via the bridge to Noord you are in no time in Durgerdam and the rest of Waterland, where you can make wonderful cycling trips.
The connections are also great: with tram 26 (4 minutes walking distance) you can reach IJburg within 5 minutes, and Amsterdam Central within 11 minutes. It is extra convenient that you can take your bicycle with you on the tram. Moreover, the ring A10 is nearby.
The Nautilus building has also been a very nice beacon for me. There is a perfect balance of togetherness and privacy; everyone knows each other and can benefit from the communal areas and initiatives, but they also leave each other alone.
I found an added value of this specific home that it is situated in a corner, so that people do not constantly walk past. Moreover, there are only neighbors on one side (the hall is below and the roof terrace is above), so making music and/or noise is not a problem.
The balcony has sun almost all day, and from this corner you have a beautiful view of the large courtyard garden.

Why are you leaving/why is the house for sale?
I bought the house alone at the time; I now have a partner and a child.
We noticed that over time we started to have different desires that matched our common needs, and realized that we wanted to live outside the city.
We wanted to try to move before our daughter started primary school so that the change would have minimal impact on her. This worked; we have found a house in the village of Ilpendam.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
maisonnette
Type woning
maisonnette
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2016
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
balansventilatie, lift, zonnepanelen
Ligging
in woonwijk
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²
Inhoud
355 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, dubbele wastafel, ligbad
Keuken type
open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Soort verwarming
aardwarmte, vloerverwarming geheel
Warmwater installatie
centrale voorziening

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2026-03-29
EPC
0.74

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam K 9464
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

Schuur/berging

Soort
box

VVE informatie

Appartement bijdrage
208
Periodieke bijdrage
nee
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English below**

Een ideaal gelegen driekamer maisonnette van circa 101 m² met een zonnig balkon aan de woonkamer met open keuken. Daarnaast is er nog een berging op de begane grond. De woning ligt op een hoek en heeft geen buren boven en beneden.
Het appartement ligt in het wooncomplex Nautilus met lift en veel extra voorzieningen; er is een gemeenschappelijke binnentuin, twee gemeenschappelijke dakterrassen, een theaterzaal, een expositieruimte met bar en een logeerkamer. Vanuit de bewoners worden er activiteiten georganiseerd, zoals film avonden, yoga en concerten.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree met lift ga je naar de tweede verdieping, waar aan het einde van de galerij de entree van de woning ligt. De buitenruimte voor de woningentree is, gezien de ligging voor de woning een tweede balkon.
Tweede verdieping:
Entree/gang met garderobe, meterkast en wasmachineruimte. Op deze verdieping zijn de twee slaapkamers. Van de slaapkamer aan de achterzijde is het mogelijk twee slaapkamers te maken, de slaapkamer aan de voorzijde heeft tevens een eigen entree deur en huisnummer (wonen en werken). De badkamer is voorzien van een ligbad, inloop douche en een wastafelmeubel. Er is een apart toilet met fontein.
Derde verdieping:
De doorzon woonkamer heeft vrije hoogte van 2.67, een erker aan de achterkant en een open keuken. Het keukenblok heeft 1,5 spoelbak, inductie kookplaat, afzuigkap, oven, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Het ruime zonnige balkon ligt aan de woonkamer.
Begane grond
Een eigen berging.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Nautilus bestaat uit 43 leden. De administratie wordt deels in eigen beheer gedaan en deels door Munnik B.V. Er is een Huishoudelijk Reglement.
De servicekosten bedragen € 208,00 per maand.

Voorzieningen
Verwarming: WKO installatie: vloerverwarming en -koeling en zonnepanelen
Ventilatie: Balansventilatie
Elektrische installatie Er zijn 8 elektragroepen met aardlekschakelaar
Lift

Bijzonderheden woning
• Maisonnette gelegen op een hoek
• Geen buren boven en beneden
• Zonnig balkon aan de woonkamer
• Berging op de begane grond
• Energielabel A, index 0.74
• HR++ isolatieglas
• Opgeleverd in 2016
• CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)
• Gemeenschappelijk binnentuin en 2 gemeenschappelijke dakterrassen.
• Theaterzaal, expositie-café, gemeenschappelijke keuken, logeerruimte
• Individueel woongenot met gemeenschappelijkheid.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Zeeburgereiland is een gebied dat nog steeds in ontwikkeling is.
De Sportheldenbuurt, waar de woning is gelegen, zal naar verwachting eind 2022 helemaal gereed zijn. Zo zijn ze nog bezig met het realiseren van de fontein naast het gebouw. Inmiddels is er een AH-supermarkt, zijn er medische en tandheelkundige voorzieningen, een kinderdagverblijf, verschillende basisscholen en twee BSO’s. In de Espressofabriek kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, brunchen bij Bluey’s, even relaxen bij stadstrand Kaap met speeltuin voor de kinderen, eten bij restaurant van Landmarkt, tevens een supermarkt met topkwaliteit producten voornamelijk uit de regio. In de drie silo’s, ooit ten dienste van de rioolwaterzuivering, zal onder andere een filmtheater, evenementenruimte, wellnes, fittnes en horeca worden gevestigd.
De Sportheldenbuurt doet zijn naam eer aan: Er is een urban sport zone met de grootste outdoor skatebaan van Europa. Tevens zijn er nog heel veel andere sport- en speelvoorzieningen aanwezig, waar volop gebruik van wordt gemaakt.

Het appartement is gelegen binnen de ring en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de ring A10 (afslag s114) en via de Piet Heintunnel of de Amsterdamse brug in de Indische buurt.

De tram lijn 26 brengt u binnen 12 minuten op het Centraal Station. Met de fiets bent u binnen 10 minuten midden in de Indische buurt.

VERKOPER VERTELT:
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik kocht deze woning in 2014, toen het nog gebouwd moest worden. Het was een groot avontuur; het was destijds een van de eerste gebouwen die op Zeeburgereiland gebouwd werden, en het initiatief tot bouwen was opgezet door een groep idealistische mensen. Ik vond het leuk en spannend om dit avontuur gezamenlijk aan te gaan, en mee te helpen om het huis vorm te geven zoals we het wilden. Het bleek een schot in de roos te zijn; ik heb hier met heel veel plezier 5 jaar gewoond.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Zeeburgereiland is inmiddels echt tot bloei gekomen. Van een grote lege vlakte is het getransformeerd tot een levendige, diverse wijk met allerlei faciliteiten. Voor de sportliefhebbers is er een groot sportpark en outdoor skatepark aangelegd. Ook is het een zeer kindvriendelijke buurt; er zijn wel 6 speeltuinen op het eiland, een Montessori kinderopvang/basisschool, en voortgezet onderwijs. Via de brug naar Noord ben je in no time in Durgerdam en de rest van Waterland, waar je heerlijke fietstochten kan maken.
De verbindingen zijn ook geweldig: met tram 26 (op 4 minuten loopafstand) ben je binnen 5 minuten in IJburg, en binnen 11 minuten op Amsterdam Centraal. Extra handig is dat je je fiets in de tram kan meenemen. Bovendien is de ring A10 vlakbij.
Het gebouw Nautilus is voor mij ook een heel fijne baken geweest. Er is een perfecte balans van gezamenlijkheid en privacy; iedereen kent elkaar en mag profiteren van de gemeenschappelijke ruimtes en initiatieven, maar men laat elkaar ook met rust.
Een meerwaarde van deze specifieke woning vond ik dat hij in een hoek is gesitueerd, waardoor mensen niet constant langs lopen. Bovendien is er maar aan één kant buren (onder zit de zaal en boven zit het dakterras), waardoor muziek en/of geluid maken geen probleem is.
Op het balkon valt nagenoeg de hele dag zon, en vanuit deze hoek heb je een mooi uitzicht op de grote binnentuin.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Ik kocht het huis destijds alleen; inmiddels heb ik een partner en een kind.
We merkten dat we met de tijd andere wensen begonnen te krijgen die aansloten op onze gezamenlijke behoeftes, en beseften dat we buiten de stad wilden gaan wonen.
We wilden proberen te verhuizen voordat onze dochter naar de basisschool zou gaan, zodat de verandering voor haar een minimale impact zou hebben. Dit is gelukt; we hebben een huis gevonden in het dorp Ilpendam.

**English**

An ideally located three-room maisonette of approximately 101 m² with a sunny balcony to the living room with open kitchen. In addition, there is a storage room on the ground floor. The property is on a corner and has no neighbors upstairs and downstairs.
The apartment is located in the Nautilus residential complex with elevator and many additional amenities; there is a communal courtyard garden, two communal roof terraces, a theatre hall, an exhibition space with bar and a guest room. Activities are organized by the residents, such as movie nights, yoga and concerts.

Classification
Through the communal entrance with elevator you go to the second floor, where at the end of the gallery is the entrance of the house. The outdoor space for the residential entrance is, given the location in front of the house, a second balcony.
Second floor: Entrance / corridor with wardrobe, meter cupboard and washing machine room. On this floor are the two bedrooms. From the bedroom at the rear it is possible to make two bedrooms, the bedroom at the front also has its own entrance door and house number (living and working). The bathroom has a bath, walk-in shower and a washbasin. There is a separate toilet with fountain.
Third floor: The living room has a free height of 2.67, a bay window at the back and an open kitchen. The kitchen unit has 1.5 sink, induction hob, extractor hood, oven, a fridge / freezer and a dishwasher. The spacious sunny balcony is located on the living room.
Ground floor A private storage room.

Association of Owners The Nautilus Owners' Association (VvE) consists of 43 members. The administration is partly done in-house and partly by Munnik B.V. There are internal regulations.

Facilities Heating: ATES installation: underfloor heating and cooling and solar panels
Ventilation: Balance ventilation
Electrical installation There are 8 electricity groups with earth leakage circuit breaker
Lift

Property details
• Maisonette located on a corner
• No neighbors upstairs and downstairs
• Sunny balcony to the living room
• Storage room on the ground floor
• Energy label A, index 0.74
• HR++++ insulating glass
• Completed in 2016
• CPO project (Collective Private Commissioning)
• Communal courtyard and 2 communal roof terraces.
• Theatre hall, exhibition-café, communal kitchen, guest room
• Individual living pleasure with commonality.

Environment and accessibility
Zeeburgereiland is an area that is still under development. The Sportheldenbuurt, where the house is located, is expected to be completely ready by the end of 2022. For example, they are still working on the realization of the fountain next to the building. There is now an AH supermarket, medical and dental facilities, a nursery, several primary schools and two BSO's. In the Espressofabriek you can go for a delicious cup of coffee, brunch at Bluey's, relax at city beach Kaap with playground for the children, eat at restaurant of Landmarkt, also a supermarket with top quality products mainly from the region. In the three silos, once at the service of the sewage treatment plant, a film theater, event space, wellnes, fitness and catering will be located. The Sportheldenbuurt lives up to its name: There is an urban sports zone with the largest outdoor skate rink in Europe. There are also many other sports and play facilities available, which are fully used. The apartment is located within the ring road and easily accessible by both car and public transport. By car you are within a few minutes on the ring A10 (exit s114) and via the Piet Heintunnel or the Amsterdam bridge in the Indische buurt. The tram line 26 takes you to Central Station within 12 minutes. By bike you are within 10 minutes in the middle of the Indian neighborhood.

SELLER TELLS:
What makes the current residents live here with great pleasure and why did they decide to sell the house?
When did you buy the house and why did you decide to buy this property?
I bought this house in 2014, when it still had to be built. It was a great adventure; at the time, it was one of the first buildings to be built on Zeeburgereiland, and the initiative to build was set up by a group of idealistic people. I found it fun and exciting to embark on this adventure together, and to help shape the house the way we wanted it. It turned out to be a hit; I have lived here with great pleasure for 5 years.

What makes living in this house and in this neighborhood so pleasant?
Zeeburgereiland has now really blossomed. It has been transformed from a large empty area into a lively, diverse neighborhood with all kinds of facilities. For sports enthusiasts there is a large sports park and outdoor skate park. It is also a very child-friendly neighborhood; there are 6 playgrounds on the island, a Montessori childcare/primary school, and secondary education. Via the bridge to Noord you are in no time in Durgerdam and the rest of Waterland, where you can make wonderful cycling trips.
The connections are also great: with tram 26 (4 minutes walking distance) you can reach IJburg within 5 minutes, and Amsterdam Central within 11 minutes. It is extra convenient that you can take your bicycle with you on the tram. Moreover, the ring A10 is nearby.
The Nautilus building has also been a very nice beacon for me. There is a perfect balance of togetherness and privacy; everyone knows each other and can benefit from the communal areas and initiatives, but they also leave each other alone.
I found an added value of this specific home that it is situated in a corner, so that people do not constantly walk past. Moreover, there are only neighbors on one side (the hall is below and the roof terrace is above), so making music and/or noise is not a problem.
The balcony has sun almost all day, and from this corner you have a beautiful view of the large courtyard garden.

Why are you leaving/why is the house for sale?
I bought the house alone at the time; I now have a partner and a child.
We noticed that over time we started to have different desires that matched our common needs, and realized that we wanted to live outside the city.
We wanted to try to move before our daughter started primary school so that the change would have minimal impact on her. This worked; we have found a house in the village of Ilpendam.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
maisonnette
Type woning
maisonnette
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2016
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
balansventilatie, lift, zonnepanelen
Ligging
in woonwijk
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²
Inhoud
355 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, dubbele wastafel, ligbad
Keuken type
open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Soort verwarming
aardwarmte, vloerverwarming geheel
Warmwater installatie
centrale voorziening

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2026-03-29
EPC
0.74

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam K 9464
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

Schuur/berging

Soort
box

VVE informatie

Appartement bijdrage
208
Periodieke bijdrage
nee
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Leo Hornstraat 57 Amsterdam

naar Leo Hornstraat 57 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand