Vorige | Volgende
Verkocht

Krugerplein 18 - 1 Amsterdam, Transvaalbuurt, Oost

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een heerlijk licht en praktisch ingedeeld 3-kamerappartement van circa 73 m² met 2 balkons gelegen op de eerste verdieping met een eigen opgang vanaf straatzijde. Vanuit de woonkamer is er een vrij uitzicht over het Krugerplein. Op de vierde (kap)verdieping is nog een ruime zolderkamer van circa 22 m² aanwezig. De woning is in 2015 gerenoveerd en ligt in de populaire...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 137 p/m
Bouwjaar
1915
Wijk
Transvaalbuurt, Oost
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel
Klasse D

Omschrijving

** English text below **

Een heerlijk licht en praktisch ingedeeld 3-kamerappartement van circa 73 m² met 2 balkons gelegen op de eerste verdieping met een eigen opgang vanaf straatzijde. Vanuit de woonkamer is er een vrij uitzicht over het Krugerplein. Op de vierde (kap)verdieping is nog een ruime zolderkamer van circa 22 m² aanwezig.

De woning is in 2015 gerenoveerd en ligt in de populaire Transvaalbuurt van Amsterdam Oost. Op loopafstand van het Beukenplein en het Oosterpark en dichtbij winkelcentrum Oostpoort en het NS Amstelstation. Alle denkbare voorzieningen liggen in de buurt en zijn zeer goed bereikbaar.

Indeling
Eigen opgang vanaf de begane grond. Met de trap naar de eerste verdieping. De ruime hal verschaft toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met half open keuken. Vanwege de hoge plafonds (2,90 meter) en de grote ramen is dit een heerlijk lichte ruimte. Via de openslaande deuren is er toegang tot het balkon dat vrij uitzicht geeft over het groene Krugerplein. De moderne keuken uit 2015 is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gastoestel met RVS afzuigkap, een combi oven-magnetron, vaatwasser en koelkast met vriesvak. Aan de achterzijde liggen de twee ruime slaapkamers, waarvan één met openslaande deuren naar het balkon gelegen op het westen. De badkamer bevindt zich in het midden van de woning en is voorzien van een ligbad, inloopdouche en een wastafelmeubel. Er is een separaat (zwevend) toilet met fonteintje. De wasmachineaansluiting en de C.V.-installatie zijn weggewerkt in een aparte kast en bereikbaar vanuit de hal. Door de gehele woning ligt een eikenhouten parketvloer.

Op de vierde verdieping is nog een grote zolderkamer van circa 22 m² aanwezig.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) telt 7 appartementen en bestaat uit Krugerplein 18 t/m 20C. Het is een actieve VvE en het professionele beheer wordt gedaan door Pro VvE Beheer. De servicekosten bedragen € 136,49 per maand.

Bijzonderheden
• Heerlijk licht appartement van circa 73 m²
• 2 ruime slaapkamers
• Hoge plafonds (2,90 meter)
• Eigen opgang vanaf de begane grond (dus geen gedeeld trappenhuis)
• Balkon voorzijde (oosten) en balkon achterzijde (westen)
• Volledig dubbel glas
• Energielabel D
• Grote berging van circa 22 m² op de vierde verdieping
• WOZ waarde 2020 is € 504.000,-
• Actieve VvE met professionele beheerder en meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
• Servicekosten bedragen € 136,49 per maand
• De erfpacht is afgekocht t/m 30 april 2056
• Aanvraag afkoop eeuwigdurende erfpacht is ingediend en kan onder zeer gunstige voorwaarden worden afgekocht

Omgeving en bereikbaarheid
Het Krugerplein bevindt zich in de populaire Transvaalbuurt van Amsterdam Oost, op loopafstand van het Beukenplein en nabij het winkelcentrum Oostpoort en het Amstel- en Muiderpoortstation. In de buurt zijn veel restaurants, trendy cafés en een gevarieerd aanbod aan winkels en andere voorzieningen. Rondom het Beukenplein zijn diverse horecavoorzieningen zoals restaurant Maxwell, Clos en Bar Bukowski en zijn er veel gezellige buurtwinkels en delicatessezaken.
Nabij de Wibautstraat vindt u o.a. Dauphine, Rijssel, Volkshotel en café Hesp.
Langs de Amstel en de Ringdijk kunt u heerlijk wandelen of joggen en voor de liefhebbers van groen is het Park Frankendael en het Oosterpark in de buurt.

De woning is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen een enkele minuten op de Ring A-10 en het openbaar vervoer (bus en tram) vindt u op loopafstand. Het Muiderpoortstation en het Amstelstation liggen op 5 minuten fietsafstand.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Wij hebben dit huis gekocht in maart 2016. We werden direct aangetrokken door de indeling, de staat (de woning was kort daarvoor gerenoveerd) en de locatie van het appartement. De lichte kamers en het uitzicht op het plein met de mooie bomen maakte het helemaal af.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Het appartement heeft een fijne indeling met 2 ruime slaapkamers, een heerlijke badkamer (met bad) en een fijne woonkamer door het hoge plafond en vele ramen met uitzicht op het Krugerplein. Een uitzicht dat werkelijk nooit verveeld!

Daarnaast is de buurt de afgelopen jaren erg opgekomen wat horeca e.d. betreft. Er zitten superveel fijne cafés en leuke restaurantjes in de buurt. Naast horeca zijn er ook nog veel buurtwinkels wat voor ons als fanatieke thuiskoks een mooi gegeven is. Het Oosterpark ligt op een steenworp afstand en je bent ook zo bij de Amstel. Het is een levendige buurt met een leuke mix wat bewoners betreft. Daarnaast ligt het appartement ook goed wat betreft openbaar vervoer en ben je binnen no-time op andere plekken binnen en buiten Amsterdam.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Wij willen graag een grotere woning (met tuin) in verband met gezinsuitbreiding. Dit heeft ertoe geleid dat wij in 2018 een nieuwbouwwoning hebben gekocht in Weesp. Wij verlaten deze plek met pijn in ons hart en hopen dat de nieuwe bewoners er met net zoveel plezier gaan wonen als wij hebben gedaan.

***

A wonderfully light 3-room apartment of approximately 73 m² with 2 balconies located on the first floor with a private entrance from the street side. From the living room there is a nice view over the Krugerplein. On the fourth (top) floor there is a spacious attic room of approximately 22 m².

The house was renovated in 2015 and is located in the popular Transvaalbuurt of Amsterdam East. Within walking distance of the Beukenplein and Oosterpark and close to the Oostpoort shopping center and the NS Amstelstation. All conceivable facilities are nearby and are very easily accessible.

Details
Own entrance from the ground floor. With the stairs to the first floor. The spacious hall provides access to all rooms. At the front is the living room with half open kitchen. Because of the high ceilings (2.90 meters) and the large windows, this is a wonderfully bright space. Through the French doors there is access to the balcony, which offers a view over the green Krugerplein. The modern kitchen from 2015 is equipped with various built-in appliances such as a 4-burner gas appliance with stainless steel extractor hood, a combination oven-microwave, dishwasher and refrigerator with freezer. At the rear are the two spacious bedrooms, one with patio doors to the balcony facing west. The bathroom is located in the middle of the house and is equipped with a bath, walk-in shower and a washbasin. There is a separate (floating) toilet with hand basin. The washing machine connection and the central heating installation are concealed in a separate cabinet and accessible from the hall. There is an oak parquet floor throughout the house.

On the fourth floor there is a large attic room of approximately 22 m².

Association of Owners
The Owners Association (VvE) has 7 apartments and consists of Krugerplein 18 to 20C. It is an active VvE and professional management is done by Pro VvE Beheer. The service costs are € 136.49 per month.

Particularities
• Lovely bright apartment of approximately 73 m²
• 2 spacious bedrooms
• High ceilings (2.90 meters)
• Private entrance from the ground floor (so no shared stairwell)
• Front balcony (east) and rear balcony (west)
• Full double glazing
• Energy label D
• Large storage room of approximately 22 m² on the fourth floor
• WOZ value 2020 is € 504,000
• Active Owners Association with professional manager and multi-year maintenance plan (MJOP)
• Service costs are € 136.49 per month
• The lease is surrendered until April 30, 2056
• Request for surrender of perpetual leasehold has been submitted and can be surrendered under very favorable conditions

Environment and accessibility
The Krugerplein is located in the popular Transvaalbuurt of Amsterdam East, within walking distance of the Beukenplein and near the Oostpoort shopping center and the Amstel and Muiderpoort station. In the neighborhood are many restaurants, trendy cafes and a varied selection of shops and other facilities. Around the Beukenplein are various catering facilities such as restaurant Maxwell, Clos and Bar Bukowski and there are many pleasant local shops and delicatessens.
Near the Wibautstraat you will find Dauphine, Rijssel, Volkshotel and café Hesp.
You can walk or jog along the Amstel and the Ringdijk and Park Frankendael and Oosterpark are nearby for lovers of greenery.

The house is very easily accessible by car and public transport. By car you are within a few minutes on the Ring A-10 and public transport (bus and tram) are within walking distance. The Muiderpoortstation and Amstelstation are a 5-minute bike ride away.

Seller tells: see brochure

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 137 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
73 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
3 m²
Externe bergruimte
22 m²
Bruto inhoud
256 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse D
Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
AWB
Bouwjaar ketel
2016
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
W
Indexnummer
5
Perceel
8347
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
zo 30/4/2056
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht

Foto's

Kaart Krugerplein 18 - 1 Amsterdam, Transvaalbuurt, Oost

naar Krugerplein 18 - 1 Amsterdam, Transvaalbuurt, Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand