Vorige | Volgende
Verkocht

Kinderdijkstraat 39 - 2 Amsterdam, Rivierenbuurt, Zuid

Vraagprijs € 750.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een heerlijk licht dubbel bovenhuis van circa 110 m² gelegen op de tweede- en derde verdieping met een balkon én een dakterras van circa 15 m² gelegen op het oosten. Het goed onderhouden 6-kamerappartement heeft sfeervolle erkers met glas-in-lood ramen en ligt in een rustige straat in de populaire Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid. Om de hoek ligt de Rijnstraat met een...

Kenmerken

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 133 p/m
Bouwjaar
1936
Wijk
Rivierenbuurt, Zuid
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Energielabel
Klasse D

Omschrijving

** English text below **

Een heerlijk licht dubbel bovenhuis van circa 110 m² gelegen op de tweede- en derde verdieping met een balkon én een dakterras van circa 15 m² gelegen op het oosten. Het goed onderhouden 6-kamerappartement heeft sfeervolle erkers met glas-in-lood ramen en ligt in een rustige straat in de populaire Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid. Om de hoek ligt de Rijnstraat met een diversiteit aan winkels en ook het gerenoveerde De Mirandabad, het Martin Luther Kingpark en de Amstel liggen op loopafstand. Zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Indeling
Via het gemeenschappelijk trappenhuis komt u op de tweede verdieping. Entree/ hal met toegang tot bijna alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met een karakteristieke erker voorzien van glas-in-lood ramen. Van hieruit heeft u een wijds uitzicht over de brede Kinderdijkstraat. De zijkamer heeft eveneens mooie glas-in-loodramen. Aan de achterzijde ligt de eetkamer met originele inbouwkasten en openslaande deuren naar het balkon. De keuken is voor is voorzien van een 5-pits gasfornuis met oven (SMEG), RVS afzuigkap, koelkast met 3 vriesladen en een vaatwasser. Ook vanuit de keuken is er toegang tot het balkon. In de hal is een separaat toilet met fonteintje, de meterkast en een voormalige badkamer die momenteel in gebruik is als wasruimte. Hier staan de wasmachine en droger en is opslagmogelijkheid. Met de vaste trap gaat u naar de derde verdieping.

Derde verdieping
Ruime overloop met toegang tot de slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een erker en geeft toegang tot de zijkamer. Deze is momenteel in gebruik is als walk in closet. De moderne badkamer is voorzien van een douche en wastafel. De CV-ketel is keurig weggewerkt in de badkamer. Aan de achterzijde ligt de andere grote slaapkamer met dakraam. Vanaf de overloop is er toegang tot het zonnige dakterras van circa 15 m² dat in 2018 is aangelegd.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VvE) betreft de Kinderdijkstraat 35-39 (oneven nummers) en de Zomerdijkstraat 23-31 (oneven nummers) in Amsterdam en deze telt 18 leden. Het professionele beheer wordt gedaan door Stedeplan VvE Beheer. De servicekosten bedragen € 132,46 per maand.

Bijzonderheden
• Dubbel bovenhuis van circa 110 m² met 6 kamers
• Gelegen op de tweede- en derde verdieping
• Het gemeenschappelijke trappenhuis vanaf de eerste verdieping behoort toe aan dit appartementsrecht
• Balkon op de tweede verdieping en dakterras op de derde verdieping van circa 15 m²
• C.V.-ketel Nefit HRE, bouwjaar 2017
• Energielabel D
• Erfpachtcanon is afgekocht tot en met 15-09-2060
• Aanbieding afkoop eeuwigdurende erfpacht bedraagt € 17.923,-
• Actieve VvE met professioneel beheerder, servicekosten bedragen € 132,46 per maand

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt aan de Kinderdijkstraat in de Rivierenbuurt van Amsterdam-Zuid. Een rustige straat achter de President Kennedylaan. In de buurt zijn diverse winkelstaten, zoals de Rijnstraat, Maasstraat en Van Woustraat. Hier zijn ook diverse trendy cafés en goede restaurants. Om de hoek ligt het De Mirandabad en het Martin Luther Kingpark waar de jaarlijkse Parade plaats vindt.
De woning is goed bereikbaar met de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de A2 en A-10. Het openbaar vervoer (bus en tram) vindt u om de hoek en de NS stations Amstel, RAI en Zuid liggen op fietsafstand. Met de fiets bent u via De Pijp zo in het centrum.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
We hebben de woning op 25 juni 2012 betrokken. Na lang te hebben rondgekeken en gezocht besloten we om met onze zoon in de Rivierenbuurt neer te strijken. Ons viel direct de mooie brede straat op en hoe onze woning als van de weinige in de straat een dubbele erker had. We wilde graag een bovenwoning met ruimte zonder bovenburen. Bovendien was het erg licht en rustig. De glas in lood ramen gaven het huis veel karakter.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Deze buurt heeft eigenlijk alleen bestemmingsverkeer, dus is relatief rustig, maar het ligt op een hele gunstige plek omdat je snel in de stad bent (tegenwoordig ook nog met de Noord-Zuid lijn), maar ook heel snel eruit. Als je de Amstel de stad uit volgt, waan je je meteen in het boerenland. De buurt is breed opgezet, kindvriendelijk en heeft een mooie rijke historie (zo heeft Jan Wolkers op een steenworp afstand al zijn beroemde boeken geschreven).
De VVE is behoorlijk hecht, de meeste huishoudens kennen elkaar. De directe omgeving is echt heel leuk, met De Parade in het Martin Luther Kingpark, het De Mirandabad, de Rijnstraat en de Maasstraat met leuke winkels, bars en koffietentjes om de hoek, De Pijp, Ziggo Dome en het Amsterdamse Bos op fietsafstand. Bovendien zijn er genoeg basisscholen.
Na een verbouwing in 2018 is er boven met een extra kamer flink wat ruimte bijgekomen en een heel fijn dakterras bovendien.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
We zijn na 25 jaar in Amsterdam toe aan een eengezinswoning met een eigen voordeur en een tuin. Onze zoon gaat na de zomer naar de middelbare school, daarom is nu het moment gekomen om te verhuizen.

***

A lovely light double upper house of approximately 110 m² located on the second and third floor with a balcony and a roof terrace of approximately 15 m² located on the east. The well-maintained 6-room apartment has windows with stained-glass windows and is located in a quiet street in the popular Rivierenbuurt of Amsterdam South. Around the corner is the Rijnstraat with a variety of shops and the renovated De Mirandabad, the Martin Luther King Park and the Amstel are also within walking distance. Very easily accessible by both car and public transport.

Layout
You reach the second floor via the common staircase. Entrance / hall with access to almost all rooms. At the front is the living room with a characteristic stained-glass windows. From here you have a wide view over the wide Kinderdijkstraat. The side room also has beautiful stained glass windows. At the rear is the dining room with original fitted wardrobes and patio doors to the balcony. The kitchen is equipped with a 5-burner gas stove with oven (SMEG), stainless steel extractor hood, fridge with 3 freezer drawers and a dishwasher. There is also access to the balcony from the kitchen. In the hall is a separate toilet with hand basin, the meter cupboard and a former bathroom that is currently used as a laundry room. Here are the washing machine and dryer and storage facilities. The staircase takes you to the third floor.

Third floor
Spacious landing with access to the bedrooms. The bedroom at the front has a bay window and gives access to the side room. This is currently in use as a walk in closet. The modern bathroom has a shower and sink. The boiler is neatly concealed in the bathroom. At the rear is the other large bedroom with skylight. From the landing there is access to the sunny roof terrace of approximately 15 m² that was built in 2018.

Association of Owners
The Owners' Association (VvE) concerns Kinderdijkstraat 35-39 (odd numbers) and Zomerdijkstraat 23-31 (odd numbers) in Amsterdam and has 18 members. The professional management is done by Stedeplan VvE Management. The service costs are € 132.46 per month.

Particularities
• Double upper house of approximately 110 m² with 6 rooms
• Located on the second and third floor
• The communal staircase from the first floor belongs to this apartment right
• Balcony on the second floor and roof terrace on the third floor of approximately 15 m²
• Nefit HRE central heating boiler, year of construction 2017
• Energy label D
• Annual lease payments has been bought up to and including 15-09-2060
• Offer surrender perpetual leasehold amounts to € 17,923.
• Active VvE with professional manager, service costs are € 132.46 per month

Environment and accessibility
The apartment is located on Kinderdijkstraat in the Rivierenbuurt of Amsterdam South. A quiet street behind President Kennedylaan. There are several shopping states in the neighborhood, such as Rijnstraat, Maasstraat and Van Woustraat. Here are also several trendy cafes and good restaurants. Around the corner is De Mirandabad and the Martin Luther King Park where the annual Parade takes place.
The house is easily accessible by car and public transport. By car you are within a few minutes on the A2 and A-10. Public transport (bus and tram) is around the corner and the Amstel, RAI and Zuid NS stations are within cycling distance. You can easily reach the center by bike via De Pijp.

Seller tells (see brochure)

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 133 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
110 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m²
Bruto inhoud
358 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
dakraam

Energie

Energielabel
Klasse D
Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Nefit
Bouwjaar ketel
2017
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
V
Indexnummer
20
Perceel
10539
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
wo 15/9/2060
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Foto's

Kaart Kinderdijkstraat 39 - 2 Amsterdam, Rivierenbuurt, Zuid

naar Kinderdijkstraat 39 - 2 Amsterdam, Rivierenbuurt, Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand