Vorige | Volgende
Verkocht

Bickersgracht 16 - 1 AMSTERDAM, Centrum

Vraagprijs € 365.000 k.k.

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

020-6222199

info@burgerelkerbout.nl

Omschrijving

Op het Bickerseiland, eiland van ijblijvende verkoopinformatie pakhuizen, oude werven en bedrijvigheid in een waterrijke omgeving is dit zeer goed ingedeelde driekamer appartement gelegen. Ooit zijn het drie grachtenpanden geweest, waarvan de karakteristieke geveltjes behouden zijn, waardoor elke kamer een fraai raampartij heeft en licht en zonnig is. Vanuit de woning kijkt men naar de...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 185 p/m
Bouwjaar
-1906
Wijk
Centrum
Ligging
Aan vaarwater, in centrum, aan water

Omschrijving

Op het Bickerseiland, eiland van ijblijvende verkoopinformatie
pakhuizen, oude werven en bedrijvigheid in een waterrijke omgeving is dit zeer goed ingedeelde driekamer appartement gelegen. Ooit zijn het drie grachtenpanden geweest, waarvan de karakteristieke geveltjes behouden zijn, waardoor elke kamer een fraai raampartij heeft en licht en zonnig is. Vanuit de woning kijkt men naar de Bickersgracht. In deze gemoedelijke omgeving is het goed toeven aan de waterkant in de gemeenschappelijke tuin.

Omgeving
Het Bickerseiland maakt deel uit van de westelijke eilanden, die in de 17e eeuw zijn ontwikkeld.
Het Westerdokseiland is recent herontwikkeld. Eens het paradijs van de kunstschilders, wonen er ook nu nog veel kunstenaars op de eilanden: hier werd 25 jaar geleden de eerst Open Atelierroute georganiseerd (jaarlijks met Pinksteren). Het historisch stadsbeeld is veelvuldig vereeuwigd door Jacob Olie en heeft vele meesters (o.a. Breitner) geïnspireerd. De nostalgie van de bebouwing, de woonboten in de grachten, de bedrijvigheid, en de rust maakt dat men kan spreken van een dorp in de stad, met zelfs kippen, konijnen en schaapjes op de kinderboerderij op de Bickersgracht.
Het treffen van de buurtbewoners vindt nog steeds zoals vroeger plaats op straat, in de tuinen langs de gracht, op bankjes op de stoepen van de huizen en in de café’s. Naast het levendige Blaauwhooft op het Jonkerplein en het moderne Bickers a/d Werf (bij het jachthaventje) is er café-restaurant De Gouden Reaal op de Zandhoek, beroemd van de gelijknamige roman van Jan Mens.
Op een steenworp is er de Haarlemmerdijk/straat, één van de leukste winkelstraten van Nederland, ook wel de “eetstraat”genoemd vanwege het scala aan winkels voor bijzonder eten en drinken. U vindt er hippe zaakjes, uitgaansgelegenheden (waaronder The Movies bioscoop), en alles voor de dagelijkse boodschappen. U wandelt zo de Jordaan in, om bijvoorbeeld op zaterdag inkopen te doen op de drukbezochte Lindengrachtmarkt. Twee boerenmarkten op loopafstand: op zaterdag op de Noordermarkt en woensdag op het Haarlemmerplein en ook nog elke maandagochtend “lapjesmarkt” in de Westerstraat.
Meer informatie over de buurt is te vinden op http://haarlemmerbuurt.weblog.nl/mijn_weblog en op http://www.oawe.nl/index.html .

Bereikbaarheid
De woning is zeer goed te bereiken vanaf de A10, afslag S102 via een doorgaande weg die ook achter het Centraal Station loopt. Het Centraal Station met een knooppunt van openbaar vervoermogelijkheden ligt op loopafstand. Nog dichterbij ligt de halte van tram 3 op het Haarlemmerplein en de bussen 22 en 18 op de Haarlemmer Houttuinen.

Indeling
Begane grond: Centrale afgesloten entree met brievenbus en bellentableau.

Eerste verdieping: Op de gemeenschappelijke verdiepingsvloer bevindt zich de meterkast. Entree met gang voorzien van een bergkast en een garderobe. Alle ruimten komen uit op de gang. De woonkamer is voorzien van een houten vloer, heeft twee ramen aan de voorzijde en een kleiner raam aan de achterzijde. Twee ruime slaapkamers. De ene slaapkamer beschikt over een kastenwand en ramen tot bijna aan de vloer, de andere kamer beschikt over een diepe vaste kast met een raampartij tot aan de vloer. De dichte keuken is voorzien van een hoekkeukenblok met een 4 pits kooktoestel, een combi magnetron, koelkast, vaatwasser, wasmachine en droger.
De badkamer heeft een ligbad, toilet en wastafel.

Oppervlakte
De totale gebruiksoppervlakte van de woning is circa 85 m² (meting volgens de NEN-2580) en de totale inhoud van de woning is circa 230 m³.

Bijzonderheden
• Bovenhuis met 2 ruime slaapkamers;
• Eigen grond;
• In 1977 is het pand volledig vernieuwbouwd;
• Gezonde VvE, professioneel beheerd door Rappange Makelaardij B.V;
• Rijksmonument.

Technisch
• Verwarming en warmwater door middel van blokverwarming;
• De elektrische installatie heeft 4 groepen met aardlekschakelaar;
• Houten kozijnen met roede verdeling, enkele beglazing

Roerende zaken
Alle stoffering, schilderijenrails, kastenwand in de slaapkamer, de plafonnières, keuken compleet en badkamerspiegel. Overige zaken en wasmachine in overleg.

Buitenruimte
Er is een gemeenschappelijke tuin op het westen, gelegen aan de het water.

Bouwjaar
In 1971 zijn de panden gesloopt en geheel opnieuw opgebouwd, inclusief de monumentale gevel.

Op 15 december 1977 is het pand gesplitst in appartementsrechten en op 17 december 1987 is de splitsingsakte gewijzigd. De panden in de vereniging zijn door middel van een besluit op basis van monumentenwet 1988 op 3 augustus 1990 tot Rijksmonument verklaard.

Kadastrale gegevens
Gemeente Amsterdam, sectie M, nummer 6000, appartementsindex A10, uitmakende het 76/1000e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie
Het betreft een appartementsrecht gelegen op eigen grond.

Vereniging van Eigenaars
De Vereniging van Eigenaren van het flatgebouw Bickersgracht 14 tot en met 28 (even) en grote Bickersstraat 27 tot en met 31 B oneven heeft 12 leden“en financieel gezonde VVE. Het professionele beheer wordt gedaan door Rappange. De servicekosten bedragen € 184,80 per maand en het voorschot stoken € 108,01 per maand.
De stookkosten worden jaarlijks via de afrekening van Warmtemeter afgerekend.

Fundering en aanschrijving
De fundering is in de jaren zeventig vernieuwd en er zijn geen aanschrijvingen op het object, een en ander conform technische informatie van de desbetreffende instanties.

Olietank
Er is geen olietank bekend, één en ander conform technische informatie van de desbetreffende instanties.

Energie Prestatie Certificaat
Niet aanwezig.

Oplevering
In overleg

Voorbehoud gunning
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar.

Bezichtiging
Uitsluitend na telefonische afspraak.

Bij verkopend makelaar op te vragen
• Eigendomsbewijs
• Splitsingsakte
• Stukken VVE
• Milieufax
• Kadastraal uittreksel
• Kadastrale kaart

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 185 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²
Inhoud
230 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
tv kabel

Energie

Isolatie
geen isolatie
Soort verwarming
blokverwarming
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
M
Perceel
6000
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan vaarwater, in centrum, aan water

Foto's