Vorige | Volgende
Verkocht

Zeeburgerstraat 90 Amsterdam, Centrum, Kadijken

Vraagprijs € 450.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een heerlijk licht 2-kamerappartement (voorheen 3 kamers) van circa 88 m² met 2 balkons en een fantastisch vrij uitzicht op de molen en het water van de Nieuwevaart. Het appartementencomplex uit 1977 is voorzien van een lift, heeft een gemeenschappelijke binnentuin en staat op eigen grond. Het appartement ligt in het stadsdeel Centrum (Kadijken) op loopafstand van de...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 242 p/m
Bouwjaar
1977
Wijk
Centrum, Kadijken
Ligging
Aan water, in centrum, vrij uitzicht

Omschrijving

** English text below **

Een heerlijk licht 2-kamerappartement (voorheen 3 kamers) van circa 88 m² met 2 balkons en een fantastisch vrij uitzicht op de molen en het water van de Nieuwevaart. Het appartementencomplex uit 1977 is voorzien van een lift, heeft een gemeenschappelijke binnentuin en staat op eigen grond.
Het appartement ligt in het stadsdeel Centrum (Kadijken) op loopafstand van de Dappermarkt, Tropenmuseum, Artis en het Oosterpark. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree gaat u met de lift naar de tweede verdieping. Entree, hal met gaderobe en toegang tot de woonkeuken. De keuken heeft een natuurstenen aanrechtblad en is voorzien van inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis met RVS afzuigkap, oven, vaatwasser en een losse koelkast met vriesladen. De ruime, lichte woonkamer met balkon ligt een niveau lager en heeft een mooi uitzicht op de molen 'De Gooyer' en het water van de Nieuwevaart. In de woonkamer en keuken ligt een massieve Frans eikenhoutenvloer. Met de interne trap gaat u naar de eerste verdieping. Hier bevindt zich de grote slaapkamer (voorheen 2 kamers) met een zonnig balkon op het zuidwesten dat uitzicht biedt op de groene binnentuin. De badkamer uit 2016 is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet en is voorzien van inbouwspots. Onder de trap is een bergruimte met de aansluiting voor de wasmachine en droger. Op de begane grond is een eigen (fietsen)berging en een gemeenschappelijke binnentuin.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Zeeburgerstraat te Amsterdam telt 39 woningen met bergingen en een winkelruimte. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door Velzel VvE Diensten. De servicekosten bedragen € 241,16 per maand voor de woning en berging. Het voorschot stookkosten bedraagt € 102,02 per maand.

Bijzonderheden
• Splitlevel woning gelegen op de 1e- en 2e verdieping van circa 88 m²
• 1 grote slaapkamer; eenvoudig weer terug te brengen naar 2 slaapkamers
• Balkon voorzijde (ochtendzon) en balkon achterzijde (middag- en avondzon)
• Goed geïsoleerd appartement
• Het appartementencomplex uit 1977 is voorzien van een lift
• Eigen berging op de begane grond
• Gemeenschappelijke binnentuin
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
• Servicekosten bedragen € 241,16 per maand
• Eigen grond

Omgeving en bereikbaarheid
De Zeeburgerstraat ligt in het stadsdeel Centrum met Artis, Tropenmuseum en het Oosterpark in de directe omgeving. Het kleinschalige appartementencomplex ligt tegenover molen 'De Gooyer' met daarnaast Brouwerij 't IJ. Over de brug van de Singelgracht vindt u de dagelijkse Dappermarkt en verderop de winkels aan de Eerste van Swindenstraat en Javastraat. De Czaar Peterstraat met haar leuke buurtwinkels ligt eveneens op loopafstand. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn om de hoek. In de buurt zijn veel goede restaurants en trendy cafés.

De woning is zeer goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen een paar minuten op de Ring A-10. Met de tram of bus bent u snel in het centrum en het NS station Amsterdam Muiderpoort ligt op 5 minuten fietsafstand.


Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoner hier met veel plezier woont en waarom heeft zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Deze woning heb ik gekocht in de zomer van 2001. Ik viel voor deze woning omdat het een heel licht huis is, je kijkt zowel vanuit de keuken als de woonkamer uit op molen de Gooyer en het water van de Nieuwe Vaart. De locatie is top; het is heel centraal gelegen en het is een veilige en rustige buurt en als je behoefte hebt aan meer leven in de brouwerij, ligt die voor de deur! Het is een heel prettige woning die ruim is en in de woonkamer een hoger plafond heeft. De buren kom je op de galerij tegen maar je hoort ze niet in hun woning. Het huis heeft 2 balkons; aan de straatzijde heb je de ochtendzon en aan de tuinzijde vang je de zon vanaf het middaguur tot een uurtje voor zonsondergang.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
De grote ramen en het mooie uitzicht met de prachtige zonsopgang over de Nieuwe Vaart, dat zal ik zeker gaan missen. Ik heb van twee slaapkamers één grote slaapkamer laten maken en die ligt aan een heerlijk rustige tuin. Overigens kun je er heel gemakkelijk weer 2 kamers van maken. Het is een rustig appartement met prettige buren. De sociale cohesie is goed in dit appartementencomplex en de leeftijd van de bewoners varieert van 2 tot bijna 90 jaar. Onze VvE is heel actief en organiseert jaarlijks een nieuwjaarsborrel voor wie hier behoefte aan heeft en in de zomer een barbecue in de gemeenschappelijke tuin.

De buurt is ideaal; het is om de hoek bij Artis, het is een rustige buurt maar je bent zo in hartje centrum. Ook zijn er prima bus- en tramverbindingen direct om de hoek. Het culinaire avontuur vind je eveneens op loopafstand en in de Czaar Peter straat vind je leuke en bijzondere winkeltjes. Voor een bezoek aan de Dappermarkt, de leukste markt van Amsterdam, hoef je alleen maar de brug over te steken!

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Mijn oude wortels lonken en met het geleidelijk verminderen van mijn werkzaamheden, komt er een andere levensfase in het vizier. Na een stadsleven van ruim 40 jaar ga ik terug naar een kleiner stadje, naar een oud huis met een tuin, maar ik blijf wel deels verbonden met Amsterdam, zowel qua werk als qua hart.


***

A wonderfully light 2-room apartment (formerly 3 rooms) of approximately 88 m² with 2 balconies and a fantastic unobstructed view of the mill and the water of the Nieuwevaart. The apartment complex from 1977 is equipped with a lift, has a communal courtyard garden and stands on its own land.
The apartment is located in the Center district (Kadijken) within walking distance of the Dappermarkt, Tropenmuseum, Artis and Oosterpark. Easily accessible by both car and public transportation.

Layout
Via the common entrance you can take the elevator to the second floor. Entrance, hall with wardrobe and access to the kitchen. The kitchen has a natural stone counter top and is equipped with built-in appliances such as a 5-burner gas stove with stainless steel extractor hood, oven, dishwasher and a separate fridge with freezer drawers. The spacious, bright living room with balcony is one level below and has a beautiful view of the mill "De Gooyer" and the water of the Nieuwevaart. There is a solid French oak floor in the living room and kitchen. With the internal staircase you go to the first floor. Here is the large bedroom (formerly 2 rooms) with a sunny south-west facing balcony overlooking the green inner garden. The bathroom from 2016 has a bath, shower, sink and toilet and is equipped with recessed spots. Under the stairs is a storage room with the connection for the washing machine and dryer. On the ground floor is a private (bicycle) storage room and a communal courtyard.

Association of Owners
The Vereniging van Eigenaars (VvE) Zeeburgerstraat in Amsterdam has 39 homes with storage and a retail space. It is an active VvE and the professional management is done by Velzel VvE Services. The service costs are € 241.16 per month for the home and storage. The advance heating costs is € 102.02 per month.

Particularities
• Split level home located on the 1st and 2nd floor of approximately 88 m²
• 1 large bedroom; easy to bring back to 2 bedrooms
• Balcony at the front (morning sun) and balcony at the back (afternoon and evening sun)
• Well-insulated apartment
• The apartment complex from 1977 is equipped with a lift
• Own storage room on the ground floor
• Common courtyard
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan (MJOP)
• Service costs amount to € 241.16 per month
• Own ground

Environment and accessibility
The Zeeburgerstraat is located in the Centrum district with Artis, Tropenmuseum and Oosterpark in the immediate vicinity. The small-scale apartment complex is opposite the mill "De Gooyer" with the Brouwerij "t IJ next to it. Over the bridge of the Singelgracht you will find the daily Dappermarkt and further on the shops at Eerste van Swindenstraat and Javastraat. The Czaar Peterstraat with its nice neighborhood shops is also within walking distance. For daily shopping you can go to the Albert Heijn around the corner. There are many good restaurants and trendy cafés nearby.

The property is very easy to reach with both the car and public transport. You can reach the Ring A-10 in a few minutes by car. You can quickly reach the center by tram or bus and the Amsterdam Muiderpoort train station is a 5-minute bike ride away.

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 242 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1977
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
88 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
7 m²
Bruto inhoud
281 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
lift

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
blokverwarming
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
18
Perceel
4125
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan water, in centrum, vrij uitzicht

Foto's

Kaart Zeeburgerstraat 90 Amsterdam, Centrum, Kadijken

naar Zeeburgerstraat 90 Amsterdam, Centrum, Kadijken
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand