Vorige | Volgende
Verkocht

Mauritsstraat 24 Amsterdam, Weesperzijdebuurt

Vraagprijs € 390.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

**English text below ** Heerlijk licht 3-kamerappartement van circa 66 m² met een groot balkon op het zuiden gelegen op de eerste verdieping met een berging in de onderbouw. Het appartementengebouw is in 2013 gesplitst en ligt in de populaire Swammerdambuurt nabij de Amstel, een aantrekkelijke woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad en de Pijp. Goed bereikbaar met zowel de auto als het...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 108 p/m
Bouwjaar
1988
Wijk
Weesperzijdebuurt
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel
Klasse C

Omschrijving

**English text below **

Heerlijk licht 3-kamerappartement van circa 66 m² met een groot balkon op het zuiden gelegen op de eerste verdieping met een berging in de onderbouw.

Het appartementengebouw is in 2013 gesplitst en ligt in de populaire Swammerdambuurt nabij de Amstel, een aantrekkelijke woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad en de Pijp. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree gaat u naar de eerste verdieping. Entree, hal met toegang tot alle vertrekken. De ruime doorzon woonkamer met zijkamer heeft aan de voorzijde een open keuken en aan de achterzijde toegang tot het grote balkon. Dit beschutte balkon ligt op het zuiden en biedt heerlijk vrij uitzicht op de groene binnentuinen. De moderne open keuken uit 2014 is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast met vrieslade, vaatwasser, combimagnetron en heeft veel opbergruimte. De zijkamer heeft nog de oorspronkelijke eigen toegangsdeur vanuit de hal. De ruime slaapkamer ligt eveneens aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en wasmachine aansluiting. Er is een separaat toilet met fonteintje. De woning heeft betonnen vloeren en dubbele, isolerende beglazing en een mooie houten multiplank vloer. In de onderbouw is een eigen berging aanwezig.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VVE) Mauritsstraat 2-40, Swammerdamstraat 2-4 en Weesperzijde 2-3 telt 40 appartementsrechten. De VvE wordt professioneel beheerd door VvE Beheer Amsterdam.
De servicekosten bedragen € 107,81 per maand. Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig.

Bijzonderheden
• 3-kamerappartement van circa 66 m²
• Groot balkon op het zuiden met vrij uitzicht op het groen
• Alle ramen zijn voorzien van dubbele (isolerende) beglazing
• Energielabel C
• Erfpacht afgekocht t/m 15-09-2039; Eeuwigdurende erfpachtaanbieding aangevraagd
• WOZ waarde peildatum 1-1-2019 is € 385.000,-
• Eigen berging in de onderbouw
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan
• Op loopafstand van tram- en metrohaltes.
• Populaire locatie nabij de Amstel

Omgeving en bereikbaarheid
De Swammerdambuurt is een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad en De Pijp. De woning heeft zijdelings zicht op het Amstelhotel en de Amstel Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Nieuwe Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Amstelhaven, diverse theaters o.a. Theater Carré en Stopera, mooie stadsparken o.a. Sarphatipark en Oosterpark voorzien van speeltuinen en verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd. In de buurt zitten diverse basisscholen, middelbare scholen en hogeschool/universiteit.

Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Op loopafstand bevindt zich tram 3 en het metrostation Weesperplein met een snelle verbinding naar zowel het NS Amstelstation als het Centraal Station. Met de auto bereikt u binnen 5 minuten via de Wibautstraat de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Mijn partner huurde deze woning vanaf 2001 en heeft er met veel plezier gewoond. In 2012 vernamen we van de woningcorporatie dat de woning te koop kwam. Omdat wij het een comfortabele woning vonden op een heel erg mooie en praktische plek in Amsterdam besloten we tot koop. Door omstandigheden heb ik de woning uiteindelijk alleen gekocht in 2013. Sindsdien heb ik er altijd met veel plezier gewoond.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Het appartement ligt in een prachtige buurt. Ons VvE complex van 40 appartementen ligt aan 3 straten en vertegenwoordigd zodoende de hele mooie Weesperzijde- en Swammerdambuurt.
Wat horeca betreft kom ik graag bij Lempicka aan de Sarphatistraat, maar ook de IJsbreeker, Loetje en Hesp zijn fijne plekken op loopafstand. Als liefhebber van wandelen loop ik ook met gemak naar het centrum en naar het Rijksmuseum. Eigenlijk is al het mooie van Amsterdam vanuit deze plek op loopafstand te bereiken. Als er haast is brengen de trams aan de Sarphatistraat of de metro Weesperplein je in een mum van tijd naar CS of een ander bestemming.
Na een grondige renovatie in 2014-15 zijn de woonkamer en keuken één geheel geworden met aan beide zijden raampartijen. Aan de noordwest zijde is er uitzicht op een stukje Amstel rivier, het Amstelhotel, de levendige Mauritskade en de UvA en HvA. Aan de zuidoost zijde is er het prachtige uitzicht op de binnentuinen. Door het weghalen van een stukje muur van de 2e slaapkamer is er een L vormige woonkamer ontstaan. De vrijgekomen hoek is zeer geschikt om in te richten als kantoor-werkkamer. De 2e slaapkamer kan makkelijk terug gebracht worden in originele staat waardoor het weer een echte 3-kamer woning wordt. Ook zijn nog genoeg andere mogelijkheden om de indeling van het appartement aan te passen.
In de woonkamer en keuken ligt een sfeervolle houten multiplank vloer met geluiddempende ondervloer. Om nog meer sfeer te creëren is er aan twee muren een Stass schilderijophangsysteem bevestigd om mooie foto's of schilderijen op te hangen in wisselende samenstelling.
Het appartement is erg veilig. Vanaf de straat is er geen toegang tot de achtertuinen waardoor er rust is aan de achterzijde. De balkondeur gaat aan de binnenzijde open en dicht en je hebt eigenlijk maar één (voor)deur die je dient af te sluiten als je weggaat.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Sinds enige jaren geniet ik van mijn pensioen. Omdat ik nu niet meer gebonden ben aan Amsterdam vind ik het tijd voor een nieuwe periode buiten de randstad. Ik ga in een bosrijke en rustige omgeving wonen, maar ik zal deze plek in Amsterdam en de mooie Amstelrivier om de hoek en alle voorzieningen van de stad voorlopig nog wel missen.


***

Lovely light 3-room apartment of approximately 66 m² with a large south-facing balcony located on the first floor with a storage room in the basement.

The apartment building was split in 2013 and is located in the popular Swammerdambuurt near the Amstel, an attractive residential area a stone's throw from the city center and the Pijp. Easily accessible by car and public transport.

Details
Via the common entrance you go to the first floor. Entrance hall with access to all rooms. The spacious living room with side room has an open kitchen at the front and access to the large balcony at the rear. This sheltered balcony faces south and offers wonderful unobstructed views of the green inner gardens. The modern open kitchen from 2014 is equipped with various built-in appliances such as a 4-burner gas stove, extractor hood, refrigerator with freezer drawer, dishwasher, combination microwave and plenty of storage space. The side room still has its own original entrance door from the hall. The spacious bedroom is also at the rear. The bathroom has a shower, sink and washing machine connection. There is a separate toilet with hand basin. The house has concrete floors and double insulating glazing and a beautiful wooden multi-plank floor. There is a private storage room in the basement.

Association of Owners
The Owners Association (VVE) Mauritsstraat 2-40, Swammerdamstraat 2-4 and Weesperzijde 2-3 has 40 apartments. The VvE is professionally managed by VvE Beheer Amsterdam. The service costs are € 107.81 per month. A maintenance plan is available.

Particularities
• 3-room apartment of approximately 66 m²
• Large south-facing balcony with unobstructed views of the greenery
• All windows have double (insulating) glazing
• Energy label C
• Annual lease payments surrendered until 15-09-2039; Perpetual leasehold offer requested
• WOZ value reference date 1-1-2019 is € 385,000.
• Own storage room in the basement
• Active VvE with professional manager and multi-year maintenance plan
• Within walking distance of tram and metro stops.
• Popular location near the Amstel

Environment and accessibility
The Swammerdambuurt is a popular residential environment near the city center and De Pijp. The house has a lateral view of the Amstel Hotel and the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. De Pijp with the lively Albert Cuyp market is located directly across the Nieuwe Amstel bridge. All amenities are within walking or cycling distance, such as well-known cafes and restaurants including De Ysbreeker, Café Loetje, Amstelhaven, various theaters including Theater Carré and Stopera, beautiful city parks including Sarphatipark and Oosterpark with playgrounds and various (neighborhood) shops. A large Albert Heijn is located within walking distance. In the neighborhood are several primary schools, secondary schools and college / university.

Very easily accessible by both public transport and car. Within walking distance are tram 3 and the metro station Weesperplein with a fast connection to both the NS Amstel station and Central Station. By car you can reach the Ring A10 within 5 minutes via the Wibautstraat.

Seller tells: see brochure

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 108 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
66 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
9 m²
Externe bergruimte
4 m²
Bruto inhoud
208 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel, wasmachineaansluiting

Energie

Energielabel
Klasse C
Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha Tzerra
Bouwjaar ketel
2015
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
S
Indexnummer
12
Perceel
9949
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 15/9/2039
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht

Foto's

Kaart Mauritsstraat 24 Amsterdam, Weesperzijdebuurt

naar Mauritsstraat 24 Amsterdam, Weesperzijdebuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand