Vorige | Volgende
Verkocht

Eerste Boerhaavestraat 6A Amsterdam

Vraagprijs € 870.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below **

Gelegen op eigen grond: Een heerlijk ruim benedenhuis van circa 97 m² met een grote zonnige tuin van circa 40 m². De woning is verdeeld over twee panden die in 1999 volledig zijn vernieuwbouwd en voorzien van een nieuwe fundering. De karakteristieke voorgevels zijn herbouwd in de oude stijl.

De woning ligt in de populaire Swammerdambuurt, om de hoek van de Weesperzijde en de Amstel. Een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van het Centrum en de Pijp. Het appartement is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer.

Indeling
Via de gemeenschappelijke toegangspoort vanaf de straat komt u in de verzorgde binnentuin van het complex. Hier is een gemeenschappelijke fietsenstalling en de toegang tot de appartementen. Entree van de woning met meterkast, ruime hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de L vormige woonkamer met open keuken. De woonkamer heeft een plafondhoogte van bijna 3 meter en is aan de straatzijde ruim 8 meter breed. Over de gehele breedte zijn ramen geplaatst en openslaande deuren, waardoor deze ruimte een goede lichtinval heeft. In het zijgedeelte van de woonkamer kan eenvoudig een extra (werk)kamer worden gerealiseerd.
De moderne keuken heeft diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, oven, quooker met ingebouwde boiler, koelkast, 4 vriesladen en een vaatwasser. Het heeft een betonnen aanrechtblad, greeploze lades en keukenkastjes en een functionele hoekopstelling.
Er zijn twee goede slaapkamers die beide via openslaande deuren toegang geven tot de tuin. Deze grote zonnige tuin van circa 40 m² ligt op het zuidwesten en heeft een berging.
De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel. Er is een apart toilet met fonteitje. In de hal is nog een bergruimte waar de wasmachine en droger staan. De woning is goed geïsoleerd, heeft een mooie bamboe vloer en hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Eerste Boerhaavestraat 6-8 te Amsterdam telt 13 woningen met bergingen. Het professionele beheer en de administratie wordt uitgevoerd door VVE.NL
De servicekosten voor de woning met berging bedragen € 172,91 per maand.

Bijzonderheden
• Begane grond appartement van circa 97 m²
• 2 slaapkamers en mogelijkheid extra kamer te realiseren
• Grote zonnige tuin van circa 40 m² op het zuidwesten
• Berging aanwezig
• Het pand uit 1880 is in 1999 volledig vernieuwbouwd
• Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
• Energielabel B
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten € 172,91 per maand
• Populaire woonomgeving nabij de Weesperzijde en Amstel
• Nabij uitvalswegen en op loopafstand van bus-, tram- en metrohaltes
• Gelegen op eigen grond

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt in de Eerste Boerhaavestraat, een rustige zijstraat van de Weesperzijde. Een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad en de Amstel. Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel en Dauphine, diverse theaters o.a. Theater Carré en Nationale Opera & Ballet, stadsparken o.a. Sarphatipark en Oosterpark, verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd. Er zijn een aantal goede (basis)scholen in de buurt.

Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend met onder andere de tram en metro. Op loopafstand bevinden zich de metrostations Wibautstraat en Weesperplein. Met de auto bent u binnen 5 minuten de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
In 2014 hebben wij deze woning gekocht, wij waren op 1 slag verliefd. Een begane grond woning met twee goede slaapkamers en een tuin in een rustige sfeervolle buurt waar de buren elkaar nog kennen. De rustige straat, de serene sfeer in het huis en de groene beschutte tuin spraken ons direct aan. Dit gecombineerd met de centrale ligging maakte het voor ons een zeer aantrekkelijk huis.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Iedereen die voor het eerst ons appartement binnenkomt is verbaasd over de hoeveelheid ruimte en licht aanwezig is in de keuken/woonkamer. Door de hoge plafonds, de vele ramen, de open keuken en het directe doorkijkje naar de gang en slaapkamers van het huis krijg je een ruimtelijk gevoel. De openslaande deuren van de woonkamer naar buiten creëren een prettige verbinding met buiten. De slaapkamers zijn van prima formaat en in de grootste slaapkamer slapen onze twee kinderen samen en is hiernaast nog voldoende ruimte over voor kasten en om te spelen. De badkamer is niet groot maar heeft alles en de marmeren tegels geven sjijke uitstraling. De ruime bijkeuken en de schuur in de tuin zorgen voor genoeg bergruimte. De tuin ligt beschut en is daarom windstil en hierdoor snel prettig om in te zitten ook in het voor- en najaar met zon vanaf het einde van de ochtend tot begin van de avond uiteraard afhankelijk van het seizoen.
De buurt is ronduit perfect: midden in het prachtige Weesperzijde-gebied, maar toch de rust zonder enige hinder van horeca of het verkeer van de Wibautstraat. Het hippe Oost is letterlijk 5 minuten lopen terwijl je ook in 5 minuten de Amstel bent overgestoken en je midden in de Pijp staat. In de buurt veel kinderopvangen, waarvan de dichtstbijzijnde 1 straat verderop zit. Ook basisscholen zijn dichtbij (Pinksterbloem / Aldoende). De supermarkt is zijn op 5 minuten afstand. Op zaterdagochtend is het heerlijk inkopen doen op de Albert Cuijp (10min lopen) of verse broodjes halen bij het Bakhuys (5 min lopen). En altijd is de IJsbreeker op een steenworp afstand als je geen zin hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Sowieso is er veel te ontdekken qua horeca in de buurt. Voor cafés zijn de IJsbreeker, de Ruijskamer en Hesp favoriet. Voor restaurants is de keus zo mogelijk nog groter: toprestaurants zoals Rijssel, 4850 en Celsius, Pepe Nero, Loetje, Stek en Mangiassai voor een snellere hap. In de ochtend hardlopen langs de Amstel waar de mist langzaam opstijgt of een van de vele sportklasjes in het fraaie, gerenoveerde Oosterpark. Doordat alles zo dichtbij is, voelt de buurt eigenlijk aan als een dorpje in de grotere stad. En als je de stad uit wilt ben je zeer dichtbij het openbaar vervoer (metro Weesperplein-Amstel Station) en met de auto via de Wibautstraat zo op de snelweg.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Na 16 jaar in Amsterdam en nu twee kleine kinderen is bij ons het moment gekomen om de stad vaarwel te zeggen en een rustigere plek met meer ruimte op te zoeken. Met pijn in het hart, want we beseffen heel goed dat we ons perfecte plekje in Amsterdam ervoor opgeven.

***

Located on own ground: A wonderfully spacious ground floor house of approximately 97 m² with a large sunny garden of approximately 40 m². The house is divided over two buildings that were completely renovated in 1999 and provided with a new foundation. The characteristic facades have been rebuilt in the old style.

The house is located in the popular Swammerdambuurt, around the corner from the Weesperzijde and the Amstel. A popular residential area a stone's throw from the Center and the Pijp. The apartment is very easily accessible by both car and public transport.

Layout
Through the common entrance gate from the street you enter the well-kept courtyard of the complex. Here is a communal bicycle shed and access to the apartments. Entrance of the house with meter cupboard, spacious hall with access to all rooms. At the front is the L-shaped living room with open kitchen. The living room has a ceiling height of almost 3 meters and is more than 8 meters wide on the street side. Windows and patio doors have been placed across the entire width, giving this room a good amount of light. An extra (work) room can easily be realized in the side part of the living room.
The modern kitchen has various built-in appliances such as a 5-burner gas stove, extractor hood, oven, Quooker with built-in boiler, refrigerator, 4 freezer drawers and a dishwasher. It has a concrete counter top, handle-less drawers and kitchen cabinets and a functional corner arrangement.
There are two good bedrooms, both of which give access to the garden through French doors. This large sunny garden of approximately 40 m² is located on the southwest and has a storage room.
The bathroom has a bath, walk-in shower and washbasin. There is a separate toilet with hand basin. In the hall is a storage room where the washing machine and dryer are. The house is well insulated, has a beautiful bamboo floor and hardwood frames with double glazing.

Association of Owners
The Owners' Association (VvE) Eerste Boerhaavestraat 6-8 in Amsterdam has 13 homes with storage rooms. Professional management and administration is carried out by VVE.NL. The service costs for the house with storage are € 172.91 per month.

Particularities
• Ground floor apartment of approximately 97 m²
• 2 bedrooms and possibility to realize an extra room
• Large sunny garden of approximately 40 m² on the southwest
• Storage available
• The building from 1880 was completely renovated in 1999
• Hardwood frames with double glazing
• Energy label B
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan
• Service costs € 172.91 per month
• Popular residential area near the Weesperzijde and Amstel
• Near roads and within walking distance of bus, tram and metro stops
• Located on private land

Environment and accessibility
The apartment is located in the Eerste Boerhaavestraat, a quiet side street of the Weesperzijde. A popular residential area a stone's throw from the city center and the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. Directly across the Amstelbrug is De Pijp with the lively Albert Cuyp market. All amenities are within walking or cycling distance, such as well-known cafes and restaurants including De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Lille and Dauphine, various theaters including Theater Carré and National Opera & Ballet, city parks including Sarphatipark and Oosterpark, various (neighborhood) shops . A large Albert Heijn is located within walking distance. There are a number of good (primary) schools in the area.

Very well served by both public transport and car. The connection to the city is more than excellent, including the tram and metro. The Wibautstraat and Weesperplein metro stations are within walking distance. You can reach the Ring A10 within 5 minutes by car.

Seller tells
What makes the current residents happy to live here and why have they decided to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and why did you decide to buy this house?
We bought this house in 2014, we fell in love at once. A ground floor house with two good bedrooms and a garden in a quiet, atmospheric neighborhood where the neighbors still know each other. The quiet street, the serene atmosphere in the house and the green sheltered garden immediately appealed to us. This combined with the central location made it a very attractive house for us.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
Everyone who enters our apartment for the first time is amazed at the amount of space and light present in the kitchen/living room. The high ceilings, the many windows, the open kitchen and the direct view to the hallway and bedrooms of the house give you a spacious feeling. The patio doors from the living room to the outside create a pleasant connection with the outside. The bedrooms are of good size and in the main bedroom our two children sleep together and next to it there is still enough space for cupboards and to play. The bathroom is not big but has everything and the marble tiles give it a chic look. The spacious utility room and the shed in the garden provide plenty of storage space. The garden is sheltered and therefore windless and therefore quickly pleasant to sit in, even in the spring and autumn with sun from the end of the morning to the beginning of the evening, depending on the season.
The neighborhood is absolutely perfect: in the middle of the beautiful Weesperzijde area, yet the peace and quiet without any hindrance from the catering industry or the traffic of the Wibautstraat. The hip East is literally a 5-minute walk away, while you have also crossed the Amstel in 5 minutes and you are in the middle of the Pijp. Many childcare facilities in the area, the closest of which is 1 block away. Primary schools are also nearby (Pinksterbloem / Aldoende). The supermarket is 5 minutes away. On Saturday morning it is wonderful to do some shopping at the Albert Cuijp (10 min walk) or get fresh bread rolls at the Bakhuys (5 min walk). And the Ice Breaker is always a stone's throw away if you don't feel like rolling up your sleeves yourself. In any case, there is a lot to discover in terms of catering in the area. The IJsbreker, de Ruijskamer and Hesp are favorites for cafes. For restaurants, the choice is even greater: top restaurants such as Rijssel, 4850 and Celsius, Pepe Nero, Loetje, Stek and Mangiassai for a faster bite. In the morning run along the Amstel where the fog slowly rises or one of the many sports classes in the beautiful, renovated Oosterpark. Because everything is so close, the neighborhood actually feels like a village in the larger city. And if you want to leave the city, you are very close to public transport (metro Weesperplein-Amstel Station) and by car via the Wibautstraat on the highway.

Why are you leaving/why is the house for sale?
After 16 years in Amsterdam and now two small children, the time has come for us to say goodbye to the city and find a quieter place with more space. With a heavy heart, because we realize very well that we are giving up our perfect spot in Amsterdam.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Type woning
benedenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1999
In aanbouw
nee
Bouwjaartoelichting
vernieuwbouwd

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Inhoud
397 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2011
Ketel type
Intergas
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2032-07-08

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9066
Eigendomssituatie
volle eigendom
Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9066
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
42 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidwest

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout

VVE informatie

Appartement bijdrage
172.91
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English text below **

Gelegen op eigen grond: Een heerlijk ruim benedenhuis van circa 97 m² met een grote zonnige tuin van circa 40 m². De woning is verdeeld over twee panden die in 1999 volledig zijn vernieuwbouwd en voorzien van een nieuwe fundering. De karakteristieke voorgevels zijn herbouwd in de oude stijl.

De woning ligt in de populaire Swammerdambuurt, om de hoek van de Weesperzijde en de Amstel. Een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van het Centrum en de Pijp. Het appartement is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer.

Indeling
Via de gemeenschappelijke toegangspoort vanaf de straat komt u in de verzorgde binnentuin van het complex. Hier is een gemeenschappelijke fietsenstalling en de toegang tot de appartementen. Entree van de woning met meterkast, ruime hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de L vormige woonkamer met open keuken. De woonkamer heeft een plafondhoogte van bijna 3 meter en is aan de straatzijde ruim 8 meter breed. Over de gehele breedte zijn ramen geplaatst en openslaande deuren, waardoor deze ruimte een goede lichtinval heeft. In het zijgedeelte van de woonkamer kan eenvoudig een extra (werk)kamer worden gerealiseerd.
De moderne keuken heeft diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, oven, quooker met ingebouwde boiler, koelkast, 4 vriesladen en een vaatwasser. Het heeft een betonnen aanrechtblad, greeploze lades en keukenkastjes en een functionele hoekopstelling.
Er zijn twee goede slaapkamers die beide via openslaande deuren toegang geven tot de tuin. Deze grote zonnige tuin van circa 40 m² ligt op het zuidwesten en heeft een berging.
De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel. Er is een apart toilet met fonteitje. In de hal is nog een bergruimte waar de wasmachine en droger staan. De woning is goed geïsoleerd, heeft een mooie bamboe vloer en hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Eerste Boerhaavestraat 6-8 te Amsterdam telt 13 woningen met bergingen. Het professionele beheer en de administratie wordt uitgevoerd door VVE.NL
De servicekosten voor de woning met berging bedragen € 172,91 per maand.

Bijzonderheden
• Begane grond appartement van circa 97 m²
• 2 slaapkamers en mogelijkheid extra kamer te realiseren
• Grote zonnige tuin van circa 40 m² op het zuidwesten
• Berging aanwezig
• Het pand uit 1880 is in 1999 volledig vernieuwbouwd
• Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
• Energielabel B
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Servicekosten € 172,91 per maand
• Populaire woonomgeving nabij de Weesperzijde en Amstel
• Nabij uitvalswegen en op loopafstand van bus-, tram- en metrohaltes
• Gelegen op eigen grond

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt in de Eerste Boerhaavestraat, een rustige zijstraat van de Weesperzijde. Een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad en de Amstel. Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Rijsel en Dauphine, diverse theaters o.a. Theater Carré en Nationale Opera & Ballet, stadsparken o.a. Sarphatipark en Oosterpark, verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd. Er zijn een aantal goede (basis)scholen in de buurt.

Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend met onder andere de tram en metro. Op loopafstand bevinden zich de metrostations Wibautstraat en Weesperplein. Met de auto bent u binnen 5 minuten de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
In 2014 hebben wij deze woning gekocht, wij waren op 1 slag verliefd. Een begane grond woning met twee goede slaapkamers en een tuin in een rustige sfeervolle buurt waar de buren elkaar nog kennen. De rustige straat, de serene sfeer in het huis en de groene beschutte tuin spraken ons direct aan. Dit gecombineerd met de centrale ligging maakte het voor ons een zeer aantrekkelijk huis.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Iedereen die voor het eerst ons appartement binnenkomt is verbaasd over de hoeveelheid ruimte en licht aanwezig is in de keuken/woonkamer. Door de hoge plafonds, de vele ramen, de open keuken en het directe doorkijkje naar de gang en slaapkamers van het huis krijg je een ruimtelijk gevoel. De openslaande deuren van de woonkamer naar buiten creëren een prettige verbinding met buiten. De slaapkamers zijn van prima formaat en in de grootste slaapkamer slapen onze twee kinderen samen en is hiernaast nog voldoende ruimte over voor kasten en om te spelen. De badkamer is niet groot maar heeft alles en de marmeren tegels geven sjijke uitstraling. De ruime bijkeuken en de schuur in de tuin zorgen voor genoeg bergruimte. De tuin ligt beschut en is daarom windstil en hierdoor snel prettig om in te zitten ook in het voor- en najaar met zon vanaf het einde van de ochtend tot begin van de avond uiteraard afhankelijk van het seizoen.
De buurt is ronduit perfect: midden in het prachtige Weesperzijde-gebied, maar toch de rust zonder enige hinder van horeca of het verkeer van de Wibautstraat. Het hippe Oost is letterlijk 5 minuten lopen terwijl je ook in 5 minuten de Amstel bent overgestoken en je midden in de Pijp staat. In de buurt veel kinderopvangen, waarvan de dichtstbijzijnde 1 straat verderop zit. Ook basisscholen zijn dichtbij (Pinksterbloem / Aldoende). De supermarkt is zijn op 5 minuten afstand. Op zaterdagochtend is het heerlijk inkopen doen op de Albert Cuijp (10min lopen) of verse broodjes halen bij het Bakhuys (5 min lopen). En altijd is de IJsbreeker op een steenworp afstand als je geen zin hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Sowieso is er veel te ontdekken qua horeca in de buurt. Voor cafés zijn de IJsbreeker, de Ruijskamer en Hesp favoriet. Voor restaurants is de keus zo mogelijk nog groter: toprestaurants zoals Rijssel, 4850 en Celsius, Pepe Nero, Loetje, Stek en Mangiassai voor een snellere hap. In de ochtend hardlopen langs de Amstel waar de mist langzaam opstijgt of een van de vele sportklasjes in het fraaie, gerenoveerde Oosterpark. Doordat alles zo dichtbij is, voelt de buurt eigenlijk aan als een dorpje in de grotere stad. En als je de stad uit wilt ben je zeer dichtbij het openbaar vervoer (metro Weesperplein-Amstel Station) en met de auto via de Wibautstraat zo op de snelweg.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Na 16 jaar in Amsterdam en nu twee kleine kinderen is bij ons het moment gekomen om de stad vaarwel te zeggen en een rustigere plek met meer ruimte op te zoeken. Met pijn in het hart, want we beseffen heel goed dat we ons perfecte plekje in Amsterdam ervoor opgeven.

***

Located on own ground: A wonderfully spacious ground floor house of approximately 97 m² with a large sunny garden of approximately 40 m². The house is divided over two buildings that were completely renovated in 1999 and provided with a new foundation. The characteristic facades have been rebuilt in the old style.

The house is located in the popular Swammerdambuurt, around the corner from the Weesperzijde and the Amstel. A popular residential area a stone's throw from the Center and the Pijp. The apartment is very easily accessible by both car and public transport.

Layout
Through the common entrance gate from the street you enter the well-kept courtyard of the complex. Here is a communal bicycle shed and access to the apartments. Entrance of the house with meter cupboard, spacious hall with access to all rooms. At the front is the L-shaped living room with open kitchen. The living room has a ceiling height of almost 3 meters and is more than 8 meters wide on the street side. Windows and patio doors have been placed across the entire width, giving this room a good amount of light. An extra (work) room can easily be realized in the side part of the living room.
The modern kitchen has various built-in appliances such as a 5-burner gas stove, extractor hood, oven, Quooker with built-in boiler, refrigerator, 4 freezer drawers and a dishwasher. It has a concrete counter top, handle-less drawers and kitchen cabinets and a functional corner arrangement.
There are two good bedrooms, both of which give access to the garden through French doors. This large sunny garden of approximately 40 m² is located on the southwest and has a storage room.
The bathroom has a bath, walk-in shower and washbasin. There is a separate toilet with hand basin. In the hall is a storage room where the washing machine and dryer are. The house is well insulated, has a beautiful bamboo floor and hardwood frames with double glazing.

Association of Owners
The Owners' Association (VvE) Eerste Boerhaavestraat 6-8 in Amsterdam has 13 homes with storage rooms. Professional management and administration is carried out by VVE.NL. The service costs for the house with storage are € 172.91 per month.

Particularities
• Ground floor apartment of approximately 97 m²
• 2 bedrooms and possibility to realize an extra room
• Large sunny garden of approximately 40 m² on the southwest
• Storage available
• The building from 1880 was completely renovated in 1999
• Hardwood frames with double glazing
• Energy label B
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan
• Service costs € 172.91 per month
• Popular residential area near the Weesperzijde and Amstel
• Near roads and within walking distance of bus, tram and metro stops
• Located on private land

Environment and accessibility
The apartment is located in the Eerste Boerhaavestraat, a quiet side street of the Weesperzijde. A popular residential area a stone's throw from the city center and the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. Directly across the Amstelbrug is De Pijp with the lively Albert Cuyp market. All amenities are within walking or cycling distance, such as well-known cafes and restaurants including De Ysbreeker, Café Loetje, Hesp, restaurant Lille and Dauphine, various theaters including Theater Carré and National Opera & Ballet, city parks including Sarphatipark and Oosterpark, various (neighborhood) shops . A large Albert Heijn is located within walking distance. There are a number of good (primary) schools in the area.

Very well served by both public transport and car. The connection to the city is more than excellent, including the tram and metro. The Wibautstraat and Weesperplein metro stations are within walking distance. You can reach the Ring A10 within 5 minutes by car.

Seller tells
What makes the current residents happy to live here and why have they decided to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and why did you decide to buy this house?
We bought this house in 2014, we fell in love at once. A ground floor house with two good bedrooms and a garden in a quiet, atmospheric neighborhood where the neighbors still know each other. The quiet street, the serene atmosphere in the house and the green sheltered garden immediately appealed to us. This combined with the central location made it a very attractive house for us.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
Everyone who enters our apartment for the first time is amazed at the amount of space and light present in the kitchen/living room. The high ceilings, the many windows, the open kitchen and the direct view to the hallway and bedrooms of the house give you a spacious feeling. The patio doors from the living room to the outside create a pleasant connection with the outside. The bedrooms are of good size and in the main bedroom our two children sleep together and next to it there is still enough space for cupboards and to play. The bathroom is not big but has everything and the marble tiles give it a chic look. The spacious utility room and the shed in the garden provide plenty of storage space. The garden is sheltered and therefore windless and therefore quickly pleasant to sit in, even in the spring and autumn with sun from the end of the morning to the beginning of the evening, depending on the season.
The neighborhood is absolutely perfect: in the middle of the beautiful Weesperzijde area, yet the peace and quiet without any hindrance from the catering industry or the traffic of the Wibautstraat. The hip East is literally a 5-minute walk away, while you have also crossed the Amstel in 5 minutes and you are in the middle of the Pijp. Many childcare facilities in the area, the closest of which is 1 block away. Primary schools are also nearby (Pinksterbloem / Aldoende). The supermarket is 5 minutes away. On Saturday morning it is wonderful to do some shopping at the Albert Cuijp (10 min walk) or get fresh bread rolls at the Bakhuys (5 min walk). And the Ice Breaker is always a stone's throw away if you don't feel like rolling up your sleeves yourself. In any case, there is a lot to discover in terms of catering in the area. The IJsbreker, de Ruijskamer and Hesp are favorites for cafes. For restaurants, the choice is even greater: top restaurants such as Rijssel, 4850 and Celsius, Pepe Nero, Loetje, Stek and Mangiassai for a faster bite. In the morning run along the Amstel where the fog slowly rises or one of the many sports classes in the beautiful, renovated Oosterpark. Because everything is so close, the neighborhood actually feels like a village in the larger city. And if you want to leave the city, you are very close to public transport (metro Weesperplein-Amstel Station) and by car via the Wibautstraat on the highway.

Why are you leaving/why is the house for sale?
After 16 years in Amsterdam and now two small children, the time has come for us to say goodbye to the city and find a quieter place with more space. With a heavy heart, because we realize very well that we are giving up our perfect spot in Amsterdam.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Type woning
benedenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1999
In aanbouw
nee
Bouwjaartoelichting
vernieuwbouwd

Details

Voorzieningen
mechanische ventilatie
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Inhoud
397 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2011
Ketel type
Intergas
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2032-07-08

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9066
Eigendomssituatie
volle eigendom
Kadastrale aanduiding
Amsterdam S 9066
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
42 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidwest

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout

VVE informatie

Appartement bijdrage
172.91
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Eerste Boerhaavestraat 6A Amsterdam

naar Eerste Boerhaavestraat 6A Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand