Vorige | Volgende
Verkocht

Lampongstraat 4 hs Amsterdam, Oost, Indische Buurt

Vraagprijs € 275.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een goed ingedeeld en sfeervol 2-kamerappartement van circa 37 m² gelegen op de begane grond met een zonnige tuin op het zuiden van circa 24 m². Op de vierde verdieping is nog een eigen berging aanwezig. Het appartementengebouw 'Insulinde' ligt in de populaire Indische Buurt van Amsterdam Oost. Op loopafstand liggen de (buurt)winkels in de Javastraat, Molukkenstraat en...

Kenmerken

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 103 p/m
Bouwjaar
1914
Wijk
Oost, Indische Buurt
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Energielabel
Klasse E

Omschrijving

** English text below **

Een goed ingedeeld en sfeervol 2-kamerappartement van circa 37 m² gelegen op de begane grond met een zonnige tuin op het zuiden van circa 24 m².
Op de vierde verdieping is nog een eigen berging aanwezig.

Het appartementengebouw 'Insulinde' ligt in de populaire Indische Buurt van Amsterdam Oost. Op loopafstand liggen de (buurt)winkels in de Javastraat, Molukkenstraat en Javaplein, evenals goede restaurants, trendy cafés en diverse sportclubs. Nabij het Muiderpoortstation, de dagelijkse Dappermarkt, het Oosterpark en het Flevopark (en zwembad).

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree kom je bij de entree van de woning. Entree/hal, de woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft twee handige inbouwkasten. Via de woonkamer kom je in de slaapkamer en is er toegang tot de tuin. Vanuit de hal bereikt je de badkamer met douche, wastafel en toilet. De moderne witte keuken (november 2017) ligt aan de achterzijde en heeft een betonlook (kunststof) blad, een inductiekookplaat met afzuigkap, oven, koelkast, vaatwasser en biedt veel opbergruimte. Vanuit de keuken zijn er twee deuren naar de tuin. Deze heerlijke achtertuin ligt op het zonnige zuiden en is circa 24 m². In de hal zit de meterkast en is een bergruimte de wasmachineaansluiting. Het appartement is goed onderhouden en heeft dubbele (isolerende) beglazing. Op de zolderverdieping is nog een eigen berging aanwezig.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaars (VVE) telt 119 woningen met bergingen in het gebouw Lampongstraat 2 t/m 22 (even nummers), Djambistraat 38 t/m 46 (even nummers), Madurastraat 107 t/m 115 (oneven nummers) en Borneostraat 7 t/m 27 (oneven nummers) te Amsterdam.

Het is een actieve en financieel gezonde VVE en de administratie wordt gedaan door Alliantie VVE Diensten. De servicekosten bedragen € 103,11 per maand voor de woning en de berging.

Bijzonderheden
• Een 2-kamerappartement op de begane grond van circa 37 m²
• Achtertuin gelegen op het zonnige zuiden van circa 24 m²
• Moderne keuken uit 2017
• Energielabel E
• Dubbele (isolerende) beglazing
• Actieve VvE met professionele beheerder
• Het pand uit 1914 is in 2004 met vergunning gesplitst in appartementsrechten
• Erfpachtgrond Gemeente Amsterdam, canon is afgekocht tot 1 oktober 2054
• Indicatie afkoop eeuwigdurende erfpacht is € 7.419,-
• Eigen berging op de zolderverdieping

Omgeving en bereikbaarheid
De Lampongstraat is een rustige straat nabij het Timorplein en het Javaplein. De Indische buurt in Amsterdam-Oost is de afgelopen jaren veranderd tot een geliefde oude stadswijk met prachtige gerenoveerde panden met veel voorzieningen op loopafstand. Het heeft een centrale ligging nabij de dagelijkse Dappermarkt, het Oosterpark, Tropenmuseum, Flevopark (en zwembad) en Artis. Voor de (buurt)winkels kunt u onder andere terecht op de Javastraat, Molukkenstraat en de Eerste Van Swindenstraat. In de buurt zitten veel populaire eetgelegenheden en cafés zoals Bar Basquiat, Drovers Dog, Walter Woodbury, Hartje Oost, Venkel, Studio K en Wilde Zwijnen.

Het appartement ligt gunstig ten opzichte van het centrum, nabij de ring A10 en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Op loopafstand van het NS Station Muiderpoort met een treinverbinding naar Amsterdam CS en richting Utrecht CS. Het centrum is binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Een parkeervergunning is per direct te verkrijgen.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoner hier met veel plezier woont en waarom heeft zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Wanneer heb je de woning gekocht en waarom heb je toen besloten deze woning te kopen?
Ik kocht deze woning in 2014 als mijn eerste eigen appartement. Wat mij aansprak zijn de tuin, de prettige indeling, de hoeveelheid aan bergruimte in de woning en de uitstraling van het huis. Ik werkte in de binnenstad van Amsterdam, ongeveer 15 minuten fietsen vanaf mijn appartement. Daarnaast is de Indische buurt met haar voorzieningen en OV verbindingen (tram om de hoek, station Muiderpoort op loopafstand) een heerlijke buurt om in te wonen.

Wat maakt het zo prettig wonen in dit huis en in deze buurt?
Ik heb altijd met veel plezier in dit huis gewoond. Het appartement is prettig ingedeeld en heeft karakteristieke elementen die ik erg mooi vind. De schouw en de deurlijsten geven het gevoel dat je in een huis met karakter woont. Twee jaar geleden heb ik en nieuwe keuken en nieuwe vloeren laten plaatsen, wat het huis een extra upgrade en wooncomfort heeft gegeven. Daarnaast voelt het bezit van een tuin middenin Amsterdam voor mij als een enorme rijkdom. In de zomermaanden staat vanaf de ochtend tot halverwege de middag de zon in de tuin en is het er heerlijk toeven.
De Lampongstraat is een rustige straat middenin de bruisende Indische buurt. Naar huis fietsen is altijd een feestje als de lichtjes en de gezelligheid van het terras van Studio K je tegemoet komen. Het straatbeeld rond de Lampongstraat heeft de afgelopen jaren een grote renovatie ondergaan, waardoor de buurt er netjes en verzorgd uitziet.
In de tijd dat ik in mijn appartement woon ben ik helemaal verknocht geraakt aan de Indische buurt. Er zijn er allerlei winkels, cafe's en restaurants om de hoek die ervoor zorgen dat je de buurt niet uit hoeft als je een hapje wilt eten of een kadootje wilt kopen. Dit zorgt voor een mooie balans tussen de rust van een buitenwijk (In de tuin hoor je vogeltjes fluiten, geen druk verkeer) en het gevoel middenin de stad te wonen. Bovendien sta je binnen 10 minuten in het toeristische centrum van Amsterdam.

Waarom vertrek je/ waarom staat de woning te koop?
Mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen in mijn woning. We wonen er met plezier en genieten enorm faciliteiten die de buurt te bieden heeft. Om praktische redenen kiezen wij ervoor om naar Utrecht te verhuizen en meer in het midden van het land te gaan wonen.


****

A well laid out and attractive 2-room apartment of approximately 37 m² located on the ground floor with a sunny south-facing garden of approximately 24 m².
On the fourth floor is a private storage room.

The "Insulinde" apartment building is located in the popular Indian Neighborhood of Amsterdam East. Within walking distance are the (neighborhood) shops in the Javastraat, Molukkenstraat and Javaplein, as well as good restaurants, trendy cafés and various sports clubs. Near the Muiderpoort station, the daily Dappermarkt, the Oosterpark and the Flevopark (and swimming pool).

Layout
Through the common entrance you come to the entrance of the house. Entrance / hall, the living room is at the front and has two handy fitted wardrobes. Through the living room you enter the bedroom and there is access to the garden. From the hall you reach the bathroom with shower, sink and toilet. The modern white kitchen (November 2017) is located at the rear and has a concrete look (plastic) top, an induction hob with extractor hood, oven, refrigerator, dishwasher and offers plenty of storage space. From the kitchen there are two doors to the garden. This delightful back garden is located on the sunny south and is approximately 24 m². In the hall is the meter cupboard and a storage room is the washing machine connection. The apartment is well maintained and has double (insulating) glazing. There is still a private storage room on the attic floor.

Association of Owners
The Association of Owners (VVE) has 119 houses with storage facilities in the Lampongstraat 2 to 22 (even numbers) building, Djambistraat 38 to 46 (even numbers), Madurastraat 107 to 115 (odd numbers) and Borneostraat 7 up to and including 27 (odd numbers) in Amsterdam.

It is an active and financially sound VVE and the administration is done by Alliance VVE Services. The service costs are € 103.11 per month for the home and the storage room.

Particularities
• A 2-room apartment on the ground floor of approximately 37 m²
• Back garden located on the sunny south of approximately 24 m²
• Modern kitchen from 2017
• Energy label E
• Double (insulating) glazing
• Active VvE with professional manager
• The building from 1914 was split into apartment rights in 2004 with a license
• Leasehold land Municipality of Amsterdam, canon was bought off until 1 October 2054
• Own storage room in the attic

Environment and accessibility
The Lampongstraat is a quiet street near the Timorplein and Javaplein. The Indian neighborhood in Amsterdam-East has changed in recent years to a beloved old city district with beautiful renovated buildings with many amenities within walking distance. It has a central location near the daily Dappermarkt, Oosterpark, Tropenmuseum, Flevopark (and swimming pool) and Artis. For the (neighborhood) shops you can visit the Javastraat, Molukkenstraat and Eerste Van Swindenstraat. There are many popular eateries and cafés in the area, such as Bar Basquiat, Drovers Dog, Walter Woodbury, Hartje Oost, Fennel, Studio K and Wilde Zwijnen.

The apartment is conveniently located in relation to the center, near the A10 ring road and can also be easily reached by public transport. Within walking distance of the Muiderpoort NS Station with a train connection to Amsterdam CS and Utrecht CS. The center is reachable within 10 minutes by bike. A parking permit is available immediately.

Seller tells (see brochure)

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 103 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
pannen, bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
37 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
139 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse E
Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Intergas Kombi Kompakt HR22
Bouwjaar ketel
2005
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
S
Indexnummer
26
Perceel
9468
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 1/10/2054
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
S
Indexnummer
221
Perceel
9468
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 1/10/2054

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Verzorgd, zuid, 6 x 4 m
Oppervlakte
24 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Foto's

Kaart Lampongstraat 4 hs Amsterdam, Oost, Indische Buurt

naar Lampongstraat 4 hs Amsterdam, Oost, Indische Buurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand