Vorige | Volgende
Onder bod

Fahrenheitsingel 109 Amsterdam

Deze woning is onder bod

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below **

Een licht en sfeervol dubbel bovenhuis van circa 72 m² met drie slaapkamers, een zonnig balkon én een heerlijk dakterras. Het appartement is gelegen op de eerste- en tweede verdieping met een eigen opgang vanaf de straat, en ligt in het Amsteldorp (Watergraafsmeer) op loopstand van het Park Frankendael en het NS Amstelstation. Een groene en kindvriendelijke omgeving met alle denkbare voorzieningen in de buurt.

Indeling
Begane grond
Via de eigen voordeur vanaf de straat ga je met de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Ruime overloop met toegang tot alle vertrekken. De woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een vrij uitzicht op het groen. Vanwege de grote ramen en de erker is dit een heerlijk lichte ruimte. Aan de achterzijde liggen de grote slaapkamer en de keuken die beide toegang geven tot het balkon.
De keuken heeft een granieten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gaskookplaat, RVS afzuigkap, combi-oven, koel-vriescombinatie, vaatwasser en veel opbergruimte. Op de overloop zit de meterkast en het toilet met fonteintje, met een opbergkast voor de wasmachine en droger. In de woning ligt een massief houten ecologische bamboevloer die op de eerste verdieping extra is geïsoleerd. Met de vaste trap op de overloop ga je naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. De twee slaapkamers liggen aan de voorzijde en hebben beide een handige inbouwkast. Aan de achterzijde ligt de badkamer. Deze is gemoderniseerd in 2020 en is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en een opbergkast met de nieuwe cv-ketel. Via de overloop is er toegang tot het zonnige dakterras van circa 10 m² met een heerlijk vrij uitzicht.

Bijzonderheden
• Bouwjaar 1939
• Dubbel bovenhuis van circa 72 m²
• Eigen opgang vanaf de straat
• 3 slaapkamers
• Balkon en dakterras (met vergunning) gelegen op het zuiden
• WOZ waarde € 512.000,- peildatum 1-1-2023
• Energielabel C
• Hardhouten kozijnen voorzien van dubbele beglazing
• Kleinschalige VvE met 5 leden
• Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zal worden opgesteld
• Servicekosten bedragen momenteel € 108,33 per maand
• Eeuwigdurende erfpacht, Algemene Bepalingen 2016 van toepassing
• 25 jaar vaste canon van € 939,- per jaar t/m 15-11-2038 en wordt daarna geïndexeerd
• Een parkeervergunning is direct beschikbaar
• Op loopafstand van Amstelstation en met auto binnen 5 minuten op de Ring A10

Omgeving en bereikbaarheid
De Fahrenheitsingel is een rustige straat in het gewilde Amsteldorp, een kindvriendelijke en groene buurt in de Watergraafsmeer, nabij het Amstelstation. Op loopafstand van het Park Frankendael en de Middenweg. In de omgeving zijn tal van sportfaciliteiten waaronder hockey- en voetbalvelden, tennisbanen.
In de nabije omgeving zijn diverse horecagelegenheden zoals The Lobby, Restaurant De Kas, George Marina en Dauphine en zijn er de winkels van de Middenweg en winkelcentrum Oostpoort. Voor de dagelijkse boodschappen kun je bovendien terecht bij de grote nieuwe Jumbo tegenover het Amstelstation. De scholen en kinderdagverblijven van Watergraafsmeer liggen allemaal op korte loopafstand of fietsafstand.

Het appartement is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op loopafstand van het Amstelstation (trein/bus/metro) en met de auto ben je via de uitvalswegen S111 en S112 binnen enkele minuten op de ring A10. Het centrum van Amsterdam is op fietsafstand.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
In 2014 zocht ik een prettige woning aan de oostkant van de stad waar ik samen met mijn opgroeiende kinderen genoeg leefruimte kon vinden. Deze voormalige huurwoning was gestript en in verouderde, jaren-dertig staat te koop aangeboden, maar viel mij op door de mooie lichtinval en de opvallende zwart-wit elementen in het originele trappenhuis. Ook de ligging aan de groene singel met lindenbomen sprak mij aan. Met een eigen opgang, fraai uitzicht, gunstige en toch rustige ligging konden we dan echt in Amsterdam gaan wonen.

Het was mogelijk om de woning in stijl te herstellen en verbeteren en er drie slaapkamers in te maken. Met hulp van een bekende klusser is de woning toen opnieuw ingedeeld, gemoderniseerd en gerenoveerd. Ik vond passende hanglampen die het trappenhuis, als voorbeeld van een mooi detail, de gewenste sfeer gaven. In de opvolgende jaren heb ik steeds nieuwe verbeteringen doorgevoerd, zoals de aanleg van het dakterras en plaatsen van dubbelglas aan de straatzijde met gewelfd monumentenglas om de sfeer te behouden.

Terwijl de kinderen de deur uit zijn, heb ik een nieuwe relatie en een nieuw gezin met twee jonge kindjes. Samen wonen wij hier nu alweer enkele jaren heel erg prettig en ondanks de beperkte ruimte was er altijd genoeg plek voor iedereen.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?

Onze woning biedt vanuit de woonkamer naar het noordwesten uitzicht op de lindenbomen en de populieren aan de Fahrenheitsingel, en ’s avonds de skyline met de lichtjes van de Rembrandtoren. Aan de zuidoostelijke kant bevinden zich ons balkon en dakterras, beschut met tot de avond zon. De binnentuinen zijn opvallend weelderig en grenzen aan een gerenoveerd voormalig schoolgebouw. In de weekenden is de binnentuin een oase van rust, mede door weinig aangrenzende woonhuizen. Wij hebben ons huis ingericht op een gezinsleven met kinderen en gekozen voor een indeling met drie slaapkamers, een gezellige woonkamer met erker op de eerste verdieping, en een knusse keuken met balkondeur. De badkamer met regendouche en ligbad biedt ochtendlicht en is in 2020 gerenoveerd.

De woning is gelegen op een ideale plek. De ring en snelweg zijn gemakkelijk te bereiken, op loopafstand is het Amstelstation te vinden en met 10 minuten fietsen bevind je je in het centrum van Amsterdam. Belangrijker nog zijn de verschillende en fijne groene ruimtes en Amsterdamse natuur zo dicht bij huis.

Veelbesproken is natuurlijk het park Frankendael, een heerlijke buitenplek op zonnige dagen, die we zeker gaan missen. Maar ook zijn er de ruime speeltuin aan het einde van de Fizeaustraat, die binnenkort geheel vernieuwd wordt en de wandelingen door het bijzondere Amsteldorpen over de dijk van de Weespertrekvaart richting de ruime bocht van de Amstel, met uitzicht op de stad en de Amsterdamse wolkenkrabbers.

Aan de Omval bevindt zich het gezellige Somerlust rivierstrand dat zich ‘s zomers eigenlijk helemaal richting Carré uitstrekt via de zoom van de Amsteldijk. Even voorbij Somerlust via ’t Huis aan de Amstel kom je in het nieuwe Bella Vista parkje met de imposante gerestaureerde watertoren van de voormalige Zuidergasfabriek. Aan beide kanten kan je vanaf hier de Amstel aflopen of fietsen.

Richting het Bijlmerkwartier dat volop in ontwikkeling is, komen nieuwe horecagelegenheden en op de hoek waar de trekvaart uitmondt in de Omval, zijn onder de spoordijk winkeltjes en een nieuwe horecagelegenheid in aanleg. Tussen de Fizeaustraat en het Frankendaelpark is het rustige Darwinplantsoen van Hans Warnau en Mien Ruis met een fraaie bloementuin: https://www.vriendenvanparkdarwin.nl/. In de directe omgeving zijn kinderdagverblijven, scholen, sportvelden en alle andere nodige voorzieningen.

Waarom vertrek je en waarom staat de woning te koop?
Wij hebben hier altijd met veel plezier gewoond en gaan met een zweem van spijt de stad en deze mooie plek verlaten Hoewel wij deze woning en het leven in Amsterdam ook zullen gaan missen, zijn wij en ons gezin ook toe aan een huis met een tuin, en een nieuwe fase. We kiezen nu voor een huis dichter bij de kust en de duinen, met extra ruimte voor alle kinderen en in de buurt van familie.

***

A bright double upper house of approximately 72 m² with three bedrooms, a sunny balcony and a lovely roof terrace. The apartment is located on the first and second floor with a private entrance from the street, and is located in the Amsteldorp (Watergraafsmeer) within walking distance of Park Frankendael and the Amstel train station. A green and child-friendly environment with all imaginable amenities nearby.

Layout
First floor
Through the private front door from the street you take the stairs to the second floor.

Second floor
Spacious landing with access to all rooms. The living room is located at the front and has an unobstructed view of the green. Because of the large windows and bay window, this is a lovely bright room. At the rear are the master bedroom and the kitchen which both give access to the balcony.
The kitchen has a granite countertop and various appliances including a 5-burner gas hob, stainless steel extractor hood, combination oven, fridge-freezer, dishwasher and plenty of storage. On the landing is the meter cupboard and the toilet with hand basin, with a storage cupboard for the washing machine and dryer. In the house is a solid wood ecological bamboo floor, which is additionally insulated on the second floor. With the fixed staircase on the landing you go to the second floor.

Second floor
Landing with access to all rooms. The two bedrooms are located at the front and both have a convenient built-in closet. At the rear is the bathroom. This was modernized in 2020 and features a bathtub, double sink and a storage closet with the new central heating boiler. Through the landing there is access to the sunny roof terrace of approximately 10 m² with a lovely unobstructed view.

Highlights
- Built in 1939
- Double upper house of approximately 72 m²
- Private entrance from the street
- 3 bedrooms
- Balcony and roof terrace (with permit) facing south
- WOZ value € 512,000, - reference date 1-1-2023
- Energy label C
- Hardwood frames with double glazing
- Small-scale association with 5 members
- Multi-year maintenance plan (MJOP) will be drawn up
- Service costs are currently € 108,33 per month
- Leasehold in perpetuity, General Provisions 2016 applicable
- 25 year fixed canon of € 939,- per year until 15-11-2038 and will be indexed thereafter
- A parking permit is immediately available
- Within walking distance of Amstel Station and by car within 5 minutes on the A10 ring road

Surroundings and accessibility
The Fahrenheitsingel is a quiet street in the popular Amsteldorp, a child-friendly and green neighborhood in the Watergraafsmeer, near the Amstel Station. Within walking distance of Park Frankendael and the Middenweg. Nearby are numerous sports facilities including field hockey and soccer fields, tennis courts.
In the vicinity are several catering establishments such as The Lobby, Restaurant De Kas, George Marina and Dauphine and there are the stores of Middenweg and Oostpoort shopping center. For daily shopping you can also go to the large new Jumbo opposite Amstel Station. The schools and day-care centers of Watergraafsmeer are all a short walk or bike ride away.

The apartment is very well accessible by both car and public transport. Within walking distance of the Amstel Station (train / bus / metro) and by car you are via the roads S111 and S112 within minutes on the A10 ring road. The center of Amsterdam is within cycling distance.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and why did you decide to buy this house?
In 2014, I was looking for a pleasant home on the east side of the city where I could find enough living space with my growing children. This former rental home had been stripped and offered for sale in an outdated, 1930s condition, but I was struck by the beautiful light and the striking black and white elements in the original stairwell. The location on the green canal with lime trees also appealed to me. With a private entrance, beautiful view, convenient yet quiet location, we could really live in Amsterdam.

It was possible to restore and improve the house in style and create three bedrooms. With the help of a well-known handyman, the house was reorganized, modernized and renovated. I found suitable hanging lamps that, as an example of a nice detail, gave the stairwell the desired atmosphere. In the following years I have continued to make new improvements, such as the construction of the roof terrace and the installation of double glazing on the street side with arched monumental glass to maintain the atmosphere.

While the children are out of the house, I have a new relationship and a new family with two young children. We have been living here together for several years now, very pleasantly and despite the limited space, there was always enough room for everyone.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
Our house offers a northwest view from the living room of the lime trees and poplars on the Fahrenheitsingel, and in the evening the skyline with the lights of the Rembrandt Tower. Our balcony and roof terrace are located on the southeastern side, sheltered with sun until the evening. The gardens are strikingly lush and face a renovated former school building. At weekends, the courtyard is an oasis of peace, partly because there are few adjacent houses. We furnished our house for family life with children and opted for a layout with three bedrooms, a cozy living room with a bay window on the first floor, and a cozy kitchen with a balcony door. The bathroom with a rain shower and a bathtub offers morning light and was renovated in 2020.

The house is located in an ideal location. The ring road and highway are easily accessible, the Amstel station is within walking distance and you can be in the center of Amsterdam in 10 minutes by bike. More importantly, the various and pleasant green spaces of Amsterdam are so close to home. Often nentioned is of course the Frankendael park, a wonderful outdoor spot for sunny days, which we will certainly miss. But there is also the spacious playground at the end of the Fizeaustraat, which will soon be completely renovated, or the dike of the Weespertrekvaart towards the wide bend of the Amstel, with a view of the city and the Amsterdam skyscrapers.

The cozy Somerlust riverbeach is located on the Omval, which in summer extends all the way towards Carré via the edge of the Amsteldijk. Just past Somerlust via 't Huis aan de Amstel you arrive at the new Bella Vista park with the impressive restored water tower of the former Zuidergasfabriek. You can walk or cycle down the Amstel from here on both sides. Towards the Bijlmerkwartier, which is in full development, there are new catering establishments. On the corner where the canal flows into the Omval, there are shops under the railway embankment and a new cafe is under construction. Between the Fizeaustraat and the Frankendael Park is the quiet Darwin Park with a beautiful flower garden.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1939
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
tv kabel
Ligging
aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
ja
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²
Inhoud
231 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
dubbele wastafel, ligbad
Keuken type
dichte keuken, inbouwapparatuur

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2024
Ketel type
Intergas HR 28/24 CW4
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2034-06-14

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Watergraafsmeer A 4745
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, parkeervergunningen

VVE informatie

Appartement bijdrage
108.33
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
nee
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
nee
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

** English text below **

Een licht en sfeervol dubbel bovenhuis van circa 72 m² met drie slaapkamers, een zonnig balkon én een heerlijk dakterras. Het appartement is gelegen op de eerste- en tweede verdieping met een eigen opgang vanaf de straat, en ligt in het Amsteldorp (Watergraafsmeer) op loopstand van het Park Frankendael en het NS Amstelstation. Een groene en kindvriendelijke omgeving met alle denkbare voorzieningen in de buurt.

Indeling
Begane grond
Via de eigen voordeur vanaf de straat ga je met de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Ruime overloop met toegang tot alle vertrekken. De woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een vrij uitzicht op het groen. Vanwege de grote ramen en de erker is dit een heerlijk lichte ruimte. Aan de achterzijde liggen de grote slaapkamer en de keuken die beide toegang geven tot het balkon.
De keuken heeft een granieten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gaskookplaat, RVS afzuigkap, combi-oven, koel-vriescombinatie, vaatwasser en veel opbergruimte. Op de overloop zit de meterkast en het toilet met fonteintje, met een opbergkast voor de wasmachine en droger. In de woning ligt een massief houten ecologische bamboevloer die op de eerste verdieping extra is geïsoleerd. Met de vaste trap op de overloop ga je naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. De twee slaapkamers liggen aan de voorzijde en hebben beide een handige inbouwkast. Aan de achterzijde ligt de badkamer. Deze is gemoderniseerd in 2020 en is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en een opbergkast met de nieuwe cv-ketel. Via de overloop is er toegang tot het zonnige dakterras van circa 10 m² met een heerlijk vrij uitzicht.

Bijzonderheden
• Bouwjaar 1939
• Dubbel bovenhuis van circa 72 m²
• Eigen opgang vanaf de straat
• 3 slaapkamers
• Balkon en dakterras (met vergunning) gelegen op het zuiden
• WOZ waarde € 512.000,- peildatum 1-1-2023
• Energielabel C
• Hardhouten kozijnen voorzien van dubbele beglazing
• Kleinschalige VvE met 5 leden
• Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zal worden opgesteld
• Servicekosten bedragen momenteel € 108,33 per maand
• Eeuwigdurende erfpacht, Algemene Bepalingen 2016 van toepassing
• 25 jaar vaste canon van € 939,- per jaar t/m 15-11-2038 en wordt daarna geïndexeerd
• Een parkeervergunning is direct beschikbaar
• Op loopafstand van Amstelstation en met auto binnen 5 minuten op de Ring A10

Omgeving en bereikbaarheid
De Fahrenheitsingel is een rustige straat in het gewilde Amsteldorp, een kindvriendelijke en groene buurt in de Watergraafsmeer, nabij het Amstelstation. Op loopafstand van het Park Frankendael en de Middenweg. In de omgeving zijn tal van sportfaciliteiten waaronder hockey- en voetbalvelden, tennisbanen.
In de nabije omgeving zijn diverse horecagelegenheden zoals The Lobby, Restaurant De Kas, George Marina en Dauphine en zijn er de winkels van de Middenweg en winkelcentrum Oostpoort. Voor de dagelijkse boodschappen kun je bovendien terecht bij de grote nieuwe Jumbo tegenover het Amstelstation. De scholen en kinderdagverblijven van Watergraafsmeer liggen allemaal op korte loopafstand of fietsafstand.

Het appartement is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op loopafstand van het Amstelstation (trein/bus/metro) en met de auto ben je via de uitvalswegen S111 en S112 binnen enkele minuten op de ring A10. Het centrum van Amsterdam is op fietsafstand.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
In 2014 zocht ik een prettige woning aan de oostkant van de stad waar ik samen met mijn opgroeiende kinderen genoeg leefruimte kon vinden. Deze voormalige huurwoning was gestript en in verouderde, jaren-dertig staat te koop aangeboden, maar viel mij op door de mooie lichtinval en de opvallende zwart-wit elementen in het originele trappenhuis. Ook de ligging aan de groene singel met lindenbomen sprak mij aan. Met een eigen opgang, fraai uitzicht, gunstige en toch rustige ligging konden we dan echt in Amsterdam gaan wonen.

Het was mogelijk om de woning in stijl te herstellen en verbeteren en er drie slaapkamers in te maken. Met hulp van een bekende klusser is de woning toen opnieuw ingedeeld, gemoderniseerd en gerenoveerd. Ik vond passende hanglampen die het trappenhuis, als voorbeeld van een mooi detail, de gewenste sfeer gaven. In de opvolgende jaren heb ik steeds nieuwe verbeteringen doorgevoerd, zoals de aanleg van het dakterras en plaatsen van dubbelglas aan de straatzijde met gewelfd monumentenglas om de sfeer te behouden.

Terwijl de kinderen de deur uit zijn, heb ik een nieuwe relatie en een nieuw gezin met twee jonge kindjes. Samen wonen wij hier nu alweer enkele jaren heel erg prettig en ondanks de beperkte ruimte was er altijd genoeg plek voor iedereen.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?

Onze woning biedt vanuit de woonkamer naar het noordwesten uitzicht op de lindenbomen en de populieren aan de Fahrenheitsingel, en ’s avonds de skyline met de lichtjes van de Rembrandtoren. Aan de zuidoostelijke kant bevinden zich ons balkon en dakterras, beschut met tot de avond zon. De binnentuinen zijn opvallend weelderig en grenzen aan een gerenoveerd voormalig schoolgebouw. In de weekenden is de binnentuin een oase van rust, mede door weinig aangrenzende woonhuizen. Wij hebben ons huis ingericht op een gezinsleven met kinderen en gekozen voor een indeling met drie slaapkamers, een gezellige woonkamer met erker op de eerste verdieping, en een knusse keuken met balkondeur. De badkamer met regendouche en ligbad biedt ochtendlicht en is in 2020 gerenoveerd.

De woning is gelegen op een ideale plek. De ring en snelweg zijn gemakkelijk te bereiken, op loopafstand is het Amstelstation te vinden en met 10 minuten fietsen bevind je je in het centrum van Amsterdam. Belangrijker nog zijn de verschillende en fijne groene ruimtes en Amsterdamse natuur zo dicht bij huis.

Veelbesproken is natuurlijk het park Frankendael, een heerlijke buitenplek op zonnige dagen, die we zeker gaan missen. Maar ook zijn er de ruime speeltuin aan het einde van de Fizeaustraat, die binnenkort geheel vernieuwd wordt en de wandelingen door het bijzondere Amsteldorpen over de dijk van de Weespertrekvaart richting de ruime bocht van de Amstel, met uitzicht op de stad en de Amsterdamse wolkenkrabbers.

Aan de Omval bevindt zich het gezellige Somerlust rivierstrand dat zich ‘s zomers eigenlijk helemaal richting Carré uitstrekt via de zoom van de Amsteldijk. Even voorbij Somerlust via ’t Huis aan de Amstel kom je in het nieuwe Bella Vista parkje met de imposante gerestaureerde watertoren van de voormalige Zuidergasfabriek. Aan beide kanten kan je vanaf hier de Amstel aflopen of fietsen.

Richting het Bijlmerkwartier dat volop in ontwikkeling is, komen nieuwe horecagelegenheden en op de hoek waar de trekvaart uitmondt in de Omval, zijn onder de spoordijk winkeltjes en een nieuwe horecagelegenheid in aanleg. Tussen de Fizeaustraat en het Frankendaelpark is het rustige Darwinplantsoen van Hans Warnau en Mien Ruis met een fraaie bloementuin: https://www.vriendenvanparkdarwin.nl/. In de directe omgeving zijn kinderdagverblijven, scholen, sportvelden en alle andere nodige voorzieningen.

Waarom vertrek je en waarom staat de woning te koop?
Wij hebben hier altijd met veel plezier gewoond en gaan met een zweem van spijt de stad en deze mooie plek verlaten Hoewel wij deze woning en het leven in Amsterdam ook zullen gaan missen, zijn wij en ons gezin ook toe aan een huis met een tuin, en een nieuwe fase. We kiezen nu voor een huis dichter bij de kust en de duinen, met extra ruimte voor alle kinderen en in de buurt van familie.

***

A bright double upper house of approximately 72 m² with three bedrooms, a sunny balcony and a lovely roof terrace. The apartment is located on the first and second floor with a private entrance from the street, and is located in the Amsteldorp (Watergraafsmeer) within walking distance of Park Frankendael and the Amstel train station. A green and child-friendly environment with all imaginable amenities nearby.

Layout
First floor
Through the private front door from the street you take the stairs to the second floor.

Second floor
Spacious landing with access to all rooms. The living room is located at the front and has an unobstructed view of the green. Because of the large windows and bay window, this is a lovely bright room. At the rear are the master bedroom and the kitchen which both give access to the balcony.
The kitchen has a granite countertop and various appliances including a 5-burner gas hob, stainless steel extractor hood, combination oven, fridge-freezer, dishwasher and plenty of storage. On the landing is the meter cupboard and the toilet with hand basin, with a storage cupboard for the washing machine and dryer. In the house is a solid wood ecological bamboo floor, which is additionally insulated on the second floor. With the fixed staircase on the landing you go to the second floor.

Second floor
Landing with access to all rooms. The two bedrooms are located at the front and both have a convenient built-in closet. At the rear is the bathroom. This was modernized in 2020 and features a bathtub, double sink and a storage closet with the new central heating boiler. Through the landing there is access to the sunny roof terrace of approximately 10 m² with a lovely unobstructed view.

Highlights
- Built in 1939
- Double upper house of approximately 72 m²
- Private entrance from the street
- 3 bedrooms
- Balcony and roof terrace (with permit) facing south
- WOZ value € 512,000, - reference date 1-1-2023
- Energy label C
- Hardwood frames with double glazing
- Small-scale association with 5 members
- Multi-year maintenance plan (MJOP) will be drawn up
- Service costs are currently € 108,33 per month
- Leasehold in perpetuity, General Provisions 2016 applicable
- 25 year fixed canon of € 939,- per year until 15-11-2038 and will be indexed thereafter
- A parking permit is immediately available
- Within walking distance of Amstel Station and by car within 5 minutes on the A10 ring road

Surroundings and accessibility
The Fahrenheitsingel is a quiet street in the popular Amsteldorp, a child-friendly and green neighborhood in the Watergraafsmeer, near the Amstel Station. Within walking distance of Park Frankendael and the Middenweg. Nearby are numerous sports facilities including field hockey and soccer fields, tennis courts.
In the vicinity are several catering establishments such as The Lobby, Restaurant De Kas, George Marina and Dauphine and there are the stores of Middenweg and Oostpoort shopping center. For daily shopping you can also go to the large new Jumbo opposite Amstel Station. The schools and day-care centers of Watergraafsmeer are all a short walk or bike ride away.

The apartment is very well accessible by both car and public transport. Within walking distance of the Amstel Station (train / bus / metro) and by car you are via the roads S111 and S112 within minutes on the A10 ring road. The center of Amsterdam is within cycling distance.

Seller tells
What makes the current residents enjoy living here and why did they decide to sell the house? The seller tells.

When did you buy the house and why did you decide to buy this house?
In 2014, I was looking for a pleasant home on the east side of the city where I could find enough living space with my growing children. This former rental home had been stripped and offered for sale in an outdated, 1930s condition, but I was struck by the beautiful light and the striking black and white elements in the original stairwell. The location on the green canal with lime trees also appealed to me. With a private entrance, beautiful view, convenient yet quiet location, we could really live in Amsterdam.

It was possible to restore and improve the house in style and create three bedrooms. With the help of a well-known handyman, the house was reorganized, modernized and renovated. I found suitable hanging lamps that, as an example of a nice detail, gave the stairwell the desired atmosphere. In the following years I have continued to make new improvements, such as the construction of the roof terrace and the installation of double glazing on the street side with arched monumental glass to maintain the atmosphere.

While the children are out of the house, I have a new relationship and a new family with two young children. We have been living here together for several years now, very pleasantly and despite the limited space, there was always enough room for everyone.

What makes it so pleasant to live in this house and in this neighborhood?
Our house offers a northwest view from the living room of the lime trees and poplars on the Fahrenheitsingel, and in the evening the skyline with the lights of the Rembrandt Tower. Our balcony and roof terrace are located on the southeastern side, sheltered with sun until the evening. The gardens are strikingly lush and face a renovated former school building. At weekends, the courtyard is an oasis of peace, partly because there are few adjacent houses. We furnished our house for family life with children and opted for a layout with three bedrooms, a cozy living room with a bay window on the first floor, and a cozy kitchen with a balcony door. The bathroom with a rain shower and a bathtub offers morning light and was renovated in 2020.

The house is located in an ideal location. The ring road and highway are easily accessible, the Amstel station is within walking distance and you can be in the center of Amsterdam in 10 minutes by bike. More importantly, the various and pleasant green spaces of Amsterdam are so close to home. Often nentioned is of course the Frankendael park, a wonderful outdoor spot for sunny days, which we will certainly miss. But there is also the spacious playground at the end of the Fizeaustraat, which will soon be completely renovated, or the dike of the Weespertrekvaart towards the wide bend of the Amstel, with a view of the city and the Amsterdam skyscrapers.

The cozy Somerlust riverbeach is located on the Omval, which in summer extends all the way towards Carré via the edge of the Amsteldijk. Just past Somerlust via 't Huis aan de Amstel you arrive at the new Bella Vista park with the impressive restored water tower of the former Zuidergasfabriek. You can walk or cycle down the Amstel from here on both sides. Towards the Bijlmerkwartier, which is in full development, there are new catering establishments. On the corner where the canal flows into the Omval, there are shops under the railway embankment and a new cafe is under construction. Between the Fizeaustraat and the Frankendael Park is the quiet Darwin Park with a beautiful flower garden.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1939
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
tv kabel
Ligging
aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
ja
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²
Inhoud
231 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
dubbele wastafel, ligbad
Keuken type
dichte keuken, inbouwapparatuur

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2024
Ketel type
Intergas HR 28/24 CW4
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2034-06-14

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Watergraafsmeer A 4745
Eigendomssituatie
erfpacht

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, parkeervergunningen

VVE informatie

Appartement bijdrage
108.33
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
nee
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
nee
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Fahrenheitsingel 109 Amsterdam

naar Fahrenheitsingel 109 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand