Vorige | Volgende
Verkocht

Welnastraat 549 Amsterdam, Amstelkwartier

Vraagprijs € 200.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** In het complex Villa Mokum bevindt zich op de zesde verdieping een instapklare studio gelegen aan de prachtige binnentuin. Het Frans balkon met de openslaande deuren ligt op het westen. Het complex, opgeleverd in 2014, heeft 2 liften, een fietsenstalling met plek voor 2 fietsen, een binnentuin en diverse gemeenschappelijke zonnige dakterrassen. Villa Mokum is gelegen in het...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 45 p/m
Bouwjaar
2014
Wijk
Amstelkwartier
Ligging
Aan park, open ligging, vrij uitzicht
Energielabel
Klasse A

Omschrijving

** English text below **

In het complex Villa Mokum bevindt zich op de zesde verdieping een instapklare studio gelegen aan de prachtige binnentuin. Het Frans balkon met de openslaande deuren ligt op het westen. Het complex, opgeleverd in 2014, heeft 2 liften, een fietsenstalling met plek voor 2 fietsen, een binnentuin en diverse gemeenschappelijke zonnige dakterrassen.

Villa Mokum is gelegen in het hippe Amstelkwartier tegenover het metrostation Spaklerweg en op loopafstand van het Amstelstation. Ook uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Aan het eind van de straat bevindt zich de mooie recreatie strook langs de Amstel en achter het complex bevindt zich een gloednieuw park.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree met ruime hal gaat u met de lift naar de zesde verdieping. Direct uit de lift komt u op een brede galerij en er tegenover ligt één van de dakterrassen.

De entree van de woning is niet ver van de lift gelegen. Als u de woning binnenkomt bevindt zich aan de ene kant de meterkast met voldoende groepen, de badkamer met douchehoek, wastafel en toilet. Aan de andere kant het keukenblok voorzien van een wasmachine-aansluiting, vierpits kookplaat, koelkast met vriesvak en combi-oven. Het woongedeelte heeft openslaande deuren met Frans balkon en ligt op het westen aan de kant van de binnentuin.

Het complex beschikt over een afgesloten fietsenstalling, waar de appartementseigenaar twee plekken heeft. Naast de (overdekte) dakterrassen is er ook een gemeenschappelijke binnentuin.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Villa Mokum gebouw 1 en 4 (zijnde een ondersplitsing) telt 348 woningen, 45 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door MVGM. Er is een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). De servicekosten bedragen € 44,74 per maand.

Bijzonderheden woning
• Goed onderhouden, praktisch ingedeelde studio van 28 m²
• Opgeleverd in 2014
• Ligt op de zesde verdieping
• Frans balkons met openslaande deuren op het westen
• Videofooninstallatie
• Dubbele (isolerende) HR-beglazing
• Goed geïsoleerde woning
• Energielabel A
• WOZ waarde € 225.000,- (peildatum 1-1-2019)
• Erfpachtcanon bedraagt € 2.083,44 per jaar

Bijzonderheden gebouw
• Fietsenstalling in de onderbouw voor 2 fietsen
• Twee liften aanwezig
• Gemeenschappelijke tuin met diverse zitplekken
• Diverse dakterrassen
• Actieve VVE met een professioneel beheerder

Villa Mokum
Het woongebouw Villa Mokum is in 2011-2014 gebouwd en bestaat uit 627 studio's, waarvan 348 als koopwoningen, commerciële ruimten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage. Villa Mokum is ontworpen door Kapman Architecten in opdracht van AM. Het gebouw heeft een fraaie gemeenschappelijke binnentuin en diverse dakterrassen op de verdiepingen.
In 2016 won het project de Nieuwbouwprijs van de gemeente Amsterdam.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Amstelkwartier is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar heeft inmiddels al vele hot spots die ook door niet bewoners van de wijk worden bezocht, zoals de recreatiestrook aan de Amstel met de restaurants George Marina, l'Osteria en tHuis aan de Amstel, maar ook de Stadshaven Amstelkwartier, Roeivereniging RIC en niet te vergeten de fiets- en wandelroute langs de Amstel, de ene kant de stad in en de andere kant de stad uit. Het nieuwe Bella Vistapark is afgelopen zomer geopend en heeft als middelpunt de monumentale historische watertoren.

Het appartement is gelegen binnen de ring en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u via de Spaklerweg met 5 minuten op de Ringweg A10. De metrohalte is gelegen aan de overkant en het is slechts 1 halte naar het NS station Amstel. Met de fiets bent u binnen 10 minuten midden in het Centrum.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Waarom heb je deze woning gekocht?

Toen ik begon met studeren zocht ik een leuke, gezellige plek om te wonen in de buurt van het centrum, maar ook op reisafstand van het AMC (waar mijn colleges grotendeels werden gegeven). Deze locatie bood de ideale middenweg qua reisafstand tussen het gezellige studentenleven in het centrum en het onderwijs in het AMC. Ik vond het bovendien erg fijn om mijn eigen badkamer en keuken te hebben, in tegenstelling tot de meeste studentenwoningen. Ook leek het me heerlijk om in een fris, nieuw appartement mijn studietijd te starten.

Wat maakt het zo prettig wonen?

Ik heb ontzettend fijn in deze studio gewoond, omdat de studio groot genoeg is om vrienden uit te nodigen en op de gemeenschappelijke dakterrassen is ook altijd gezelligheid te vinden wanneer je daar behoefte aan hebt. Wanneer ik mij alleen terugtrok in mijn studio had ik echter weinig last van anderen en kon ik mijn eigen ding doen. Ik heb altijd goed contact met de buren gehad, doordat wij allemaal op hetzelfde moment in Villa Mokum kwamen wonen en begonnen met studeren. Langzaamaan vertrekken de meeste oorspronkelijke bewoners en komen er weer nieuwe jonge studenten wonen. Zo is naast mij ongeveer 1 maand geleden een jonge student komen wonen, terwijl mijn buurvrouw aan de andere kant er net als ik vanaf de oplevering woont. Tegenover mij woont een vriendelijke oud-student, die zonder moeite al mijn pakketjes aanneemt. Qua omgeving is er aan het einde van de straat de Amstel te vinden. Hier komt zomers iedereen samen om te borrelen, zonnen en barbecueën. Bovendien zit er l'Osteria, een heerlijke en heel betaalbare Italiaan, waar je voor weinig geld een pizza of pasta kunt afhalen (en evt. aan de Amstel kunt opeten). Buiten coronatijden is dit ook een gezellig restaurant voor een betaalbaar hapje of drankje.

Wat is de reden van vertrek?

Inmiddels ben ik afgestudeerd en toe aan de volgende stap. Samen met mijn vriend heb ik een huisje gekocht in Haarlem. Alhoewel ik 7 jaar met veel plezier in deze studio heb gewoond, merk ik nu dat ik toe ben aan iets meer ruimte en een eigen buiten. Ik ga de gezelligheid van het appartementencomplex en de warme zomers aan de Amstel zeker missen!


***

In the Villa Mokum complex, there is a ready-to-move-in studio on the sixth floor, located on the beautiful courtyard. The French balcony with French doors faces west. The complex, completed in 2014, has 2 lifts, a bicycle shed with space for 2 bicycles, a courtyard and various communal sunny roof terraces.

Villa Mokum is located in the hip Amstelkwartier opposite the Spaklerweg metro station and within walking distance of the Amstel station. Also easily accessible by car, bicycle and public transport. At the end of the street is the beautiful recreation strip along the Amstel and behind the complex is a brand new park.

Details
Via the communal entrance with spacious hall you take the elevator to the sixth floor. Directly out of the lift you enter a wide gallery and opposite is one of the roof terraces.

The entrance of the house is not far from the elevator. When you enter the house, on one side you will find the meter cupboard with enough groups, the bathroom with corner shower, sink and toilet. On the other side, the kitchen unit is equipped with a washing machine connection, four-burner hob, fridge with freezer and combi oven. The living area has French doors with a French balcony and is located on the west side of the courtyard.

The complex has a closed bicycle shed, where the apartment owner has two places. In addition to the (covered) roof terraces, there is also a communal courtyard.

Association of Owners
The Owners' Association (VvE) Villa Mokum building 1 and 4 (being a subdivision) has 348 homes, 45 parking spaces and a commercial space. It is an active VvE and the professional management is done by MVGM. There is a multi-year maintenance plan (MJOP). The service costs are € 44.74 per month.

Details of the house
• Well maintained, practically arranged studio of 28 m²
• Completed in 2014
• Located on the sixth floor
• French balconies with French doors on the west
• Videophone installation
• Double (insulating) HR glazing
• Well insulated house
• Energy label A
• WOZ value € 225,000 (reference date 1-1-2019)
• Annual lease payments amount to € 2,083.44

Building specifics
• Bicycle shed in the basement for 2 bicycles
• Two elevators available
• Communal garden with various seating areas
• Various roof terraces
• Active VVE with a professional manager

Villa Mokum
The Villa Mokum residential building was built in 2011-2014 and consists of 627 studios, 348 of which are owner-occupied homes, commercial spaces on the ground floor and an underground parking garage. Villa Mokum was designed by Kapman Architecten on behalf of AM. The building has a beautiful communal courtyard and various roof terraces on the floors.
In 2016 the project won the Nieuwbouwprijs from the municipality of Amsterdam.

Environment and accessibility
The Amstelkwartier is an area that is still under development, but already has many hot spots that are also visited by non-residents of the district, such as the recreation strip on the Amstel with the restaurants George Marina, l'Osteria and tHuis aan de Amstel. , but also the Stadshaven Amstelkwartier, Roeivereniging RIC, not to mention the cycling and walking route along the Amstel, one way into the city and the other out of the city. The new Bella Vistapark opened last summer and has the monumental historic water tower as its centerpiece.

The apartment is located within the ring and easily accessible by both car and public transport. By car you are on the A10 ring road via the Spaklerweg in 5 minutes. The metro stop is located across the street and it is only 1 stop to the Amstel railway station. By bike you are within 10 minutes in the center of the city.

Seller tells, see brochure.

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 45 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2014
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
29 m²
Bruto inhoud
93 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
frans balkon

Energie

Energielabel
Klasse A
Isolatie
dubbel glas, volledig geïsoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming
Warm water
stadsverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
AG
Indexnummer
264
Perceel
1561
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Aan park, open ligging, vrij uitzicht

Foto's

Kaart Welnastraat 549 Amsterdam, Amstelkwartier

naar Welnastraat 549 Amsterdam, Amstelkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand