Vorige | Volgende
Verkocht

Tweede Oosterparkstraat 159 C Amsterdam, Oosterparkbuurt, Oost

Vraagprijs € 340.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een heerlijk licht en praktisch ingedeeld 2-kamerappartement van circa 50 m² gelegen op de derde (tevens bovenste) verdieping met twee balkons en een berging in de onderbouw. Het appartementencomplex is in 2011 gesplitst en ligt in de Oosterparkbuurt. Een gewilde woonomgeving nabij het Beukenplein, het Oosterpark, de winkels aan de Linnaeusstraat en het NS...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 130 p/m
Bouwjaar
1978
Wijk
Oosterparkbuurt, Oost
Ligging
In woonwijk
Energielabel
Klasse D

Omschrijving

** English text below **

Een heerlijk licht en praktisch ingedeeld 2-kamerappartement van circa 50 m² gelegen op de derde (tevens bovenste) verdieping met twee balkons en een berging in de onderbouw. Het appartementencomplex is in 2011 gesplitst en ligt in de Oosterparkbuurt. Een gewilde woonomgeving nabij het Beukenplein, het Oosterpark, de winkels aan de Linnaeusstraat en het NS Muiderpoortstation. Alle denkbare voorzieningen en leuke horecagelegenheden liggen in de buurt.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree kom je op de derde (tevens bovenste) verdieping. Entree, hal, ruime woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar het balkon gelegen op het zuidoosten. Vanwege de hoekligging met grote ramen rondom is dit een heerlijk lichte ruimte. In de woning ligt een mooie eikenhouten lamelparketvloer. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, RVS afzuigkap, (hetelucht)oven, vaatwasser en koelkast met vrieslade. De slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar het tweede balkon, gelegen op het noordwesten, en kijkt uit op de groene binnentuin. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Naast de badkamer is een ruime berging waar ook de opstelplaats is voor de wasmachine en droger. In de onderbouw is nog een eigen (fietsen)berging aanwezig.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) Tweede Oosterparkstraat 135-197 te Amsterdam telt 85 appartementen. Deze actieve VvE heeft een meerjarenonderhoudsplan en wordt professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam. De servicekosten bedragen € 130,11 per maand.

Bijzonderheden
• 2-kamerappartement van circa 50 m² (gemeten conform NEN 2580)
• Gelegen op de bovenste verdieping
• 2 balkons
• Betonnen vloeren en hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
• Energielabel D
• Actieve VVE met meerjarenonderhoudsplan en professioneel beheerder
• Erfpachtgrond gemeente Amsterdam, canon is afgekocht tot en met 30-6-2061
• Afkoopsom eeuwigdurende erfpacht bedraagt € 7.034,-

Omgeving en bereikbaarheid
De Oosterparkbuurt is een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad. Dit deel van de Tweede Oosterparkstraat ligt als rustige zijstraat tussen de Linnaeusstraat en het Beukenplein.

Amsterdam Oost is nu helemaal 'hip & happening' en heeft veel te bieden. Het Oosterpark ligt om de hoek en ook het Tropenmuseum, de dagelijkse Dappermarkt en Artis zijn vlakbij. In de buurt zijn veel horecagelegenheden zoals Bar Bukowski, Caffe Milo, De Biertuin en Louie Louie. Studio K en het Kriterion bevinden zich op een paar minuten fietsen en bieden een breed aanbod aan films. In de omgeving is een grote diversiteit aan winkels in o.a. de Linnaeusstraat, Eerste van Swindenstraat, het winkelcentrum Oostpoort en de trendy Javastraat met zijn bijzondere winkeltjes en alternatieve restaurantjes.

De woning is zowel de auto als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Nabij de Ring A-10 en op loopafstand van het Muiderpoortstation. Langs het Oosterpark en op de Linnaeusstraat zijn diverse bus- en tramverbindingen en met de fiets ben je snel in het centrum van Amsterdam.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoner hier met veel plezier woont en waarom heeft hij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik heb dit appartement 9 jaar geleden gekocht (2012). Daarvoor huurde ik een woning in de Transvaalstraat. Ik heb Amsterdam Oost altijd een interessant stadsdeel gevonden. Het is hier divers, levendig en je kunt er mooie wandelingen maken richting het Flevopark, het Frankendael, langs de Amstel of door het Oosterpark (om de hoek). Ik heb voor dit appartement gekozen wegens het vele licht dat binnenvalt en de balkonnetjes die de kans bieden om zowel 's ochtends als 's middags van de zon te genieten. De ligging is ook erg gunstig. Je kan makkelijk binnen 10 minuten naar het centrum fietsen. Ik studeerde destijds in Utrecht en kon daar vaak, met een beetje geluk, binnen 35 minuten zijn.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Drie jaar heb ik er in mijn eentje gewoond en in 2015 is mijn vriend vanaf Reykjavik naar Amsterdam verhuist. Ik dacht eerst dat de woning te klein zou zijn voor ons tweeën, maar dat was gelukkig niet zo. Dankzij de grote berging en de praktische indeling van de woning, blijft er veel ruimte over voor woongenot en ook is het te doen om met zijn tweeën thuis te werken. De sfeer in het gebouw is zeer rustig met vooral alleenstaande bewoners (3 koop- en 3 huurwoningen). Wij hebben vooral veel contact gehad met onze onderbuurvrouw die al meer dan 30 jaar in het gebouw woont. Nog iets, er zijn zeer gevarieerde eetgelegenheden te vinden in de buurt, aziatisch, creools of mediterraans, alles binnen loopbereik. Ook de cafés en terrassen zijn zeer aantrekkelijk.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Mijn ouders wonen in Spanje. Ik heb ze lang niet gezien wegens de corona-crisis. Dit vind ik erg lastig omdat ze een dagje ouder worden. Ik ben zelf ook in Valencia opgegroeid en, naast mijn familie, heb ik daar nog veel vrienden en kennissen van vroeger. Mijn project is om daar, samen met mijn vriend, een taalschool te openen.

***

A wonderfully light and practically divided 2-room apartment of approximately 50 m² located on the third (also top) floor with two balconies and a storage room in the basement. The apartment complex was split in 2011 and is located in the Oosterpark neighborhood. A popular residential environment near the Beukenplein, the Oosterpark, the shops on the Linnaeusstraat and the NS Muiderpoort station. All conceivable amenities and nice catering establishments are nearby.

Layout
The communal entrance takes you to the third (also top) floor. Entrance hall, spacious living room with open kitchen and doors to the balcony facing southeast. Because of the corner location with large windows all around, this is a wonderfully light space. The house has a beautiful oak parquet floor. The modern kitchen is equipped with various built-in appliances such as a 4-burner gas stove, stainless steel extractor hood, (hot air) oven, dishwasher and fridge with freezer drawer. The bedroom is located at the rear and has patio doors to the second balcony, located on the northwest, and overlooks the green courtyard. The bathroom has a shower, sink and toilet. Next to the bathroom is a large storage room where there is also the space for the washing machine and dryer. There is also a private (bicycle) storage room in the basement.

Association of Owners
The Owners' Association (VvE) Tweede Oosterparkstraat 135-197 in Amsterdam has 85 apartments. This active VvE has a multi-year maintenance plan and is professionally managed by VVE Beheer Amsterdam. The service costs are € 130.11 per month.

Particularities
• 2-room apartment of approximately 50 m² (measured in accordance with NEN 2580)
• Located on the top floor
• 2 balconies
• Concrete floors and hardwood frames with double glazing
• Energy label D
• Active VVE with multi-year maintenance plan and professional manager
• Leasehold land municipality of Amsterdam, ground rent has been bought up to and including 6/30/2061
• Redemption payment perpetual leasehold amounts to € 7,034.

Environment and accessibility
The Oosterparkbuurt is a popular residential environment a stone's throw from the city center. This part of the Tweede Oosterparkstraat is a quiet side street between Linnaeusstraat and Beukenplein.

Amsterdam East is now completely "hip & happening" and has a lot to offer. The Oosterpark is around the corner and the Tropenmuseum, the daily Dappermarkt and Artis are also nearby. In the neighborhood are many catering establishments such as Bar Bukowski, Caffe Milo, De Biertuin and Louie Louie. Studio K and the Kriterion are a few minutes by bike and offer a wide range of films. There is a wide variety of shops in the area, including Linnaeusstraat, Eerste van Swindenstraat, the Oostpoort shopping center and the trendy Javastraat with its special shops and alternative restaurants.

The house is easily accessible by car and public transport. Near the Ring A-10 and within walking distance of the Muiderpoort station. There are various bus and tram connections along the Oosterpark and on the Linnaeusstraat and you can quickly reach the center of Amsterdam by bicycle.

Seller tells: see brochureKenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 130 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
50 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m²
Externe bergruimte
4 m²
Bruto inhoud
162 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse D
Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Intergas
Bouwjaar ketel
2008
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
S
Indexnummer
65
Perceel
9891
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 30/6/2061
Ligging
In woonwijk

Foto's

Kaart Tweede Oosterparkstraat 159 C Amsterdam, Oosterparkbuurt, Oost

naar Tweede Oosterparkstraat 159 C Amsterdam, Oosterparkbuurt, Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand