Vorige | Volgende
Verkocht

Graaf Florisstraat 5 - 2 Amsterdam, Weesperzijdebuurt, Oost

Vraagprijs € 400.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

** English text below ** Een gerenoveerd en heerlijk licht 3-kamerappartement van circa 57 m² gelegen op de tweede verdieping met twee balkons en vrij uitzicht op een parkachtige binnentuin. De woning ligt in de populaire Weesperzijdebuurt, nabij de Amstel, op loopafstand van De Pijp en het centrum. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het pand staat op eigen grond. Indeling...

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 75 p/m
Bouwjaar
1903
Wijk
Weesperzijdebuurt, Oost
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht
Energielabel
Klasse E

Omschrijving

** English text below **

Een gerenoveerd en heerlijk licht 3-kamerappartement van circa 57 m² gelegen op de tweede verdieping met twee balkons en vrij uitzicht op een parkachtige binnentuin. De woning ligt in de populaire Weesperzijdebuurt, nabij de Amstel, op loopafstand van De Pijp en het centrum. Goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het pand staat op eigen grond.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree komt u op de tweede verdieping. Entree/hal, ruime woonkamer aan de voorzijde met openslaande deuren naar het Frans balkon gelegen op het zuidoosten met zijdelings zicht op de Amstel. Aan de voorzijde ligt een slaapkamer en is er toegang tot de badkamer voorzien van douche en wastafel. De grote slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon. Dit woningbrede balkon met balkonkast ligt op het noordwesten en geeft een fantastisch vrij uitzicht op de parkachtige binnentuin. De keuken ligt aan de achterzijde en geeft eveneens toegang tot het balkon. In de keuken zit de wasmachineaansluiting en hangt de CV-ketel. In de hal is een hangend toilet met fonteintje.
De gehele woning is recent geschilderd en heeft een nieuwe laminaatvloer met goede isolatievloer.

Vereniging van Eigenaars
Het betreft de Vereniging van Eigenaars (VvE) Graaf Florisstraat 5 te Amsterdam en telt 5 leden. Het is een actieve VvE en de administratie wordt in eigen beheer gedaan. De servicekosten bedragen € 75,- per maand.

Bijzonderheden
• Ruim appartement van circa 57 m² (gemeten conform NEN 2580) op tweede verdieping
• 2 slaapkamers
• Frans balkon aan de voorzijde met zijdelings zicht op de Amstel
• Balkon achterzijde op het noordwesten met zicht op parkachtige binnentuin
• Het appartement is recent geschilderd en voorzien van een nieuwe laminaatvloer
• Bouwjaar 1903 en gesplitst in appartementsrechten in 2003
• Kleinschalige VvE, servicekosten € 75,- per maand
• Parkeren: Vergunninggebied Oost-1, géén wachtlijst (bron: Gemeente Amsterdam)
• Toplocatie nabij de Amstel
• Eigen grond

Omgeving en bereikbaarheid
De Weesperzijdebuurt is een gewilde woonomgeving op steenworp afstand van de binnenstad.
De Graaf Florisstraat ligt als zijstraat van de Weesperzijde nabij de Amstel. Het is hier heerlijk wandelen onder de bomen en langs de terrassen aan de waterkant. Direct over de Amstelbrug ligt De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt.

Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals bekende cafés en restaurants o.a. De Ysbreeker, Café Loetje, Weesper, Hesp, Drovers Dog, Benji's, restaurant Rijsel en Côte Wispe, diverse theaters o.a. Theater Carré en de Stopera, stadsparken zoals het Sarphatipark en Oosterpark, en verschillende (buurt)winkels. Op loopafstand is een grote Albert Heijn gevestigd.

Zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend met onder andere de tram en metro. Op loopafstand bevindt zich het metrostation Wibautstraat. Met de auto bereikt men binnen 5 minuten de Ring A10.

Verkoper vertelt
Wat maakt dat de huidige bewoners hier met veel plezier wonen en waarom hebben zij besloten de woning te verkopen? De verkoper vertelt.

Als verknocht Amsterdamse was het kopen van een eigen huis in deze stad mijn droom. In 2012 was het zover. De gemoedelijke sfeer en schoonheid van de omgeving verlenen een dorps aspect aan het wonen in deze buurt; terwijl het de voordelen biedt van het wonen in een stadscentrum. Je voelt je hier meteen thuis. De prettige buren dragen hieraan bij.
Zomers is het om de hoek heerlijk picknicken aan de oever van de Amstel. Café De IJsbreker, met zijn grote terras is een aantrekkelijk lunch- en borreladres.
Het huis heeft prettig hoge plafonds en is ruim en licht. Een aantal oude details zijn bewaard gebleven en goed geconserveerd, dat geeft karakter aan dit huis.
Doorslaggevend was de enorme parkachtige binnentuin waar ik op uitkijk vanaf het balkon aan de achterkant; de grootste privé binnentuin in Amsterdam. De huizen aan de overkant staan zo'n 70 meter verderop, met daartussen mooie oude bomen. Ideaal als je in alle rust en vrijheid buiten wil zijn.
Het voelt of je midden in de stad deels in de natuur woont. Er huizen vele vogelsoorten en af en toe komt er een eekhoorntje voorbij. In de middag- en avondzon voelt het als een vakantie in eigen huis.
Het is een veilige, aantrekkelijke buurt. Vlak om de hoek, aan de Weesperzijde, hangt een boekenruilkast. Dit initiatief bestaat al jaren en het loopt uitstekend, een teken van de verbondenheid in de buurt.
Het is prettig om het metrostation op twee minuten loopafstand te hebben en het treinstation op 10 minuten loopafstand (of 1,5 minuut reizen als je met de metro naar het station gaat). Je komt makkelijk en tot laat in de avond naar alle delen van de stad. De snelweg is binnen vijf minuten bereikbaar.
De Wibautmarkt aan het einde van de straat heeft groente en fruit van goede kwaliteit en naar de grote supermarkt is het 6 minuten lopen.
Dit jaar ben ik getrouwd met een man uit Zuid-Limburg, waar ik nu woon. Ik heb mijn Amsterdamse appartement nog niet verkocht omdat ik er geen afscheid van kon nemen. Inmiddels ben ik er aan toe. Ik gun dit huis een nieuwe enthousiaste eigenaar die hier met net zoveel plezier gaat wonen als ik.

***

A renovated and wonderfully light 3-room apartment of approximately 57 m² located on the second floor with two balconies and an unobstructed view of a park-like inner garden. The property is located in the popular Weesperzijdebuurt, near the Amstel, within walking distance of De Pijp and the center. Easily accessible by both car and public transportation. The property is on private land.

Layout
Via the communal entrance you will reach the second floor. Entrance / hall, spacious living room at the front with doors to the French balcony located on the southeast with a side view of the Amstel. At the front is a bedroom and there is access to the bathroom with shower and sink. The large bedroom is at the rear and has doors to the balcony. This home-wide balcony with balcony cupboard faces north-west and gives a fantastic unobstructed view of the park-like inner garden. The kitchen is at the rear and also gives access to the balcony. In the kitchen there is a washing machine connection and a central heating boiler. In the hall there is a hanging toilet with hand basin. The entire house has been recently painted and has a new laminate floor with good insulation.

Association of Owners
It concerns the Vereniging van Eigenaars (VvE) Graaf Florisstraat 5 in Amsterdam and has 5 members. It is an active VvE and the administration is done in-house. The service costs are € 75 per month.

Particularities
• Spacious apartment of approximately 57 m² (measured in accordance with NEN 2580) on the second floor
• 2 bedrooms
• French balcony at the front with a side view of the Amstel
• Rear balcony on the northwest with a view of a park-like inner garden
• The apartment was recently painted and equipped with a new laminate floor
• Year of construction 1903 and split into apartment rights in 2003
• Small-scale VvE, service costs € 75 per month
• Parking: Permit area Oost-1, no waiting list (source: Municipality of Amsterdam)
• Top location near the Amstel
• Own ground

Environment and accessibility
The Weesperzijdebuurt is a popular residential area just a stone's throw from the city center.
De Graaf Florisstraat is located as a side street of the Weesperzijde near the Amstel. It is wonderful to walk under the trees and along the terraces on the waterfront. Directly over the Amstel Bridge is De Pijp with the lively Albert Cuyp market.

All facilities are within walking or cycling distance, such as well-known cafés and restaurants such as De Ysbreeker, Café Loetje, Weesper, Hesp, Drovers Dog, Benjis, restaurant Lille and Côte Wispe, various theaters including Theater Carré and Stopera, city parks such as Sarphatipark and Oosterpark, and various (neighborhood) stores. A large Albert Heijn is within walking distance.

Very easy to reach with both public transport and the car. The connection to the city is more than excellent with the tram and metro, among other things. The Wibautstraat metro station is within walking distance. The Ring A10 can be reached within 5 minutes by car.

Seller tells
What makes current residents enjoy living here and why have they decided to sell the property? See brochure.Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 75 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
57 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
8 m²
Bruto inhoud
191 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
frans balkon

Energie

Energielabel
Klasse E
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Intergas HRE
Bouwjaar ketel
2015
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
W
Indexnummer
3
Perceel
8224
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren, parkeervergunningen

Foto's

Kaart Graaf Florisstraat 5 - 2 Amsterdam, Weesperzijdebuurt, Oost

naar Graaf Florisstraat 5 - 2 Amsterdam, Weesperzijdebuurt, Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand